Lingusta Metodunu Deneyenler Var mı?

Aslan Türkoğlu

The Maestro
Yönetici
Moderatör
Arkadaşlar lingusta metoduyla ingilizce öğrenme setini deneyenler var mı?
Zira internette biraz araştırdım. Faydalı bir set olduğunu, ileri seviyede olmasa da ingilizcenizi orta seviyelere kadar çıkarabileceğini okudum.
Deneyenler varsa görüşlerini almak isterim.

ileri seviye ingilizceyi egitim setlerinden ögrenmek mümkün degil.

orta seviyeyi ögrenip yurtdısı yapmak lazım. ileri seviye ingilizce sürekli diyalog halinde ögrenilir.

Ben 6 yaşımdan beri ingilizce okuyorum, bu sene İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum.
Şu anda ileri seviye ingilizcem var diyemem hala.

Bu tarz "Kolay ingilizce", "x günde ingilizce" tarzı metotlar ve eğitim setlerinin de bunları sağlamayacağı çok çok net.
Ticari kaygısı olmayan bir kurs veya öğretmen bulmanı öneririm. İstanbul içi ise önerilerde de bulunabilirim.

Fakat fundamental bir ingilizce bilgisine sahip insanlar için(B1 belki) konuşma ve pratik artırıcı setler faydalı olabilir.

Ben 6 yaşımdan beri ingilizce okuyorum, bu sene İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum.
Şu anda ileri seviye ingilizcem var diyemem hala.

Bu tarz "Kolay ingilizce", "x günde ingilizce" tarzı metotlar ve eğitim setlerinin de bunları sağlamayacağı çok çok net.
Ticari kaygısı olmayan bir kurs veya öğretmen bulmanı öneririm. İstanbul içi ise önerilerde de bulunabilirim.

Cenk 40 yıllık moderatörünün nerde yaşadığını bilmiyor musun? :) Aşk olsun.
Maksadım zaten ileri seviye bir ingilizce konuşmak değil. En azından şimdilik. Çünkü şu an hiç bilmiyorum.
Set konusuna gelince, ilk 7 dersi bedava olduğu için denedim. Memnun kaldım diyebilirim açıkcası ama sonrası hakkında hiçbir fikrim yok.

Cenk 40 yıllık moderatörünün nerde yaşadığını bilmiyor musun? :) Aşk olsun.
Maksadım zaten ileri seviye bir ingilizce konuşmak değil. En azından şimdilik. Çünkü şu an hiç bilmiyorum.
Set konusuna gelince, ilk 7 dersi bedava olduğu için denedim. Memnun kaldım diyebilirim açıkcası ama sonrası hakkında hiçbir fikrim yok.

Hocam hiç bilmiyorsan ciddi anlamda sadece kursta öğrenmeni öneririm.

İngilizce forumlara takıl sözlük kullan. (tureng mureng), transfer haberlerini ingilizce okuyarak başla mesela

Son düzenleme:
Lingus metodunda dil dile değiyor mu?

En iyisi özel hoca gerisi zaten bol egzersiz ve okumadan ibarettir

__☆______☆_______☆_______☆__
Sent by Note 4, sponsored by Prandelli.

Son düzenleme:
Vakti zamanında Melik Duyar vardı millet için fenomen olmuştu. Fakat, bu adamın tekniğiyle ingilizce öğrenene rastlamadım. Nlp tekniği dediler, uykuda kulaklıkla dediler... dediler de dediler. Lingusta metodunu bu konuda denk geldim. Nedir, ne değildir diye ufak bir araştırma yaptım. Kullananlar memnun olduklarını söylüyorlar; fakat öğretme konusunda ne derecedeler bilemiyorum tabi. İnsanın içinde azim ve disiplin olmadan öğrenilmiyor. Ha bu arada klasik olarak "dil dile değmeden, dil öğrenilmez" :D

Piyasadaki tum setleri denemisimdir, lingustayi da denemistim. Ama lingustanin yararli oldugunu dusunmuyorum. Sadece listening ile anlatmaya calisiyorlar. 399 lira vermistim sanirim zamaninda, derslere bir bakayim dedim 10 dakika izleyince ne b.k oldugunu gordum kapattim direk, daha da acmadim.

Hangi seviyede oldugunuza bagli ogrenme durumu. Elementary veya beginner'dan baslayacaksaniz pre intermediate olana kadar kursa gidebilirsiniz. Pre intermediate'den sonra kurs pek bir ise yaramaz, evden kendiniz calisa calisa, videolar izleye izleye intermediate seviyesine gelirsiniz. Bu noktadan sonra ayni sekilde video ile devam edip ayni zamanda ileri seviye kelimeleri ezberlemeniz-hafizada kalici bir sekilde anlamaniz lazim. Ama 200-300 kelimeden bahsetmiyorum.En azindan 1000-1500 kelimelik havuzunuzun olmasi lazim. Daha sonra cift altyazili filmler izleyip hem listeninginizi hem readinginizi gelistirirseniz upper intermediate seviyesine gelirsiniz.

Upper'dan sonra advanced olmak icin yurtdisi sart. Ben 2 sene yukaridaki soylediklerimi yaptim bir bir, upper seviyesine geldikten sonra univ icin amerika'ya gittim. Yaklasik 9 ayda da sanirim advanced oldum, en azindan piyasadaki filmlerin yuzde 70'ini altyazisiz izleyip anlayabiliyorum.

Ama ogrenme isi kisiden kisiye degisir, sonuc olarak bana sorarsan lingusta metodu bir b.ka yaramiyor.

Son düzenleme:
shunu anliyorsan
yeteri kadar ingilizce biliyorsun demektir

well i stand up next to a mountain
'n i chop it down with the edge of my hand

well i STAND UP next to a mountainn!!
i chop it down with the edge of my hand

well i... pick up all the pieces and make an island
might even, raaaise little saaaend!!

yeahh

cause i'm a voodoo chiiiiild
lord knows i'm a voodoo childd babe!!

wanna say one more last thaaing..

i didn't mean to take up all your sweet time
i'll give it right back to ya, one of these days

i saiddah
didn't mean to take up all your sweet time
'll give it right back one of these days

if i don't meet you no more in this world
i'll meet you on the next one! 'n don't be late...

DON'T BE LATE!!!

cause i'm a voodoo child voodoo child
LORD KNOWS i'm a,
voodoo child!!

heeey heyy

voodoo child baby

[video=youtube;IZBlqcbpmxY]https://www.youtube.com/watch?v=IZBlqcbpmxY[/video]

Son düzenleme:
Bedava sundukları ilk 7 dersten memnun kaldım açıkcası.

Memnun kalman biraz da psikolojik ücretsiz olduğu için, para ödediğinde bu muydu diyebilirsin.

Yorum almak istiyorsan da sözlükleri araştırmanı öneririm.

Almıştım ben ilk seviyesini galiba yenisi çıktı . Çok basit gelmişti ama güzel tavsiye ederim

Sent from my iPhone using Tapatalk

İnternet üzerinden İngilizce konuşan birisiyle arkadaşlık kurmakta iyidir.

imkanın varsa İngiltere'de 6 aylık eğitim alabilirsin Türkiye'deki 2 senelik eğitimden daha ileri seviyede olursun.

Geri
Üst Alt