# Lucas Biglia

Cevap: # Lucas Biglia

Ben hem Cana kadar top çalsın hem de Arda kadar ileriye katkı versin demiyorum ki. Biglia'nın aradığımız tipte bir oyuncu olmadığını düşünüyorum sadece. Culio'nun sağ iç'te oynayacak olanı lazım bize. Çok yönlü, gerektiğinde top sürebilecek, ilerleyebilecek bir oyuncu. Örnek vermek gerekirse mesela Hamit o role iyi uyar hatta Sabri bile denenebilir belki. Culio'ya ben dahil geldiğinde bir çok kişi burun kıvırdı, konuşmak için biraz erken belki ama bende bıraktığı ilk izlenim olumlu oldu. Ama gelgelelim orta sahadaki tüm yaratıcılığı çekebileceği konusunda da ciddi şüphelerim var. Culio dediğim çok yönlü oyuncu tanımlamasına uyuyor, kalite olarak o sınıfın en yukarılardaki oyunculardan olmamasına rağmen. İlla 8-9 milyon eurolar harcamamıza gerek yok gördüğün gibi, Biglia'nın kalitesinden çok aradığımız tipte olmamasından bahsediyorum ben. Tabii dediğim gibi eğer Hagi'nin aklında baika bir plan yok ve biz 4-3-3 oynamaya devame edeceksek.

Orta sahada sağ iç oynayacak/oynatılacak(Hagi tarafından) Sabri'dir, bence oynar da. Cılio-Biglia-Sabri 3 'lusu hem fiziksel(tempo ve guc), hem hucum hem de savunma anlamında bu takıma oldukça yeterli gelir. Dun de gördük Hagi Cana'yı stoperde kullanacak gibi, mecbur kalmadıkça orta sahada kullanmayacak gibi gözüküyor, bence dogru teşhis.

Serkan'dan sağ bek olmaz bana göre. Tamam tekniği ve oyun zekası iyi ama ne sağ bekin gerektirdigi pozisyon bilgisi var ne de bir sag bek için yeterince guçlü, tempolu, hızlı. Serkan'dan en iyi ihtimal yedek sağbek olur bence o da olmaz ya, kiralanması gerekirdi diye dusunuyorum. Emre Çolak'tan da bugun için duzenli ve bilinçli bir performans beklemeyin derim. Bazı konularda iyi ama bazı konularda vasat altı ya da cok kötü.

Yabancı transferi niye gecikti? Çok basit, evdeki hesap çarşıya bir kez daha uymadı. Elano ve Lincoln'deki gibi sen eğer müşteri bulmadan kafadan kadro dışı bırakırsan, böyle bekler, müşteri bulamazsın. Hesapta Misi'yi satarız gelecek parayla da adam alırız vardı muhtemelen olmayınca transfer de bekliyor, olan bu. Misi'ye niyetlenen varsa bile kadro dışlı kaldıgını bildigi için, tıpkı Lincoln ve Elano'daki gibi ÖLÜ FİYAT veriri ve bekler. Misi ya 31 Ocak'ta gider üç kuruşa gider ya da bekletilir yaz transferinde yine üç kuruşa gider, ustune 6 aylık bir aacak daha oluşur, ha ondan vazgecerse yine kara geceriz (!).

Bazıları Bigliaya burun kıvırıyor ama biraz duşunun Biglia gelirse 4-5 milyona gelir e peki Biglianın ustu oyuncular kimler aynı bolgede Cambiasso,Mascherano gibi adamlar onların fiyatı da nekadar herkez biliyor bence Bigliayı alırsak buyuk iş başarmış oluruz.

Biglia..yeavrum..sen kimsin de Galatasaray'i begenmiyorsün?

Allah korusun 6 aylik sakatligin olsa, takim bulamasan, sen olmaz misin Galatasaray beni alsin diye diz cokup yalvaracak olan?

Iste o zaman senin suratina oyle bir tukururum ki 10 sene silsen de temizlenemezsin.

(Biglia az once Belcika Tv sine : Galatasaray ve Turkiye ligi hayallerim de yok, buradan gidersem Ingiltere veya Ispanya olur demistir)

Biglia..yeavrum..sen kimsin de Galatasaray'i begenmiyorsün?

Allah korusun 6 aylik sakatligin olsa, takim bulamasan, sen olmaz misin Galatasaray beni alsin diye diz cokup yalvaracak olan?

Iste o zaman senin suratina oyle bir tukururum ki 10 sene silsen de temizlenemezsin.

(Biglia az once Belcika Tv sine : Galatasaray ve Turkiye ligi hayallerim de yok, buradan gidersem Ingiltere veya Ispanya olur demistir)

Zaten Anderlecht forumlarinda surekli biglia'nin ispanyada top oynamak istedigini konusuyorlar

Adama hak veriyorum hangi futbolcunun hayalidir ki Türkiye? İspanya, İngiltere olmazsa İtalya,Almanya ve Fransa gelir. Hatta bazıları önyargılı olanlar için Türkiye herhangi bir Avrupa ulkesinden sonra Katar'dan önce gelir.

Biglia'nın soguk bakması gayet normal tıpkı Neill, Kewell, Misimovic'in soguk bakıp ancak para için astronomik ve garanti ucreti yuksek kontratlarla gelmesi gibi. Yaşlı olanlar için para daha önemli tabi, bu yuzden sadece parayla ikna edebiliyoruz ama genç olup hayali olan oyuncu para versen de gelmek istemiyor. A.Polat da bunu söylemişti geçtiğimiz senelerde.

Biglia nasıl gelir, tıpkı diğerleri gibi verirsin, 2m euro garanti + maç başı 10 bin euro o zaman gelir. G.Saray ve Turkiye'nin ne vizyonu var ki? Takımın iki maçını seyretse potansiyel olmadıgını görür zaten. Beşiktaş'ın ve Fener'in aldıkları yaşlı kariyer sonundaki oyuncular ve ucuk kontratlarla getirebildiler onları.

Ya Biglia'yı Argentinos'ta iken keşfedeceksin yok scout sistemin kötüyse yoneticin komisyoncuysa(varsayım) o zaman İliç, Culio gibi orta sınıf, buyuk takım beklentisi olmayan oyunculara yoneleceksin. Biglia buyuk takımlara kapagı atarım diye umut taşıyordur ama Bradley taşımıyordur misal. O tip oyuncuları illa ucuk kontratlar önermek zorunda değilsin, 1m euroya takla ata ata gelirle. İliç 550 bin euroya oynuyordu, Pino 600 euro + maç başı, Culio'da ona yakın alıyor.

ya biglia kim ya sokakdaki adam biglia desen bende senin der. ortalık biglia kaynıo ama bizim yöneticilerde iş yok. Gelsede pek birşeyi degiştiremez bu adam. Banka asyada bunun gibi 50 degil 150 tane var. Rıdvan dilmen scout ekibimizin başına geçsin :asd::asd:

Transfer Salı, en geç Çarşamba gününe biter. Hagi baya ısrarlı transferin erken bitmesi konusunda.. Ayrıca Anderlecht menajerinin açıklamalarına bakılırsa, transfer bitme noktasına gelmiş zaten. Olay buraya kadar gelmişse, teminat mektubundan yatmaz bu iş arkadaş. Buda haber linki;

https://www.anderlecht-online.be/article.php?id=13341&lang=eng&from=home

Geliyor Lucas reis.

Çok iyi olucak biran önce bitsinde bir aksilik çıkmadan... Kalıyor bir forvet ve bir kaleci...

Arkadaslar ben yeni üye oldum .. Kafam karisti biraz .. Biglia geliyor mu gelmiyor mu?

Geri
Üst Alt