LPG Gaz kaçağı

Töre Dirik

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Arkadaşlar şu sıralar ciddi manada sıkı bir badire atlattığımı ve verilmiş sadakam olduğunu düşünüyorum. Araçta gaz kaçağı varmış ve bunu başka bir husus için sanayiye gittiğimde öğrendim. Orada kaçağın olduğu boruları vesaire sıkıladılar, sorun kalmadı dediler ama bugün aynı şeyi tekrar yaşadım. Aracın içinde yoğun bir gaz kokusu. Tekrardan araştırınca, başka bir bölgede aynı sorunun devam ettiğini fark ettik. Sanırım eskiyen borular vesaire var.

Lakin sözün özü, tüm bu olaylardan sonra ben lpg den buz gibi soğudum diyebilirim. Arıza tamir edilecek ama bundan sonra gaz kullanasım yok.

Araç 2010 Hyundai Getz. Lpg yerine benzin kullansam bundan sonra, mali açıdan büyük bir farklılık oluşur mu ? Günlük yarım saat anca kullanıyorum aracı şehir içinde. Okula gidip gelirken sadece.

Gaza göre üç beş daha fazla ver sağlığından olma günde yarım saat çok fazla zarar vermez bütçene

Yani şehir içinde çok fazla belini bükmez benzin. Ha çok yakar mı sorusunu senin hesaplaman gerekiyor. Benzin attır , kilometrede ne yaktığını hesapla , ona göre bin.

:)

Eyvallah... Sağolun arkadaşlar.

Yakıt olarak yıpranma payında var, %40'lık fiyat farkın olur.

Yani aracın LPG'de 10 litre yakıyorsa, benzinde bu rakam 8 litreye düşer ama arada ki litre fiyatlarından dolayı LPG'de 28-30 kuruş yakan araba, benzine geçince 40-45 kuruşları görür.

10-15 kuruş fark yaşarsın diye düşünüyorum.

100 km'de 15-20 TL, 1000 km'de 150-200 TL'lik bir fark yani.

benim motor da 1.4 otomatik istanbulda şehir içi 45 kuruş yakıyor, seninki de en fazla 30-35 kuruş yakar..

Yani aracın LPG'de 10 litre yakıyorsa, benzinde bu rakam 8 litreye düşer ama arada ki litre fiyatlarından dolayı LPG'de 28-30 kuruş yakan araba, benzine geçince 40-45 kuruşları görür.

LPG kullanıp aldığım riske değmez o zaman. Uzun yola çıktığım falan yok sonuçta.

yok abi imkansız..

benim motor da 1.4 otomatik istanbulda şehir içi 45 kuruş yakıyor, onunki de en fazla 30-35 kuruş yakar..

yok abi imkansız..

benim motor da 1.4 otomatik istanbulda şehir içi 45 kuruş yakıyor, onunki de en fazla 30-35 kuruş yakar..

Motor ve araca göre değişir değerler. Eğer altınızda TSİ ve DSG bir araç varsa az yakması normal, ancak 1.4 atmosferik motor istanbul trafiğinde 30 kuruş yakamaz benzinde, imkanı yok.

Motor ve araca göre değişir değerler. Eğer altınızda TSİ ve DSG bir araç varsa az yakması normal, ancak 1.4 atmosferik motor istanbul trafiğinde 30 kuruş yakamaz benzinde, imkanı yok.

yok dizel değil benimki benzinli, en son hesapladığımda 45 di belki şimdi 50 olmuştur, malum benzin paso zamlanıyor:D

Geri
Üst Alt