Le Tour de France | 5 Temmuz-27 Temmuz

Mehmet Çelik

Büyük Kaptan
Logo-Le_Tour_de_France1.png

UCİ'nin(Dünya Bisiklet Federasyonu) ve bisiklet tarihinin en büyük, en prestijli ve en geleneksel yarışı olan Tour De France bu yıl da 101. yarışıyla yola devam ediyor.

map_home.jpg

Aranızda bu sporu takip edenlerin olduğunu düşünmesem de yarış zamanı geldiğinde etap galiplerini ve genel klasman durumunu buradan bildireceğim. En azından bilginiz olur. Geçen yılın galibi Chris Froome(sky) ve 2007-2009 yıllarının galibi Alberto Contador(Saxo-Thinkoff) arasında büyük bir rekabet yaşanması bekleniyor.

türkiyede yapılan ne.

50.cumhurbaşkanlıgı yapıldı ama prestiji yok mu ?

15 senedir takip ederim ama doping olayları eski heyecanı yok etti.

15 senedir takip ederim ama doping olayları eski heyecanı yok etti.

Armstrong zamanında herkes doping yapıyordu. O dönem dopingsiz yarışan bisikletçi yoktu zaten. Ama şuanki nesil temiz gibi geliyor bana. Tabi bilemeyiz de artık testler çok geliştirildi. Yapıp yakalanmamak neredeyse imkansız gibi.

Allah aşkına bisikleti takip eden varmı ya ?

Ama size de hak veriyorum. Çünkü Türkiye'de bisiklet kültürü denen birşey kesinlikle yok. Hele bisikletçiye saygı hiç yok. Bunu son Cumhuriyet turunda da gördük zaten. Sprint finishinin olduğu yer hariç sokaklar bomboştu. Birde Avrupa'da düzenlenen turlara bakın. Kültür farkı çok belli ediyor kendini gerçekten.

Bu mesajı anlayamadım dostum. Senin sevmediğin ve takip etmediğin bir sporu herkes sevmemek zorunda mı? Kusura bakma da bu büyük saygısızlık.

Yok yani takip edilecek bir branş değil de ondan . Yoksa severim bisikleti tabii ki . Hafta sonu da bisikletle tur atarım bizim oraları :)

Yok yani takip edilecek bir branş değil de ondan . Yoksa severim bisikleti tabii ki . Hafta sonu da bisikletle tur atarım bizim oraları :)

Yani futbol, basketbol, voleybol gibi izlemesi zevkli değil. Orası doğru ama özellikle Tour De France'daki dağ etaplarını izlemek çok zevkli oluyor. Takımların izleyeceği stratejiler, favori bisikletçilerin güç gösterileri, kimin daha doğru taktik izleyip kazanacağını merak ediyorum ben şahsen. Düz etaplar pek zevkli olmuyor, orası doğru.

Yani futbol, basketbol, voleybol gibi izlemesi zevkli değil. Orası doğru ama özellikle Tour De France'daki dağ etaplarını izlemek çok zevkli oluyor. Takımların izleyeceği stratejiler, favori bisikletçilerin güç gösterileri, kimin daha doğru taktik izleyip kazanacağını merak ediyorum ben şahsen. Düz etaplar pek zevkli olmuyor, orası doğru.

Aynen ben de onu kastetmek istemiştim . Yani düz etaplar zevkli olmuyor . BMX falan olsa neyse .

Ama size de hak veriyorum. Çünkü Türkiye'de bisiklet kültürü denen birşey kesinlikle yok. Hele bisikletçiye saygı hiç yok. Bunu son Cumhuriyet turunda da gördük zaten. Sprint finishinin olduğu yer hariç sokaklar bomboştu. Birde Avrupa'da düzenlenen turlara bakın. Kültür farkı çok belli ediyor kendini gerçekten.

Bisikletle kültürün ne alakası var kardeşim.

Benim bisikletçi arkadaşlarım çoğunlukla fabrika işçisi.

Bisiklet kültürü diye birşeyde duymadım.

özet: kelalaka

Not: yurtdışındayım

BlueTapatalk

Bisikletle kültürün ne alakası var kardeşim.

Benim bisikletçi arkadaşlarım çoğunlukla fabrika işçisi.

Bisiklet kültürü diye birşeyde duymadım.

özet: kelalaka

Not: yurtdışındayım

BlueTapatalk

Sen benim ne demek istediğimi bile anlayamamışsın. Boşver o yüzden. Hiç tartışmayalım.

Bisiklet kültürü var, mesela Hollanda'da (güneyinde) Belçika'da falan.

Bu arada bisiklet yarışması dünyanın en zor sporlarından biri, artı aldıkları paraya bakarsan ve futbolcular ile kiyaslarsan.

Bisiklet kültürü var, mesela Hollanda'da (güneyinde) Belçika'da falan.

Bu arada bisiklet yarışması dünyanın en zor sporlarından biri, artı aldıkları paraya bakarsan ve futbolcular ile kiyaslarsan.

Millet yaz sıcağının içinde, 38 derecede 3 hafta, her gün en az 200 km pedal çevirmenin kolay birşey olduğunu sanıyor herhalde. Hele de yokuş etapları da düşünülünce felaket birşey.

Bu mesajı anlayamadım dostum. Senin sevmediğin ve takip etmediğin bir sporu herkes sevmemek zorunda mı? Kusura bakma da bu büyük saygısızlık.

İmza.

Mark Cavendish yarış sırasında kendisinin neden olduğu kazada omzundan sakatlanarak turu kapattı. İngiltere için üzücü.

Geri
Üst Alt