Kulüpler Birligi, İstenilen Yeni Yabancı Sayısını TFF'ye Sundu

14 kalmasını tercih ederdim ama ben öneriyi yine de makul buldum doğrusu; artı bilmem ne durumunun bitmesi olumlu bir adım olur. Akla gelen diğer bütün formüllerde daha fazla problem çıkacaktır. Milli takımında şu kadar maç oynama şartı desen, Brezilya ile Mozambik aynı kefede olmaz; aslında benim de olumlu baktığım yaş sınırı desen, Afrikalı yamyamlara gün doğar, yahut sırf yaş kriterini karşılıyor ve CV sinde azıcık bir şeyler var diye olmadık adamlar için fahiş bedeller ödenir vs vs vs...

Tamamen serbest bırakılmasını da doğru bulmuyorum. Kulüplerin nasıl yönetildiği belli; anında b.kunu çıkarırlar. Bakmışsın, birçok kulüpte 25 i yabancı 30 futbolcu ve aynı mevkide rotasyona girmiş üç adet 35 lik yabancı, formda olan oynasın hesabı; o da iş değil...
Yerli düşmanı Mustafa canaslan

Mac kadrosunda en az 5 altyapidan kendi yetistirdigin oyuncu olsun yeter. Yerli yabanci zirvaligi artik son bulmali. Hele 11'de hangi milliyetlerin top oynayacagina karar vermek komedi, hoca oyuncu degistirecek bir suru hesap yapiyor. Bir degistirecekken iki degistirmek durumunda kaliyor vs.

13 te anlaşsınlar ilk 11 de 2 kaliteli Türk'e de yer veremiyorsak ya da yetiştiremiyorsak bırakalım bu işleri.

İlk 11 2 tane yerli ile 4 tane yedeğe yabancı oyuncu olur.

Türk iyiyse oynar diyoruz da 14 yabancılı sistemde de aynısı söz konusu.
Şimdi fenerde ferdiyi kesebilecek bizde abdülkerimi kesebilecek oyuncu var mı.
Demek ki oynayınca oynayabiliyorlar.

Şimdi sorun şu diyelim ferdi ve boey aynı takımın oyuncusu ve ikisi de ilk geldikleri zamanı baz alalım. Biri sakatlandı gitti yerine misal boey gibi bir fırsat oyuncusunu koyabilme ihtimalin var bu herif bugün formuyla 1 milyona gelip fransa mt. göz kırpıyor yaşı da 22 sen bu fırsattan mahrum kalıyorsun.

Planlama yapamazsın. 12 okey tamam olabilir ona bir şey demiyorum ama yanına +2/4 neyse 21 yaş altı kuralı gibi bir kural ile desteklenirse bir anlamı olur. Yoksa gider yedek forvete sıfr türk diye 5 milyon bayılırsın.

En mantıklısı hiçbir sınırlama olmaması. Ne ilk 11'de, ne de yedek kulübesinde.

Kaliteli oyuncu zaten her türlü oynar. Üst düzey bir yerli oyuncuyu kim yedek bırakmış mesela bugüne kadar?

Bizde Abdülkerim ve Kerem'i kim yedek bırakacak? Ya da Fener'de Ferdi'yi kim yedek bırakabilir? Bir oyuncu iyiyse oynar.

Ama bu mevcut sınırlama, Avrupa çapında bir oyuncu alabileceğin mevkide, vasat bir Anadolu topçusunu oynatmaya mahkum ediyor büyük kulüpleri.

Tete
Zaha
İcardi
Boey
Torreira
Sanchez
Devre arasi alinacak yabanci solbek
Devre arasi alinacak yabanci orta saha

6 kemik adamimiz var. Sezon sonu Mertens sozlesme bitiyor bırakır. Muslera durumu belli olmaz 1 sene uzatabilirler. Ziyech Ndombele devam etmez. Angelino zaten yolcu. Sergio sozlesmesi devam ediyor ama kurtulmak lazım. Nelson büyük ihtimalle satılır. Bakambu da bence yollanır. Devre arası yabancı solbek + yabancı orta saha gelecegini düşünürsek yabanci sayımız 8 oluyor. Zaniolo geri dönerse sayimiz 9 oluyor. Morutan, cicaldau, miço yine kiralik veya serbest birakma şeklinde yollanır. Ross yine kiralanir. Bu mantıkla devam edersek ya 8 ya 9 yabanci ile transfer dönemine başlarız. Eğer sergio+bakambu kalırsa işler boka sarabilir. Yaz sezonunda sürekli türk oyuncu almak zorunda kalırız gibi duruyor. Buradan da planlamanın ne kadar önem arz ettiğini gösteriyor.

Tete
Zaha
İcardi
Boey
Torreira
Sanchez
Devre arasi alinacak yabanci solbek
Devre arasi alinacak yabanci orta saha

6 kemik adamimiz var. Sezon sonu Mertens sozlesme bitiyor bırakır. Muslera durumu belli olmaz 1 sene uzatabilirler. Ziyech Ndombele devam etmez. Angelino zaten yolcu. Sergio sozlesmesi devam ediyor ama kurtulmak lazım. Nelson büyük ihtimalle satılır. Bakambu da bence yollanır. Devre arası yabancı solbek + yabancı orta saha gelecegini düşünürsek yabanci sayımız 8 oluyor. Zaniolo geri dönerse sayimiz 9 oluyor. Morutan, cicaldau, miço yine kiralik veya serbest birakma şeklinde yollanır. Ross yine kiralanir. Bu mantıkla devam edersek ya 8 ya 9 yabanci ile transfer dönemine başlarız. Eğer sergio+bakambu kalırsa işler boka sarabilir. Yaz sezonunda sürekli türk oyuncu almak zorunda kalırız gibi duruyor. Buradan da planlamanın ne kadar önem arz ettiğini gösteriyor.
Ziyech kalır Sn. Timurun beğendiği bir oyuncu da ne diye ben sözleşmeli oyuncumdan olmak zorundayım bunu tartışalım.
Zaniolo diyelim geri geldi, nelssonu satamadın ross ve dubois de geldi, yusuf da yabancı sayılıyor o da geldi 16 adam oluyor. Biz yapılanma yapacağız 8 taneniz gidin mi diyeceğiz ya.
Bn bu seneye kadar 14 yabancılı bir sisteme göre planlama yapmışken 1 sene sonrası için 12ye düşüremezsin.
Geçiş süreci olmadan boş iş

Rıdvan dilmen tayfa onay vermeden gelin güvey olmamak lazım. Kabul etmeyebilirler

14 yabancı gayet ideal ilk 11'de yabancıyı sınırsız bıraksınlar devam etsinler. Abdülkerim gibi kaliteli yerli isimleri kesebilecek 1 tane yabancı oyuncu yok hak eden formayı alacağı için yerlilerin hakkı yeneceği bir ortam olmaz.

Belki en az etkilendigimiz sezondur o derece.. Angelino iyi çıksa bir şekilde ortada demirbay-kaan vs idare ederdik .. Transferlerin çoğu karavana çıktı maalesef dostum
Tamam da usta, bu sefer çıkarman gerektiği yerde Kerem Aktürkoğlu'nu çıkaramıyorsun. Bence fazlasıyla etkiledi bizi bu. ŞL için uyumlu olacak bir takım oynatılamadı ligde. Ben böyle düşünüyorum.

Keremsiz oynamayı deneyemiyoruz bile

Oysa Alanya maçında ne top oynadıydık. Ligde iyi oynadığımız son maç

Bunun adı etkilenmek değildir de nedir

Ya keremsiz kadro mu olur güldürmeyin Zaha-Ziyech belki ligin en kaliteli kanatlaridir ama ustuste 2 şer maç oynamadı adam gibi.. Biz bu adamlardan verim alsak o zaman konuşulur kerem

3 olmalı. artık futbol oynamayı öğrenmek gerek..

Geri
Üst Alt