# Lucas Biglia

Cevap: # Lucas Biglia

Geri sayım başladı

15 Ocak 2011 Cumartesi * 09:36

Takımımız, Traore ve Biglia transferleri ile bombaları patlatmaya hazırlanıyor.

Culio ve Kazım'dan sonra Steaua Bükreş ile yollarını ayıran Kolombiyalı kaleci Zapata'nın işini bitiren sarı-kırmızılıların, Anderlecht'in Arjantinli ön liberosu Lucas Biglia'da da sona yaklaştığı öğrenildi.

Pirlo'ya benzetiliyor; Lucas Rodrigo Biglia

--------------------------------------------------------------------------------

Culio'dan sonra Traore

Daha önce Belçika ekibiyle anlaşan ancak banka teminatına takılan Sportif Direktör Adnan Sezgin'in aradaki pürüzleri giderdiği ve anlaşmanın an meselesi olduğu kaydedildi. Bir taraftan da Misimovic'i Rus kulüplerine satarak kontenjan açmak isteyen Aslan, forvet konusunda ise temaslarını sürdürüyor.

Cluj kulübü, Galatasaray'ın da ilgilendiği Fildişi Sahilli golcüsü Lacina Traore'yi satmaya karar verdi.

Genç forveti için, istedikleri bedelin verilmesi halinde satabileceklerini belirten kulüp başkanı Luliu Mureşan, sarı-kırmızılıların da dahil olduğu pek çok kulübün kadrosuna katmak için çabaladığı oyuncunun fiyatını da açıkladı. Sport.ro internet sitesine konuşan Mureşan, 5 milyon euroluk teklif gelmesi halinde 20 yaşındaki futbolcuyla yollarını ayıracaklarını bildirdi.Kaynak: Milliyet

webaslan - Geri sayım başladı

Football Manager oyununda en sevdiğim orta saha oyuncularından biridir kendisi. Gelirse çok iyi transfer olur Galatasaray için.

Biglia gelirse Ronaldinho gelmesi sevincini 100'e carp, o kadar sevinirim. Bize acil iyi ortasaha lazim.

Biraz fazla abartıyoruz sanki.

Tamam orta saha lazım, alınacak da -Biglia olmazsa başkası olacak- ama gören duyan da sanacak ki Gerrard'ı falan alıyoruz.

Gelsin madem ama ben Cana'nın yanına bir ön libero daha alacağımıza Culio'nun yanına onun gibi -Hamit mesela- daha hareketli, topla ilerleyebilecek bir oyuncuyu tercih ederdim. Biliyorum, Biglia Cana kadar çakılı bir ön libero değil, daha teknik, topla arası daha iyi vs. -aslında tam Adnan Polat'ın tarif ettiği oyuncu- ama bana kalırsa elimizde Cana gibi bir ön libero varken orta sahayı daha cesurca kurmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha isabetli bir tespit yapmak için Culio'yu bir kaç defa daha daha ciddi rakipler önünde izlemek lazım ama Cana-Biglia-Culio orta sahasının yaratıcılık yönünden zayıf kalabileceğini düşünüyorum, eğer tabii ki Hagi 4-3-3'de diretirse geçerli bütün bunların hepsi. Tabii ki yine de Sarp-Ayhan-Barış orta sahasını kıyasla bu adamların hepsi futbolu bilerek oynayan adamlar. O yüzden her halükarda bu orta saha takıma en azından bir seviye atlatacaktır.

Tamam orta saha lazım, alınacak da -Biglia olmazsa başkası olacak- ama gören duyan da sanacak ki Gerrard'ı falan alıyoruz.

Gelsin madem ama ben Cana'nın yanına bir ön libero daha alacağımıza Culio'nun yanına onun gibi -Hamit mesela- daha hareketli, topla ilerleyebilecek bir oyuncuyu tercih ederdim. Biliyorum, Biglia Cana kadar çakılı bir ön libero değil, daha teknik, topla arası daha iyi vs. -aslında tam Adnan Polat'ın tarif ettiği oyuncu- ama bana kalırsa elimizde Cana gibi bir ön libero varken orta sahayı daha cesurca kurmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha isabetli bir tespit yapmak için Culio'yu bir kaç defa daha daha ciddi rakipler önünde izlemek lazım ama Cana-Biglia-Culio orta sahasının yaratıcılık yönünden zayıf kalabileceğini düşünüyorum, eğer tabii ki Hagi 4-3-3'de diretirse geçerli bütün bunların hepsi. Tabii ki yine de Sarp-Ayhan-Barış orta sahasını kıyasla bu adamların hepsi futbolu bilerek oynayan adamlar. O yüzden her halükarda bu orta saha takıma en azından bir seviye atlatacaktır.

Culio'nun orta sahada yaratıcılık yükünü çekeceğini sanıyorum. Onu İzlemedim daha önce ama Hannover ve B.Şekerspor maçlarında oyun zekasının yüksek olduğunu gösterdi bence. Culio-Biglia-Cana her türlü olur kanımca.

Culio'nun orta sahada yaratıcılık yükünü çekeceğini sanıyorum. Onu İzlemedim daha önce ama Hannover ve B.Şekerspor maçlarında oyun zekasının yüksek olduğunu gösterdi bence. Culio-Biglia-Cana her türlü olur kanımca.

İşte ben biraz şüpheliyim ondan. Kumaşını vs. beğendim ama yaratıcılık yükünü çekebilir mi, buna karar vermek için biraz erken.

Biraz Emre'ye benzettim sanki stilini. Emre'nin Milli Takım'da "10 numara" olarak oynadığı maçlarda başarılı olamadığını biliyoruz.

Biglia da iyidir ama ben daha hareketli, topla gidebilen, daha çok yönlü bir oyuncuyu tercih ederdim açıkcası. Hayırlısı artık. :)

Biglia sert bir oyuncu değildir, ön liberoya koyan arkadaşlar olmuş eger onune sırf ofansif oyuncu koyacaksınız Biglia kevgire döner.

Biglia yaratıcı sayılır, pas alıp-verir. Culio tek başına yaratıclık yukunu cekemez bence de. Culio-Cana-Biglia uclusu yeterli olur mu? Cana aşırı defansif ve çok basit pas hataları yaptıgı için bu 3'lu toplamda sınırlı kalabilir. Cana eger 3.stoper gibi işin sadece savunma ve mucadele kısmı ile gorevlendirecekse, bekleri hucum beki olarak seçip hucum gucunu dengelemeliyiz. Yani Sabri ve İnsua. Hoş İnsua sol bek oynarsa hangi 6 yabancı sahada olacak, yabancı kaleci, forvet alsak n'olacak yine birileri yedek bekleyecek.Yok Sabri orta sahanın sağında oynayacaksa, başka bir diziliş ve çözüm bulunmalı.

Normalde orta sahada oynayan her oyuncu Culio kadar pas alıp veremeli, oyun zekası ve tekniğe, aynı zamada çalışkanlık ve savunma bilicine sahip olmalı.

banka teminat isi hallolsun artik

hadi artık hadi en cabuk bizim transfer yapmamız lazım stadımız aciliyor takım kotu gidiyor hala ortada birşey yok gec kalıcaksak hiç yapmayalım sezon sonuna bırakalım

4-3-3 oynarken asıl yaratıcılık kanatlarda biter. Culio-Biglia-Cana orta sahasına düşen kendileri birşeyler yaratmaktan çok tempo yaparak, topu çabuk çevirerek kanatlardaki oyuncuların yaratıcılıklarını etkili şekilde kullanabilecekleri pozisyonları üretmektir. Tabi ki arada sırada ara pasları atacaklar, çalımlar atacaklar ama asıl görevleri önce söylediğimdir. En azından bizim kurabileceğimiz kadro bu çünkü bir Iniesta bir Xavi koyma şansımız yok orta sahaya. Dediğim topun kanatlara tempo ve çabuk dolaşım ile doğru zamanda gelmesi ile ne olacak? Arda kanatta oynuyorsa topla buluştuğunda karşısında 2-3 kişi olmayacak, aksine birebir kalacak veya en azından etkili alanda, ceza sahasına çok yakın buluştuğu için 2 kişi bile olsa daha kolay şekilde kaleye gidebilecek, yaratıcı olabilecek. Şimdiki orta sahamızla ise Arda her topu alışında 3 kişi çalımlamaya çalışır, kanatta olmayınca ortaya geriye gelir, orada vaziyet daha da beter olur.

[video=youtube;GHRXTrnIyX8]https://www.youtube.com/watch?v=GHRXTrnIyX8[/video]

37. saniye ye dikkat :D :D

Kim gelirse gelsin Ayhan oynamasın artık şu ortasahada.

Elimizde Mustafa ve Baris olunca haliyle abartmak mecburiyetinde kaliyoruz. :) Ben aslinda Cana-Biglia-Formica uclusunun iyi olabilecegini dusunuyorum. Formica'yi kac kez izledin de boyle diyorsun diyeceksin hakli olarak ama, Formica ismine inanilmaz isindim, bu adamdan bir sey olacagi hissi uyandi bende. Scout ekibinin de bir bildigi vardir diye dusunuyorum. Ayrica forumda izleyenler top kapmak icin de calistigini soyluyorlar. Bu uclu oynarsa Culio'un kanat ozelliginden de yararlanabilir, Aydin'a mahkum olmayiz kanatda. Arti olarak Cana'yi defansa cekip Biglia-Culio-Formica gibi daha ofansif bir uclu de kurabiliriz. Her halukarda Biglia, Formica ve Taner isimleri bizim transfer onceligimiz olmali. Bunlar daha onemli oyuncular bizim icin, forvetden bile.

Daha Biglia'ya 4-5 milyon € veremiyorken, daha yaratıcı bir orta sahayı almamız imkansıza yakın. Bu tarz orta saha oyuncularının iyi kalitede olanlarına 8-9 milyon € bayılmak gerekiyor.

Türkiye'yi ve Galatasaray'ı küçümseyen Anderlecht'li h.yar ağalarına inat gel ulan..

Daha Biglia'ya 4-5 milyon € veremiyorken, daha yaratıcı bir orta sahayı almamız imkansıza yakın. Bu tarz orta saha oyuncularının iyi kalitede olanlarına 8-9 milyon € bayılmak gerekiyor.

Ben hem Cana kadar top çalsın hem de Arda kadar ileriye katkı versin demiyorum ki. Biglia'nın aradığımız tipte bir oyuncu olmadığını düşünüyorum sadece. Culio'nun sağ iç'te oynayacak olanı lazım bize. Çok yönlü, gerektiğinde top sürebilecek, ilerleyebilecek bir oyuncu. Örnek vermek gerekirse mesela Hamit o role iyi uyar hatta Sabri bile denenebilir belki. Culio'ya ben dahil geldiğinde bir çok kişi burun kıvırdı, konuşmak için biraz erken belki ama bende bıraktığı ilk izlenim olumlu oldu. Ama gelgelelim orta sahadaki tüm yaratıcılığı çekebileceği konusunda da ciddi şüphelerim var. Culio dediğim çok yönlü oyuncu tanımlamasına uyuyor, kalite olarak o sınıfın en yukarılardaki oyunculardan olmamasına rağmen. İlla 8-9 milyon eurolar harcamamıza gerek yok gördüğün gibi, Biglia'nın kalitesinden çok aradığımız tipte olmamasından bahsediyorum ben. Tabii dediğim gibi eğer Hagi'nin aklında baika bir plan yok ve biz 4-3-3 oynamaya devame edeceksek.

elano vardı bizde biliyomusun brazilya milli takımının sağ içiydi

Geri
Üst Alt