ligi bilen hoca vs ligi bilmeyen hoca

Kemal Tan Canatan

Dursun başkanla sonsuza
Hocaların Hocası
ligi bilmemek neyi ifade ediyor sizce? Mesela Jesus da ligi bilmiyor ama herkes "ovvvvv jesus" diyor. Lucescu da ligi bilmiyordu Gerets de ligi bilmiyordu. Torrent takimin basina gelmeden önce "analiz ettim" dedi 7 mac sonra "ilk 7 mac sayilmaz" dedi.

Bir hoca'nin ligi bilip bilmesi ne kadar önemli sizce?

Süper Ligi bilmeyen top10 hocalar:

Carlo Ancelotti
Pep Guardiola
José Mourinho
Rafael Benítez
Jürgen Klopp
Massimiliano Allegri
Diego Simeone
Louis van Gaal
Zinédine Zidane
Thomas Tuchel

Çoğunluğun TR liginin sefiri kabul ettiği Fatih Hoca'nın geçen sene yaşadıklarından sonra bu tartışma hâlâ devam ediyor mu

Ligi bilmek bence büyük takım açısından - sana karşı X şkeilde oynayacak takımlar demek , kendi aralarındaki maçlardan farklı olarak . Bu futbolla alakalı kısım.

Hakemler sana biraz kıymaya çalışacak demek gerek görüldüğünde . Saçma sonuçta taraftar alkışlamayacak hemen homurdanmaya başlayacak demek - hazırlığın yoksa şaşarsın demek . Bu da futboldan alakasız kısım.

ama gözde büyütülen bir söz

Ligi bilmek bence büyük takım açısından - sana karşı X şkeilde oynayacak takımlar demek , kendi aralarındaki maçlardan farklı olarak . Bu futbolla alakalı kısım.

Hakemler sana biraz kıymaya çalışacak demek gerek görüldüğünde . Saçma sonuçta taraftar alkışlamayacak hemen homurdanmaya başlayacak demek - hazırlığın yoksa şaşarsın demek . Bu da futboldan alakasız kısım.

ama gözde büyütülen bir söz
Basınıda katalım içine.

Basınıda katalım içine.
o tabi nasıl unuturum - kendi camianın içindeki adamların ayarladığı basın - kendi yönetiminin ayarladğı basın, rakiplerin basını vs.

Çok haklsıın unutmamak lazım - ateşe benzin dökme görevi görürler her daim.

Güzel bir Örnek. Mesela Guardiola ligi bilmedigi icin Okan daha iyi alternatif demek mümkün mü?

nopes5.gif

Okan'ın kısmen diğer benzer klasmandaki TD lere göre artısı burda 1-2 bir şey başarmış olması büyük takımda olmayarak o kadar - bide para konusunda daha rahatsın. Başka bir artısı yok bence diğerlerine göre

yabancı hoca gelirse bize bu olay olur.
yani yabancı adayları öyle takip ettim diyemem yorumlara bakarak bir şeyler algılamaya çalışıyorum - ben yönetimde olsam yerli tercih ederim çünkü riskin az , daha az para vericen , hızlı halledebilirsin sözleşme falan filan. o açıdan bu dönem özelinde yerli daha akla yatıyor.

ama işte ismi geçen 2 adama çok sıcak bakanlar var burda da - o yüzden bir şey diyemiyorum

yani yabancı adayları öyle takip ettim diyemem yorumlara bakarak bir şeyler algılamaya çalışıyorum - ben yönetimde olsam yerli tercih ederim çünkü riskin az , daha az para vericen , hızlı halledebilirsin sözleşme falan filan. o açıdan bu dönem özelinde yerli daha akla yatıyor.

ama işte ismi geçen 2 adama çok sıcak bakanlar var burda da - o yüzden bir şey diyemiyorum
Yabancı gelsin.

Ben bu "ligi bilmek" kavramini hic tasvip etmiyorum. Sadece futbol cercevesinden bakarsak bu ligi bilmenin bir önemi yok, cünkü ortada futbol namina sadece kirintilar var.

Ama diger ülkelere göre burada hocalik yapan adamlar, özellikle 3 büyük takimda, sadece futbol ile ilgilenmiyor maalesef. Medyasi var, aptal aptal basin mensuplari var, taraftari var, TFF'si var, MHK'si var, siyaseti var. Varoglu var.

En güzel örnek hala takimin basinda olan hocaya karsi alinan tavir. Koskoca Galatasaray'in hocasina cayci dendi ve hala deniyor ya, adamin statta ismi anons edilirken yuhalaniyor.

Leş gibi lig bilse ne olacak. Ayak oyunlarının bolluğundan bahsedilirse, yapılan şerefsizlikler hakkında kısa bir brief verilirse olur biter. Takımları oynadığı topu analiz edecek yardımcı getirir herhalde.

En güzel örnek hala takimin basinda olan hocaya karsi alinan tavir. Koskoca Galatasaray'in hocasina cayci dendi ve hala deniyor ya, adamin statta ismi anons edilirken yuhalaniyor.

bu profilin temizlenmesi lazım taraftarda işte - bu denli kötü kalitede değildik sanki ama seviye çok düştü

Geri
Üst Alt