- 3 Temmuz 2012
- 133.912
- 80.760
- 5.198
söndü mü
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
söndü mü
İşin acı yanı senin Şili’yi hep farkındalığı yüksek bir yermiş gibi lanse etmen. Adamlar tarihten tarihin en büyük depremlerini yaşadılar da sonra akıllandılar. Acıyı tattılar ondan sonra building codelar değişti. Tüm dünyada akıllanmalar felaketi yaşayınca oluyor zaten. Şimdi Kaliforniya bu derece büyük bir yangını yaşadı, şimdi art arda yasalar gelecektir gelecek adına.
hocam biz malesef o istanbul depremi denen şey yaşanmadan bir şeyi tamamen kavrayamayacağız millet olarak. çünkü milyon kayıp gibi dünya tarihinde tek örnek olarak yaşanacak benim görüşümde. çaresizlik - yardım yemek su gönderememe - yağma hırsızlık gibi şeyler yaşanacak...akıllanma konusunda katılıyorum, ancak akıllanma hızı her devlet için aynı olmuyor malesef. zaten benim derdim de bunu anlatmak.
türkiyede büyük depremlerde kayıp sayıları
Ekli dosyayı görüntüle 274428
3 depremde yaklaşık 103.000 kayıp var.
savaşa girsen bu kadar olmaz.
Ekli dosyayı görüntüle 274430
Ekli dosyayı görüntüle 274429
15 büyük depremde yaklaşık 22.000 kayıp, üstelik 8-9lar havada uçuşuyor. türkiyede, adamların 100 yılda verdiği kaybı hem de 2023te vermişsin. bence ortada bir ders alma yok, daha çok ders verme var.
ve günümüz Şili karnesi
Ekli dosyayı görüntüle 274433
mesela meksika sonradan adam olmuştur
Ekli dosyayı görüntüle 274431
Ekli dosyayı görüntüle 274432
Evlerin duvarlarında yalıtım malzemesi var. Köpuk gibi bir şey koyuyorlardi.Evin tek odası yanıyor, sanırsın kimyasal fabrika. Devasa simsiyah duman
aynen öyle - yerden tavana kadar kendinden şişen izolasyon köpüğü sıkıyorlar . tam teknik bilgim malzemenin kendisi adına - ömrü ne kadardır - verimliliği ne sürededir bilmiyorum.Evlerin duvarlarında yalıtım malzemesi var. Köpuk gibi bir şey koyuyorlardi.
Yotubede var ev yapimlari, bazen köpük , bazende izocam gibi bir malzeme ile ses ve ısı yalıtımı yapıyorlar. Kimyasal malzeme sonuçta alev almama durumu olmaz. Evet taş yünü kesinlikle alev almiyor. Alsa bile çok yüksek derece gerebilir.aynen öyle - yerden tavana kadar kendinden şişen izolasyon köpüğü sıkıyorlar . tam teknik bilgim malzemenin kendisi adına - ömrü ne kadardır - verimliliği ne sürededir bilmiyorum.
bizim ülkede taşyünüdür mesela o çeşit yalıtımlar için kullanılan malzeme - kısa ömürlü diyemeyiz - doş cephe / çatı vs hep vardır.
o kullanılan köpük malzemenin yanıcılığıda soru işareti (bilmiyorum ben şahsen) - taşyünü alev almaz misal.
Bizi ornek verme bence. TR bu konuda en kotu ulke olabilir. Menfaatler ulkesi. Akillanmayla is yapilmaz, anca bakilir hesaplkar yapilir, bu isten para elde eder miyiz diye bakildiktan sonra onay gelirse o zaman akillaniyormus gibi yaparlar.akıllanma konusunda katılıyorum, ancak akıllanma hızı her devlet için aynı olmuyor malesef. zaten benim derdim de bunu anlatmak.
türkiyede büyük depremlerde kayıp sayıları
Ekli dosyayı görüntüle 274428
3 depremde yaklaşık 103.000 kayıp var.
savaşa girsen bu kadar olmaz.
Ekli dosyayı görüntüle 274430
Ekli dosyayı görüntüle 274429
15 büyük depremde yaklaşık 22.000 kayıp, üstelik 8-9lar havada uçuşuyor. türkiyede, adamların 100 yılda verdiği kaybı hem de 2023te vermişsin. bence ortada bir ders alma yok, daha çok ders verme var.
ve günümüz Şili karnesi
Ekli dosyayı görüntüle 274433
mesela meksika sonradan adam olmuştur
Ekli dosyayı görüntüle 274431
Ekli dosyayı görüntüle 274432
Hmmm Veli Baltaci gelip de neden bunu begendi acaba?Recep içfındık arkadaşımızı gayretinden dolayı tebrik ediyorum
agactan ev yapmıs herifleramerika'daki yangınlar bitmiyor gerçekten.
para hırsından yaw. daha ucuza mal etmek için. hırs böyle bir şey demek ki.agactan ev yapmıs herifler