Lost

Cevap: Lost

8.bölümü az önce izledim. Yeni fikirler oluşturdum kendimde; Ben, aynen şu anda içinde bulunduğumuz düzenin küçük yansıması olarak görüyorum bu diziyi. Yani; Bir yerlerde güçlü ülkeler, kendi halklarını manupule edip savaş içne sokuyor, diğer taraftan bunu insan olarak en zayıf olduğumuz yerden vurarak yapıyor; İnançlarımızdan, güven arayışıda inancın doğmasına en büyük etkendir sanıyorum. Yani; Büyük resmin bir adaya lost dizisi olarak iz düşümü...

3 gün önce izleye başladım.Şimdi 2 sezon 11.bölümdeyim.Süper bir diziymiş.Lost bitti ben daha yeni izliyorum.Çok şey kaçırmışım.=)

İyi gidiyorum maşallah :) . 9.bölümde bitti. Bu bölümde günümüze döndüler; Fakat eş değer paralel bir yaşamla anlatıyorlar. Bazen görüyoruz ki, eğer uçak düşmeseydi ne olurdu yaşamlarında onların? Tıpkı Sawyer'ın Polis çıkması gibi ya da Jack'in oğlu olmasınının. Bunların hiçbirini görmemmiştik. Ayrıca, bütün kahramanlarımınızın yolları mutlaka bir kaç kere kesişiyor. Eğer bölümleri iyice izlerseniz ki göreceksiniz nerdeyse herşey özetleniyor ve uzunca bir aradan sonra ilk defa bir Flashback izliyoruz. Richard'ın ne yapmasını bilmesi ne? Hurley'i herkesin sevmesinin nedeni ne? Jacop ne demek istedi? Ada bir tür anahtar mı kilit mi? O zaman denizin üstünde nasıl hareket ediyor? Geriye kalan az bölümlerde sorularımızın cevaplarını alabilecek miyiz? Yoksa daha muhteşem bir sonmu bekliyor?

10.bölüm yorumlarım oldukça iç geçirek kadar :) Daha karmaşık bir yapı haline dönüyor dizi. Değişik bi düşünce aktaracağım size.

Evangelistlere göre iyi ile kötü arasında gerçekleşecek olan büyük savaştan (Armageddon) sonra, Mesih gelecek ve sonra da kıyamet kopacaktır.(İnananlar için söylüyorum) Armageddon savaşını ne kadar çabuk başlatırlarsa Mesih'in gelişide o kadar çabuk olacağına Evangelistler inandırılmış durumdalar. Tabi onlara göre iyi olan kendileri(!) Ve kötü olan da Evangelistlerin düşman belledikleri bütün bir islam dünyasıdır. Bu anlayışa göre, yol gösteren bir Evangelist rahip sayesinde kişinin yeniden doğacına inanılıyor. Bu sayede de insanın isa ile buluşup tekrar dirileceğini düşünüyorar. Buna da "yeniden doğma" (Born Again) diyorlar. Bence bütün konu bundan ibaret :) Evangelist bunlar. Karadumanı(locke) bizim dinimizdeki decal olarak yorumluyorum. Çünkü; Deccalde adada tutuluyor ve Dünya ya geldiği zaman tüm insanlığa kötülük yayacak.Ona karşı Kendinizi, iyiliğinizi, inanıcınızı, değerlerinizi korumak oldukça güç olacak. Kıyametin ilk büyük Alemetidir deccalin dünyaya gelmesi. Akebinde HZ.İsa dünya ya gelecek deccali öldürecek..Bu yapı sonrasında Mehti dünyaya gelecek ve bolluk huzur ve mükemmel bir düzen içine gireceğiz. İslamiyet tüm dünya ya hakim olacak. Kısa bir süre sonra kıyamet kopacak.Bunlar bazı arkadaşlar hikaye gibi gelebilir.Ama bunlar bizim kitaplarımızın anlattığı gerçeklerdir. Karadumanıda adada tutmak, çabalar V.S Deccal olabileceğine yordum. Kimse kusura bakmasın; Yok efendim, iyilik kötülük, Yoga, bir ışık gördüm bir aydınlanma oldu; Fengshusi falan diye kendini kandırmasın. Bu dizi resmen Hristyanlık propagandası yapıyor. Madem çok gizemli şeyler bulup çözeceğiz; O zaman bende , Niye bu senaristler değişiyor acaba, Birilerimi aldı diziyi? Yoksa hep diğerlerinde miydi? Others others derim :):):)

---spoiler---

Sun ve Jin'in ölmesine çok üzüldüm . :(

---spoiler---

Boğulurken.

Konu çok aşağıda kalmış.

15. bölümde tavan yaptık ama ne yazık ki sona da yaklaştık.

walla adamlarda cevap yok sadece daha çok soru çıkıyor ortalığa. kasmıyorlar tabi nasıl bağlicaz diye. kafalarına göre.

Uzasın bu dizi.

Kara Duman'ında nasıl ortaya çıktığını öğrenmiş olduk .

aslında:
watch

Vay anağnı müthiş şeyler oluyor.Ama böyle cevap verincede pek sarmıyor anağnı ya.

Geri
Üst Alt