Kulüpler Sınırsız Yabancıda Karar Kıldı

Cevap: Kulüpler Sınırsız Yabancıda Karar Kıldı

Ha Batuhan'ın hiç mi hatası yok ?

Var.

Gecelere akmadan , 300 kilo olmadan önce düşünecekti onları :)

ama hata sadece Batuhan'da degil

Mustafa Denizli genc oyuncularla ilgilenmiyor hep günü kurtarmaya calisiyor gelecegi degil

Komik bu Coşkun ya Tecavüzcü Coşkun Baba'ya saygım olmasa birşeyler diyecem :D

Düşüncelerime karşı olabilirsin ama haddini aşma. Neyse herkes kendi düşüncesini sabitlemiş gereksiz tartışma oluyo. Kural değişirse hep beraber görürüz

Katılıyorum başkan

"Ligde yerli oyuncu kalmaz" hiç yerinde bir öngörü değil.

Aksine yerli oyuncular asıl değerlerini bulur, ve böylece Türk futbolcuları kendi sınırlı çevrelerinde krallar gibi yaşamaktansa yurtdışına çıkmayı düşünürler.

Ayrıca kimse yabancılardan kuramaz bütün takımını kolay kolay merak etmeyin.

Türk futbolu gelişir .

Türk futbolcusuna ise sürekli yeni rol modeller gelir.

Ha genç Türk oyuncular biraz daha az oynar ama gerçekten yetenekli olan isimler yinede sıyrılır aradan.

Mehmet Güvenler oynamaz , Arda'lara daha iyi örnekler gelir Türkiye'ye

fener yillardir yabanci oyuncular oynatmiyormu kötü olduklari halde ????

kac tane Türk yetenek harcadilar bu son 3 senede ???

Fenerbahçe kötü yönetilip başarısız oluyorsa 11 tane Türk 'ü koysan ne olur 11 tane yabancıyı koysan ne olur?

Adamların ne yabancılara ne yerlilere gram saygısı yok. Gidenler ya FİFA 'ya şikayet ediyor ya yönetime saydırıyor.(Edu,Carlos,Aurelio,Tuncay vs.) hatta gitmeyenler bile şikayetçi Semih gibi.

ama hata sadece Batuhan'da degil

Mustafa Denizli genc oyuncularla ilgilenmiyor hep günü kurtarmaya calisiyor gelecegi degil

Boşuna demiyoruz Galatasaray , Türk Sporunun lokomotifidir.

2-3 sene önceden aştık biz bu olayları.

Onlar hala Topuzlara , Tabatalara yatırsın 15likleri.

Hiç bir şey değişmez. Yerlilerin yabancı versiyonları gelir.

En azından Mehmet Güvenler oynamaz Liverpool'a karşı

Boşuna demiyoruz Galatasaray , Türk Sporunun lokomotifidir.

2-3 sene önceden aştık biz bu olayları.

Onlar hala Topuzlara , Tabatalara yatırsın 15likleri.

benim demek istedigim iste bu Yabanci siniri olmasina ragmen bjk ve fb Türk oyuncularla cok ilgilenmiyor

ve yabanci siniri kalkinca hic Türk oyuncu bulundurmazlar kadrolarinda

Bu sistem ile Sercan'larin, Topuz'larin ve bütün Anadolu "süperstarlarin" degeri 1-2 milyon €'u gecmez..

ama türk futboluna yazik olur. Sinirsiz yabanci olsun ama en az 3 türk oynasin.

Ne olduğu belli olmayan Türk Futbolu dibe vurur. Tam gelişme kaydediyoruz derken çamura saplanırız. Dahada ötesi olmaz bu işin. Sınırlama kaldırılınca sanki doğru transferler yapılacakmış gibi birde herkesin onayı alınıp başruvu yapılacak.

Bence hiç iyi olmaz İngilizler kaldırmayı düşünüyor sınırlı yapmayı düşünüyor biz sınırsız bence Milli Takımımız için hiç iyi olmaz

Fener full Brezilyalı olur:)

Aziz haysiyetsizi kendi çıkarları için Milli takımı hiçe sayıyor. Zaten 10 yılda 20 yılda bir sansasyon yaratıyor milli takımımız, yeni yeni söz sahibi oluyordu turnuvalarda. Milli takımda kim oynayacak o zaman?

Adamı sinir ediyor bu şerefsiz kendini ne sanıyor Türk futbolunun tapusunu alacak heralde. fenerin tapusu yetmedi denyoya. Bu ne böyle ya adam at koşturuyor basında piyasada oh ne ala gerçekten bizim memlekette şu adama haddini bildirecek bir insan evladı yok çok yazık. utanç verici bir şey ya aziz yıldırım gibi bir virüs kanını emiyor memleketin.

fenerbahçeye brezilyalıları dolduracak diye Türk futbolunun içine edecek ben böyle şerefsiz insan görmedim ya. fenerliler de kulübü resmen satmışlar artık bu adama ne kadar utansalar az. adam yarın çıkıp ''kendi dinimi kurdum, tüm fenerlileri beklerim bana mensup olsunlar '' dese sorgusuz sualsiz köpek gibi ayağını yalıcak bütün fenerliler bu kadar basiretsiz aciz, kapı kulu taraftar dünya görmemiştir bence.

neler neler söylemek istiyorum ama tutuyorum kendimi tutmuş halim bu.

.

çok kötü olur,Türk oyuncu yetişmez,Milli takım iyice geriye gider.Bu azize kendini sadece düşünüceğine başka takımları ve Türk oyuncularıda düşünsün.

Türkiyede altyapı gelişirse olabilecek bi durum bu. Alttan gerçekten kaliteli oyuncular çıktığı zaman yabancı sınırlaması kaldırılabilir ya da genişletilebilir. Şu durumda Türk futbolunu geriye götürebilir sınırlamayı kaldırmak ama düzgün bi alt yapı planlamasıyla (bütün klüpler için geçerli) 8-10 sene sonra kaldırılması gündeme gelmeli...

iyi olur bence

Yabancı sınırının kaldırılması Türklerin performansını arttırır,oynayabilmek için adam gibi performans sergilemeleri gerekiyor çünkü.

şimdi tüm sayfaları okudum ve kendi yorumumu yazmak istiyorum bazı alıntılar yaparak

yabancı sınırı kaldırılırsa tüm takımlar yabancı olur türk kalmaz fenerbahçe brezilyalı dolar falan gibi öngörülere kesinlikle katılmıyorum..

yabancı sınırı kaldırılır fakat o kaldırılan sınırada bir kriter getirilir son 3 yılda milli takımda yüzde bilmem kaç oranında oynama kriteri gibi..

bu yüzde bizim ülkemizde biraz daha düşük olursa 3 büyükler dışındaki takımlar için de iyi olur..

mesela bir örnek vermiş bir arkadaş,pedro örneği

güzel bir örnek evet bunu benfica,porto ve lizbon örnekleriylede çoğaltabiliriz,iyi futbolcular çıkartıyorlar..

fakat atlanan bir şey var bu örnekte..

bu takımlar aldıkları her genci yıldız yapmıyorlar,bu genç futbolculardan onlarcasını takımlarının alt yapısına koyuyorlar, dünyanın her yerinden genç futbolcular getirerek,fakat aralarından 1-2 si yıldız oluyor yani öyle her aldıkları genç parlamıyor..

son olarak türk futbolcuları için kötü olmaz bence aksine daha iyi olur..hem kendileri hem türk futbolu için..

böylelikle mehmetlere 9 milyon euro,serkan aykutlara 10 milyon dolar,ismail köybaşılara 6 milyon eurolar verilmez..bu paralara yazık,bu futbolcular taş çatlasa 2 ile 4 milyon euro eder,üste kalanı harcarsın alt yapıya böylelikle hem parayı bulan futbolcu kendini salmaz takımda kendini gösterme mücadelesine girer,hemde türk futbolu alt yapıya yapılan bu hamleyle daha iyi yerlere gelebilir..

tabiki bunlar benim kendi düşüncelerim,aksini düşünenlere de saygım var...

Geri
Üst Alt