Lost

Cevap: Lost

Arada bir bende cidden düsünüyorum ilk bölümden tekrar baslamayi. Sonra ufak bir hesaplama yapip hemen soguyorum bu fikirden(121*40dk):D

İlk 3 sezonunu soluksuz izleyip 4.sezonda sıkıldığım dizi ama sonunu hep merak etmiştim okuduklarımdan sonu açık kapı olarak bırakılmış diye anladım :) tekrar izleme düşüncesine sahibim kaldığım yerden ama ne zaman bilemiyorum :) Tavsiye edilir yinede

Ana Lucia Cortez, Mr. Eko, Libby, şu ilk sezonda bacağı ezilen çocuk..çok çabuk harcanmış çoğu karakterden apayrı bir dizi yaratılırdı aslında. O denli detaylıydı karakterler.

O değil Libby'nin olayı havada kaldı değil mi? Doktordu ama akıl hastanesinde yattığını görmüştük..sonra kaldı öyle.

Evet Libby'nin olayı açığa kavuşmadı sanırım. Ayrıca Ana Lucia öldüğünde bu dizi sıkar artık demiştim, fena üzülmüştüm. Sawyer affetmiyordu, kafeste, göl kenarında. :D

Çoğu güzel detayı unuttuk gitti. Daniel diye bir adam vardı müthiş bir hikayesi vardı onunda. Michael'in ihanet edip adadan ayrılması sonrası başına gelenler.

Ve unutmamak lazım, diziden bağımsız uzatılsa tek başına film olacak Nikki-Paolo hikayesi..Paralyzed sözünü Power Lines, Paolo Lies diye anlamaları ve acayip dramatik sonu.

Çoğu güzel detayı unuttuk gitti. Daniel diye bir adam vardı müthiş bir hikayesi vardı onunda. Michael'in ihanet edip adadan ayrılması sonrası başına gelenler.

Ve unutmamak lazım, diziden bağımsız uzatılsa tek başına film olacak Nikki-Paolo hikayesi..Paralyzed sözünü Power Lines, Paolo Lies diye anlamaları ve acayip dramatik sonu.

baya shit yoluna gitmisti garibanlar, hatirladim simdi. Onun disinda 3.sezon finali de cok saglamdi ("we have to go baaaack"):cool:

Benim için unutulmaz yerlerin başında ikinci sezonun ilk bölümü gelir :) Kamera hatch'ten yukarı doğru çıkarken sağlam bir hadi be(!) çekmiştim :)

Daniel'in olduğu sahneler ve hayat hikayesi iyiydi. Onun babası da zaten dizinin önemli isimlerinden, sonra annesi de çok önemli bir kadın olduğu ortaya çıkıyordu. Ama isimlerin çoğunu unuttum.

Ana Lucia Cortez, Mr. Eko, Libby, şu ilk sezonda bacağı ezilen çocuk..çok çabuk harcanmış çoğu karakterden apayrı bir dizi yaratılırdı aslında. O denli detaylıydı karakterler.

O değil Libby'nin olayı havada kaldı değil mi? Doktordu ama akıl hastanesinde yattığını görmüştük..sonra kaldı öyle.

Bi yerde okumuştum.O yeni elemanlara (Ana Lucia Cortez, Mr. Eko, Libby'i felan )dizi yayınlanırken baya tepki varmış.Pek sevilmemişler.Senaristlerde diziden çıkarmak zorunda kalmışlar.O yüzden b.k yoluna gitmişler.:D

Libby ile Ana Lucia birkaç kez sarhoş yakalanmışlardı, o yüzden kısa kestiler onları.

Libby ile Ana Lucia'yı tepki yüzünden çıkardılarsa kafalarına edeyim.

Gerçi ilerleyen senaryoya bakınca Libby'nin çıkması gerekiyormuş. Hugo'nun bilinç altına girip ona haber vs... veriyordu çünkü.

thewire-daniels.jpg

Efsaneydi, tekrar baslamak lazim.. :)

Kara duman 'Turkun uzayla imtihani'ndaki kara bas mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Benjamin Linus eziyordu sanki.

url

filmography.jpg

Sürmeli gözlü reyizi de es gecmemek lazim. Adam 200 küsür yasindaydi galiba

Libby'i bilmiyorum ama Ana Lucia kovulduğu için öldürüldü diye biliyorum.

Onur'un dediği seyirci tepkisi Nikki-Paolo ikilisineydi..yalnız onların öldüğü bölümde mevzular o kadar güzel bağlanmıştı ki çok hoş durmuştu.

Valla oturulur izlenir aslında gaza gelinse ama sonunu bildikten sonra aynı tadı vermez endişesindeyim. Gerçi şu Desmond sahnesini büyük keyifle izledim.

Desmond bölümleri hep ayrı güzel olmuştur zaten. Neydi bir tane Penny ile konuştuğu bölüm vardı finalde..Zamanda bir sabit arıyordu..Efsaneydi o bölüm.

Son sezonu yüzünden şu muazzam diziye sıradan muamelesi yapılıyor.

edit: bahsettiğim bölümden 2 mesaj üstte gene bahsetmişim ne kadar hastası olmuşsam :asd:

İyi hortlatmışız başlığı :)

Geçen gün gördüm burada The Constant bölümünü öyle bağımsız izleyeyim dedim,çıkardım harddiski. O bölüm dizinin kırılma anıydı. Bence o bölüm tam olarak irdelense, ki Lost'un bir özelliği de derine inildiğinin sanılması ama yeni kuyular açması,bazen deli edip "hadi ordan be,izlemiyorum " dedirttirmesidir, aslında dizinin ne kadar bağlantılı ve ayrıntılı olduğu da ortaya çıkar. Mesela 6. sezonda karakterlerin paralel evren veya araf da denilen yerde birbirlerini hatırlayamamalarına atıf bu bölümde Desmond'ın helikopterde "ben neredeyim, sen de kimsin ?" demesi ile yapılmış.Ayrıca Penny ile herşeyi yerli yerine oturtması, yine 6. sezonda diğerlerinin de sevdiklerini bulup herşeyi yerli yerine oturtmaları ve hatırlamaları da söylenebilir.Yani 2 maddeli evren dersek o sabit ile tek maddeye dönüşüyor. Paralel evren + yaşanılan ada = Kozmik bir dünya gibi...

Son sezonu bekleneni veremese de sırf bunun gibi ayrıntılar için bile gıpta edilir.Dizi platformunu çok başka bir noktaya taşıdı Lost (Ada'ya taşıdı) : ))

Geri
Üst Alt