#Louis Van Gaal

Alpay Asma

Şef Gümüş Kıvrım
Mancini'nin İtalya Milli Takımı'na gidebileceği yönünde haberler başta yurt dışı kaynaklar olmak üzere bu kadar artmışken, kendisinin Türkiye şartlarına uyum sağlamasının zor olduğunu (gerek yumuşak başlı karakteri gerekse oyun stili olarak) sezon sonu ayrılma ihtimalinin yüksek olduğunu ve ayrılmasının da hayırlı olacağını düşünüyorum.

Van Gaal ise tam bir çılgındır. Selçuk Inan, Burak demeden pat diye kadro dışı bırakır oynamaya niyeti olmayan, veya formu düşen oyuncuyu.

EPL takımları şimdiden sıraya girdi zaten, performansı dip yapan Sneijder'i canlandıran taktiği için bile sevilesi bu adamı kaçırmasak iyi olmaz mı?

Bize hic uymaz malesef :dispirited:

Hem Mancini varken bu konunun acilmasi ? Gitmis olsa neyse..

Dünya üzerindeki herhangi bir Türk takımına uyacak en son hoca maalesef ...

Bize hic uymaz malesef :dispirited:

Hem Mancini varken bu konunun acilmasi ? Gitmis olsa neyse..

Mancini varken de açılabilir bence bu tarz konular. Çünkü bir nevi sadece diğer taraftarların fikrini görme maksadı oluyor bu tarz başlıkların.

Tabi yine mod'lar bilir akıbetini.

Konuyu açma sebebim ise bir nevi Mancini'den umudu kesmiş olmam kendi adıma. Transferlerini ve oynattığı oyunu bu ligin şartlarından uzak görüyorum ve daha fazla zarar etmeden yollarımızın ayrılması gerektiğine inanıyorum.

Dünya üzerindeki herhangi bir Türk takımına uyacak en son hoca maalesef ...

Çivi çiviyi söker. Bbu adamın ortası yok ya rezil olur burada ya da acayip başarılı.

Çılgın bir TD kesinlikle. Asar keser, medyayı ve boyzlarını bir demeçle kılıçtan geçirir. Akıl oyunu konusunda uzmandır.

Sneijder sürecini yönetişi bile ders olmalı. Biraz bana sorarsanız 1992 Model Kalli ekolünden bu adam.

92 Model Kalli'nin son 20 yılda ki en iyi 2-3 Galatasaray'dan biri olması da bu adamın da tutabileceğini göstermektedir.

Mancini varken de açılabilir bence bu tarz konular. Çünkü bir nevi sadece diğer taraftarların fikrini görme maksadı oluyor bu tarz başlıkların.

Tabi yine mod'lar bilir akıbetini.

Konuyu açma sebebim ise bir nevi Mancini'den umudu kesmiş olmam kendi adıma. Transferlerini ve oynattığı oyunu bu ligin şartlarından uzak görüyorum ve daha fazla zarar etmeden yollarımızın ayrılması gerektiğine inanıyorum.

Tamam anladim, ama hoca ile futbolcu farki var, bir futbolcuyu istedigin zaman transfer edebiliyorsun ama 1 tane hocan olabiliyor, 2 tane degil. Simdi bitane varken yerine baskasi bakilmaz/olmaz zaten, hani gitmek uzere olur veya gidecegi belli olur ozaman ayri, ama oyle birsey soz konusu degil.

Yabanci basindaki haberleri de baz alma bence cunku cogu oylesine yapilmis haberler, zaten suanda yonetimin Mancini yi gonderme dusuncesi bile yoktur zaten olamaz da, adamin 3 yillik kontrati var ve yapilan transferler onumuzdeki sezonun planlamasinin bir parcasi oldugu belliydi.

O bakimdan bu tarz konular manasiz demek istedim.

(yanlis anlama ama simdi baskasi da Mourinho konusu acar digeri de Guardiola, napalim ozaman ? ) :DD

Hollanda'nı şu anki tdsi değil mi?Sneijder'ı de kador dışı bırakmasın sonra :D Lucescu Shaktarda ayrılacak söylentileri var.O gelsin

Van Gaal buraya para için gelir, Sniejder'e yaptığı baskıyı görüoyurz ayrıca ben hala Mancini'nin arkasındayım ha seney bu zamanlar bir ilerleme olmaz ozaman konuşmaya başlarım elbet

Van Gaal'in en önemli özelliği disiplinli olmasıdır. Ayrıca futbolcularla devamlı sorun yaşayan bir adam. Yönetilmesi zor biri, yalnız sahaya çıkardığı takımda kaytaran olmaz. Bende bizimle uyuşmaz diye düşünüyorum.

Kendini begenmis herifin teki.

I am the one who knocks!

Tamam anladim, ama hoca ile futbolcu farki var, bir futbolcuyu istedigin zaman transfer edebiliyorsun ama 1 tane hocan olabiliyor, 2 tane degil. Simdi bitane varken yerine baskasi bakilmaz/olmaz zaten, hani gitmek uzere olur veya gidecegi belli olur ozaman ayri, ama oyle birsey soz konusu degil.

Yabanci basindaki haberleri de baz alma bence cunku cogu oylesine yapilmis haberler, zaten suanda yonetimin Mancini yi gonderme dusuncesi bile yoktur zaten olamaz da, adamin 3 yillik kontrati var ve yapilan transferler onumuzdeki sezonun planlamasinin bir parcasi oldugu belliydi.

O bakimdan bu tarz konular manasiz demek istedim.

Madde madde cevap vereyim o zaman kendimce.

1.Mancini'nin oynattığı futbol çok değişken. İç saha da nispeten zayıf rakip gördüğü takımlara agresif oynatıyor. Ama deplasman ve Beşiktaş maçında oynattığı oyun gerçekten iç bunaltıcı seviye de kısır ve bizim DNA'mızdan bir o kadar uzak.

2.Bu oyun stili ile yakında iç saha derbi maçlarında bile sıkıntı yaşamaya başlarız skor olarak da.

3.Uzun vadeli bir kontratı var bu doğru. Ama daha önce 3 sene için gelen Rijkaard , 4 sene için gelen Terim(2002) de 2.sezonlarının ortalarında ve başında gönderilmişti bu takımdan. Çünkü olmuyordu ve takım bir kısır döngüsüne girmişti yine o amareler var bu takımda ve de çok güçlü.

4.. Hajrovic, Ontivero,Telles gibi transferler bence de uzun vadeli düşünülerek yapılan transferlerdi. Ama 1.derece ihtiyaç mevkisi olan ve yıllardır devşirme (Orhan, Hakan(aslen ön libero, ve liberodur), Riera) isimlerin o bölgede oynaması bu transferde beklentiyi zaten yeterince düşürdüğünden isabetli orta bile görsek heyecanlanacağımız bir durum var artık ortada. Ontivero, ve Hajrovic ise ÜST KATEGORİ FUTBOLU İÇİN BU SEVİYE DE EKSİKLERİ BARİZ İSİMLER.

Ve ben bunların Mancini gibi BU GÜNE KADAR KARİYERİNİ GELİŞTİRME DEĞİL ŞAMPİYONLUKLARA ENDEKSLEYEN BİR ANTRENÖR İLE MÜMKÜN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

5.Prandelli gidiyor bu kesin. İtalya-İnfantino ve Mancini ile bu işin olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Biz göndermeyiz ama kendi gidebilir yani.

Allah yazdiysa bozsun tam turk dusmani, sneijder'i satar ilk is olarak. Hasta bu adam

epl de büyük takımlardan birine gidip o ligte şampiyonluk yaşamak istiyorum diyen bu değil miydi türkiyeye getiremezsin bu adamı

Çivi çiviyi söker. Bbu adamın ortası yok ya rezil olur burada ya da acayip başarılı.

Çılgın bir TD kesinlikle. Asar keser, medyayı ve boyzlarını bir demeçle kılıçtan geçirir. Akıl oyunu konusunda uzmandır.

Sneijder sürecini yönetişi bile ders olmalı. Biraz bana sorarsanız 1992 Model Kalli ekolünden bu adam.

92 Model Kalli'nin son 20 yılda ki en iyi 2-3 Galatasaray'dan biri olması da bu adamın da tutabileceğini göstermektedir.

Van Gaal yada Kalli gibi bir TD 'ye emanet ediyorsan takımını gerçekten " emanet etmen " gerekir , kendi kadrosunu oluşturmasına izin vereceksin vede her ne olursa olsun kesin ve net bir şekilde arkasında durup sabır göstereceksin ,,

Van Gaal gibi disiplinli ve hayatları bir sistem olan adamların başını bizim yerli "topçu" grubumuz yer öncelikle , çünkü yatmaya alışkındırlar gazla çalışırlar , ama gerçek manada maç ve maç dışı çalışmaya profesyonelliğe gelemezler maçaları sıkmaz ,,

eğer yerli topçu müsveddelerinin krallığını yıkabiliyorsak buyursun gelsin Van Gaal ...

Kalli 'nin 1992 deki gelişi ise uygun bir örnek değil çünkü yaşlı yıpranmış ve doymuş Galatasaray kadrosu o sezon tamamen yenilendi hatta ileriki dönemlerdeki büyük başarıların ilk tohumuydu o yaz Kallide kendi oluşturduğu ve harmanladığı bu kadroyla başarılı oldu ,,

şu anki döneme benzer Kalli'nin 2007-08 deki gelişidir ve başının nasıl yendiği malumdur her ne kadar sezon sonu sevinsekte sonraki 3 senemizin sonunu getirdi kanımca o dönem .

van gaal geldiği gün sneijder kadro dışı kalır :D

Hayır, geldiği gün Sneijder asıl mevkisi ve görevinde oynar.

Van Gaal yada Kalli gibi bir TD 'ye emanet ediyorsan takımını gerçekten " emanet etmen " gerekir , kendi kadrosunu oluşturmasına izin vereceksin vede her ne olursa olsun kesin ve net bir şekilde arkasında durup sabır göstereceksin ,,

Van Gaal gibi disiplinli ve hayatları bir sistem olan adamların başını bizim yerli "topçu" grubumuz yer öncelikle , çünkü yatmaya alışkındırlar gazla çalışırlar , ama gerçek manada maç ve maç dışı çalışmaya profesyonelliğe gelemezler maçaları sıkmaz ,,

eğer yerli topçu müsveddelerinin krallığını yıkabiliyorsak buyursun gelsin Van Gaal ...

Kalli 'nin 1992 deki gelişi ise uygun bir örnek değil çünkü yaşlı yıpranmış ve doymuş Galatasaray kadrosu o sezon tamamen yenilendi hatta ileriki dönemlerdeki büyük başarıların ilk tohumuydu o yaz Kallide kendi oluşturduğu ve harmanladığı bu kadroyla başarılı oldu ,,

şu anki döneme benzer Kalli'nin 2007-08 deki gelişidir ve başının nasıl yendiği malumdur her ne kadar sezon sonu sevinsekte sonraki 3 senemizin sonunu getirdi kanımca o dönem .

Yeniler bu adam Bruma'yı oynatmak istemiyor mu burada herkes TD olsa bu adam oynatır işte. Çokta iyi oynatır geliştirir de.

Sneijder'i falan da harcamaz, aksine kazandırır.

Bekleri de ok gibi adamlardan seçer.

Eboue

Drogba

Ceyhun

Yekta

gibi uyuşuk adamları 1 maç bile oynatmaz.

Gider getirir 18-20 yaşında yardıran bir sağ bek, orta sahaya da Melo gibi bir adam daha bulur ve bir de zımba forvet oynatır.

Stoperlere zaten çok önem veren bir adam değil Martins İndi falan oynatıyor orada bile.Semih'in yanına koyar Zan'ı, Balta'yı sürekli hucum eden takım izleriz. İçeride zaten kazanırız , deplasmanlar dengesiz gidebilir ama kazanırız yine çoğunu. Özelliklede deplasmanlar derbilerinde bilhazsa başarılı olur bu stil.

KADIKÖY'DE SON GALİBİYETLERİMİZDEN BİRİNİ AYNI STİLİN TEMSİLCİSİ KALLİ İLE 1992-1993'TE 4-1 ile almıştık, benzerini de kazandırır inanıyorum.

hic kimse ile gecinemez bu adam, biz de hic olmaz, rezil oluruz. Iyi TD ama her an ne yapacak belli degil, Bayern de Schweinsteigeri filan satmak istiyordu, Uli Hoenes kapidan atti o zaman onu, kalede iye giden buttu birden sildi, Luca Toni kacti onun yüzünden, Van Bommel de, yani bana göre hic te öyle cok ahim sahim biirisi degil

Geri
Üst Alt