Kusseverler Bir Sorunum Var

Murat Yanut

⭐⭐⭐⭐⭐The Real One⭐⭐⭐⭐⭐
GalataSarayı Efendileri
Yeni bir eve taşındım. Ev sıfır ve 2 sene boş kalmış. Evin balkonuna kırlangıç yuva yapmış. İçinde de yavrusu vardı, çıkana kadar dokunmadım. 10 gün tatil sonrası geldiğimde gitmişlerdi. Yinede yuvayı yokladım, tiklattim ses soluk yoktu. İçerisi tam görünmediği için yuvanın kapısını kırdım. Anne serceyle karşı karşıya kaldık, yumurtaları falan vardı. Neyse dedim, siz gittikten sonra artık yuvayı bozarım dedim. 3 yavrusu çıktı. Güzelce besledi, büyüttü, tuylendiler. 3 günlüğüne tatile gittim geldim, baktım bir tanesi balkonda, ana baba balkonda besliyor. Eldivenle aldım, merdivenle yuvasına koydum. Aradan 1 gün geçti, ertesi akşam yine atmışlar yuvadan. Yine koydum yuvaya. Ertesi gün yine atmışlar. Yavru kuş hasta değil, sağlıklı gelişmiş. Bit pire, parazit gözükmüyor. Her gün koyuyorum, akşama kadar besliyorlar, akşam yuvaya donduklerinde aşağı atıyorlar hayvanı. 8 kez koydum yuvaya, sigaraya çıktım yine göz gozeyiz hayvanla. Balkonda bıraksam sıcaktan pişer hayvan. Napacagimi şaşırdım, ölmesin diye çocuk gibi bakıyorum. Kokum geçmesin diye de eldivenle zarar vermeden yuvaya koyuyorum. IMG_20250728_202544.webp
IMG_20250728_202553.webp

Garibim transfersiz fener gibi köşede bekliyor

Eline sağlık. Abi anne babası besliyorsa sen ısrar etmeye devam et, hayvan kendine gelip kanatlanıp uçana kadar galiba onlar onu hazırlamaya çalışıyorlar.

O kuş sakat bence en iyisi sende balkon mermerine koy ucamayacagini goreceksin. Yoksa annesi asla yuvadan atmazdi

Attıklarına emin misin belki kendi atlayıp duruyordur. Atsalar niye beslemeye devam etsinler. Ya da belki büyüdüğü için uçmayı öğren diye atıyorlardır. Neyse yazıldığı gibi oraya bir şey koy en azından zarar görmesin.

En önemli şey kuş biti olmasın ortalık, görünmez etmezler bir anda etrafı sararlar. Bir defasında benzer olaylar ile yardımcı olayım demiştim bir kuş ailesine ve hikayenin sonunda ev ilaçlandı, sinir harbi yaşandı.

Normalde serçeler öyle yuva yapmazlar onlar cali cirpidan yuva yapar yani onlar için aşırı sıcak camurdan yuva ,yavruyu eğer besliyorlarsa kokun gecmemistir muhtemelen yavru yavas yavas uçsun diye atıyorlar diğerlerini büyütmek için yer aciyorlardir
Kirlangiclar yuvalarını yıllarca bırakmazlar ilginç olmuş biraz sercelerin girmesi

O kuş sakat bence en iyisi sende balkon mermerine koy ucamayacagini goreceksin. Yoksa annesi asla yuvadan atmazdi
Zıpır gibi, her defasında canım çıkıyor yakaliyacam diye 😄 bayaa da güçlü. Herhalde yuvaya sigmiyorlar diyecem ama koyunca gece ve gündüz duruyor, akşam ezanından sonra baba yuvaya girince balkonda görüyorum bunu

Mahsuru yoksa oraya saman filan koy orada dursun
Balkonu tahsis ettim zaten, gündüz besleme zamanı çıkmıyorum beni gördükleri zaman ana baba gelemiyor bir süre, akşam cikiyorum genelde. Korkum şu, mermer aşırı ısınıyor sabahları. Pişer resmen

Yumurtalardan farkli zamanlarda ciktiklari icin ilk cikan yavru daha iyi beslenip daha iyi gelisiyor. Yuva kucuk geliyorsa o yavruyu mecburen atiyor olabilirler. Kuslar yavrularina disarida kendi kendilerine beslenmeyi ogretmeden onlari terketmezler. Sorununun çözümü ne olabilir hicbir fikrim yok.

İmkanın varsa balkona muhabbet kuşu yemi dökebilirsin rts. Hayvanlar bu sıcaklarda yavrularını doyurmak icin çatlamasinlar :D

Hep aynı yavruyu attığından eminsen muhtemelen içlerinde en zayıfı odur. Anne tüm yavrulara bakamıyor olabilir. Kuşu devamlı yuvaya koyarsan diğerlerini de terkedebilir. Bence alıp bakabilirsin ona ama biraz zorlu bir süreç. Petshoplarda yavru kuş maması var ondan alıp verebilirsin 2-3 saatte bir. Youtube da var nasıl besleyebileceğin ile ilgili videolar.

Hep aynı yavruyu attığından eminsen muhtemelen içlerinde en zayıfı odur. Anne tüm yavrulara bakamıyor olabilir. Kuşu devamlı yuvaya koyarsan diğerlerini de terkedebilir. Bence alıp bakabilirsin ona ama biraz zorlu bir süreç. Petshoplarda yavru kuş maması var ondan alıp verebilirsin 2-3 saatte bir. Youtube da var nasıl besleyebileceğin ile ilgili videolar.
Eşim hamile olmasa eve alırım ama eşim hamile olduğu için eve alamıyorum. Bu sene 2 oldu, ders anlatırken camdan beyaz yavru muhabbet kuşu gelip omzuma konmuştu, aynı muhabbetten eve goturemedim, öğretmen arkadaşa verdim, buda ikinci. Normalde her türlü bakarım, daha öncesinde kumru, güvercin, karga yavrusu beslemistim köyde, yerde bulup ucana kadar baktık ama risk alamıyorum hamilelikten dolayı.

Eşim hamile olmasa eve alırım ama eşim hamile olduğu için eve alamıyorum. Bu sene 2 oldu, ders anlatırken camdan beyaz yavru muhabbet kuşu gelip omzuma konmuştu, aynı muhabbetten eve goturemedim, öğretmen arkadaşa verdim, buda ikinci. Normalde her türlü bakarım, daha öncesinde kumru, güvercin, karga yavrusu beslemistim köyde, yerde bulup ucana kadar baktık ama risk alamıyorum hamilelikten dolayı.
Tebrik ederim renktaş. İçeri almana gerek yok bir kutuya koyup balkonun gölge bir yerinde bıraksan yeter. Bu zaten nerdeyse uçacak 1 hafta 10 güne falan uçar tahminim.

Tebrik ederim renktaş. İçeri almana gerek yok bir kutuya koyup balkonun gölge bir yerinde bıraksan yeter. Bu zaten nerdeyse uçacak 1 hafta 10 güne falan uçar tahminim.
Balkonda kavrulur üstad. Hem klima motoru oraya bakıyor, hem güneş vurmayan yeri yok. 46 dereceler mermeri 50+ dereceye çıkarıyor. Ne kadar gölgelik yapsamda nafile olur, kutu falanda fayda etmez. Ben sigara içene kadar pisiyorum. Gözlemledim, anne baba besliyor yerde olsada. Kabullenmeme gibi durum yok. Yavruda görsel olarak rahatsızlıkta yok. İshal falanda değil, birkaç kez yakaladigimda elime pisledi şerefsiz😄 Yerde kanat çırparak hızlı mesafede kat ediyor. Ucsalar direkt yuvayı bertaraf edicem, 20 günde uçar diye okudum, hesaplamama göre bir haftası kaldı.

Balkonu tahsis ettim zaten, gündüz besleme zamanı çıkmıyorum beni gördükleri zaman ana baba gelemiyor bir süre, akşam cikiyorum genelde. Korkum şu, mermer aşırı ısınıyor sabahları. Pişer resmen
Şaman koyarsan bir şey olmaz. Kırık arpa filan ver o zaman 2 aya kadar iyice yağlanır daha lezzetli olur.

Geri
Üst Alt