Berk Ercan
Kırmızı Üye
- 26 Kasım 2008
- 1.529
- 0
- 1.306
Cevap: # Lucas Rodrigo Biglia
Şu kadroları hangi programdan yapıyosunuz bende bir kadro yapacam.
Şu kadroları hangi programdan yapıyosunuz bende bir kadro yapacam.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
(Selam Bahadır. Bochum kampı öncesinde Galatasaray’ın yapabileceği tek transfer yabancı stoper olabilir. Yabancı forvette ihtimal ikiye düştü. Birisi oldukça pahalı. Belki bu transfer de belli olur. Onun dışında yerli transferinde Bursaspor’dan yanıt bekleniyor. Olma ihtimali var. Onun dışında belki bir yerliyle kapatırız sezonu. Bochum kampı sonrası duruma ve rapora göre yabancı transferi hareketlenebilir. 20 Haziran tarihi itibariyle manzara-ı umumiye böyle. Sevgiler. Melih)
(Galatasaray’ın yabancı futbolcu konusunda yapabileceği belli zaten. Bir stoper ve bir forvetle bitirecek sezonu. Belki biri gelir Bochum kampına. Yerli futbolcularda da zaten ilgilendiği beş kişi var. Bunlarda bir ilerleme olur muhtemelen. Sevgiler. Melih)
yeni sezondaki yabancılarımız; nonda-lincoln-linderoth-baros-kewell-leo-(forvet)-(stoper) olcak gibi gözüküyor
bu durumda orta sahaya takviye yapmayı düşünmüyor yönetim, yani ne biglia'yı ne de emana'yı görebilcez seneye orta sahamızda
sistemin en kilit noktası orta saha nasıl topal-ayhan-barış gibi yan-pasçılara emanet edilir aklım almıyor forvete istersek messi'yi alaım orta saha işlemezse hiçbir yer işlemez! messi'yi messi, barça'yı avrupa'nın en büyüğü yapan iniesta-xavi ikilisidir!
Melih abi saygılı bir kişiliktir yazılarınada büyük zevkle okurum ama transfer hakkında her söylediğine inanma(Selam Bahadır. Bochum kampı öncesinde Galatasaray’ın yapabileceği tek transfer yabancı stoper olabilir. Yabancı forvette ihtimal ikiye düştü. Birisi oldukça pahalı. Belki bu transfer de belli olur. Onun dışında yerli transferinde Bursaspor’dan yanıt bekleniyor. Olma ihtimali var. Onun dışında belki bir yerliyle kapatırız sezonu. Bochum kampı sonrası duruma ve rapora göre yabancı transferi hareketlenebilir. 20 Haziran tarihi itibariyle manzara-ı umumiye böyle. Sevgiler. Melih)
(Galatasaray’ın yabancı futbolcu konusunda yapabileceği belli zaten. Bir stoper ve bir forvetle bitirecek sezonu. Belki biri gelir Bochum kampına. Yerli futbolcularda da zaten ilgilendiği beş kişi var. Bunlarda bir ilerleme olur muhtemelen. Sevgiler. Melih)
yeni sezondaki yabancılarımız; nonda-lincoln-linderoth-baros-kewell-leo-(forvet)-(stoper) olcak gibi gözüküyor
bu durumda orta sahaya takviye yapmayı düşünmüyor yönetim, yani ne biglia'yı ne de emana'yı görebilcez seneye orta sahamızda
sistemin en kilit noktası orta saha nasıl topal-ayhan-barış gibi yan-pasçılara emanet edilir aklım almıyor forvete istersek messi'yi alaım orta saha işlemezse hiçbir yer işlemez! messi'yi messi, barça'yı avrupa'nın en büyüğü yapan iniesta-xavi ikilisidir!
Bu seneki en iyi transferimiz Rijkaard oolacak gibi duruyor.
temposu olmayan bvede bir yıl daha yaşlanan lincoln-kewell-nonda vede her daim sakat linderoth ile yola başlamak baştan bile bile lades demek olurki ,fazla bir süre gecmeden rijkaard ya istifa eder yada gönderilmesi icin tamtamlar çalmaya başlar...
acık olan şey, bu takımın - 1 stoper,1 sağ bek,1 orta saha ,1 forvete ihtiyacı elzemdir,şarttır yani 4 tane kaliteli oyuncuya ihtiyac şarttır aksi halde seneye aynı rezaletleri yeniden yaşarız...
Melih abi saygılı bir kişiliktir yazılarınada büyük zevkle okurum ama transfer hakkında her söylediğine inanmaTeknik direktör açıklanmadan önce transfer hakkında bir soru sorulduğu zaman transfer konulara kesin olarak girmeyelim değip Teknik direktör açıklandıktan ve blogu fazla ziyaret görmedikten sonra biranda transfer hakkında her soruları yanıtlamasıda ilginç bir olay.
Gazeteler yetmiyormus gibi, sende yangina körük ile gitme renktas. Yönetimin mutlaka bir plani vardir; bize düsen, içimizi rahat tutup onlara güvenmek. Ama bizde onlara güvenmeyip atip tutmaya baslarsak isin içinden çikilmaz.
Ben bu yabancı hakkını forvette kullanma ısrarını kesinlikle ama kesinlikle anlamıyorum. Forvette öyle veya böyle 2 yabancımız zaten var ve biri ilk 11 için en büyük aday. Halbuki, bir takımın en kritik bölgesi orta sahasıdır. orta sahan hücum ve savunma yönünden iyiyse hem hücum hattının, hem de savunmanın işi çok kolaylaşıyor. Şimdi bakıyorum ben; forvete yabancı transferi yapılıyor orta sahaya ise pek isim konuşulmuyor, ya da Türk, genç veya umut verecek ama ilk 11'e girip giremeyeceği şüpheli isimlerin adı geçiyor. Bir de Arda'yı orta sahaya çekerek, oradaki eksiği o şekilde doldurmaya çalışıyoruz.
Genelde kadrolar şu şekilde yazılıyor:
------------Baros-------------
-Kewell---------------Transfer-
-------Arda----Ayhan/Tobi----
-----------Topal--------------
Arda'nın üst düzey bir oyuncu olduğunu biliyorum ama Arda hayatında hiç orta sahanın ortasında çift yönlü oynamaya alışkın değil, orta üçlünün canavar gibi iki ceza sahası arasında çalışması gereken bir sistemde Arda'yı oraya yazınca, kanattaki gibi sürekli çalımlar atacak kadar diri olacağını sanıyoruz ama Arda buna alışkın değil, kaldırabilmesi şüpheli üstelik sadece tempo değil, yer tutma, alan daraltma, top kazanma, vs gibi konularda da zorlanacaktır, üstelik orta sahaya uygun güçlü bir fiziği de olduğu söylenemez Arda'nın. Oraya alışıp oranın hakkını çift yönlü olarak verecek bir performans göstermesi 1 sezondan uzun zaman dahi alabilir. Bu Arda'yı orta sahaya çekme fikri nereden çıktı bilmiyorum ama onu tamamen alışık olmadığı bir alanda kullanmak için uğraşacağımıza 4-3-3'ün kanat forvet kısmında oynatarak ve bu sayede eskiden kanat oynadığı zamanlara göre savunma yükünü de azaltarak onu hücumda daha diri tutma şansımız varken neden uyum sağlayana kadar sıkıntı çekeceği bir bölgeye koyma sıkıntısını çekiyoruz? Arda'nın 4-3-3 forvetinde alışması gereken tek şey daha çok içeriye toplu veya topsuz katederek daha skorer bir kimliğe bürünmesi gerektiği, bunun ışığını da ceza sahasına daha çok girmeyi düşündüğü maçlarda zaten verdi. Bu sene skor gücünü de artırdığı söylenebilir. Demek ki Arda'nın savunma görevlerini azaltarak alıp (4-3-3 forveti bunu sağlayacak) hücuma odaklanmasını sağlarsak, sisteme alışabilmesi için teknik kadronun biraz çabası ile Arda'dan yıldız performansı görebiliriz. Bu durumda bizim forvet üçlümüz de gayet hazır oluyor. O zaman da asıl önemli mevki olan ve elimizdeki alternatiflerin yeterliliği tartışılır olan orta sahaya tam oraya uygun, kendi mevkisinde oynayacak olan, orayı çekip çevirecek, takımın Xavi'si olacak yabancı bir oyuncu alabiliriz.
------------Baros------------
-Arda-----------------Kewell-
-------Ayhan--Transfer------
-----------Topal-------------
(Ayhan ile transferin yeri değişebilir, Ayhan yerine Tobi veya Barış da olabilir tabi)
Bu noktada 4-3-3 forveti olarak da Kewell'dan sağ tarafta 4-2-3-1'e veya 4-4-2'ye göre daha fazla verim alacağımızı düşünüyorum. Bu dizilişte o bölgedeki oyunculardan daha çok içe katetmesi beklendiğinden genelde ters ayaklılar oynatılır. Tabi maç içinde zaman zaman bölge değiştirmeleri de mümkün.
Tabi bu arada forvetin alternatifleri önemli, çünkü başta Kewell olmak üzere oynamadığı maçlar olabilir bu üçlünün. Baros'un zaten Nonda ve Yaser gibi alternatifleri var ancak onların da yeterliliği şüpheli. Ancak şu aşamada oraya yedek kalmayı asla kabullenmeyecek birini almak yanlış olur. O zaman yabancı kontenjanını da düşünürsek kaliteli Türk'lere yönelmek daha mantıklı. Sercan gibi birini alırsak o dizilişte hem Baros'un hem Kewell'ın alternatifi olur. Transferde ismi geçen Halil de üçlü forvetin her bölgesinde oynayabilecek bir isim, Halil normalde yedek olmaktan sıkıntı duyacak olsa da, kulübedeki ilk ofansif alternatif olacağından ve sık sık Baros veya Kewell'ın eksikliğinde ilk 11 başlayabileceğinden, zaman zaman da rotasyon dahilinde oynatılırsa bu teknik yönetimin etkinliğini de düşünürsek o sıkıntıyı yapmayacaktır. Onun dışında transferde ismi geçen Volkan Şen; hem sağ forvet, hem de sol forvet için alternatif isimdir. Alınırsa faydalı olabilir. Onun dışında sağ ve sol için elimizde Aydın ve Alparslan tercihleri de mevcut, tabi onlar forvet olarak oynamakta zorlanabilirler ama belki teknik kadronun elinde iyi işler çıkartabilirler, hatta bakarsınız ters ayaklı taraflarda (Aydın sol, Alparslan sağ) oynatılarak sürpriz bile yapılabilir. Eğer durumu iyiyse Serkan Çalık da sağ veya sol forvet için alternatiftir.
Bu durumda transfer mantığımız:
- Kaleci: Heralde Leo olacak.
- Yabancı stoper: Yani açıklamaya gerek yok.
- Forvete alternatif: Sercan veya Halil uygundur.
- Orta saha: Asıl pahalı yabancı transferi, orta sahanın kilit ismi olacak. Biglia'yı pek tanımadığım için yorum yapamıyorum ama bu kriterlere uyarsa doğru bir isim olabilir
Artı kaynak varsa:
- Yerli ve elimizdekilerden hazır bir stoper: Diğer stoperlerin şüpheli durumu sebebiyle. Eren Güngör ilk tercihim.
- Kanat forvete alternatif: Volkan Şen gibi çift kanatta oynayabilen bir Türk olabilir.
- Türk çift yönlü genç orta saha: Ayhan'ın yaşı da düşünülünce o bölgeye biri daha olsa verimli olabilir. 1-2 sene içinde formayı verebileceğimiz kalitede kendini geliştirmeye müsait bir isim. Nuri Şahin derdim ama maddi olanaklarımız yetmeyebilir. Sezer Öztürk veya Murat Ceylan olabilir, eğer alacağımız isim performans verirse formayı bu sene bile kapabilir.
Bana bunlar gayet yeterli olur. Sırf daha sansasyonel isim transferi yapmak için forvet almamıza gerek yok. Gerçi orta saha oyuncusu da sansasyonel bir isim olabilir ama tam anlamı ile çift yönlü olma ve takımı oynatabilme kaydı ile. Yine de, sansasyonel olmasa da nokta atış bir isim bulunursa gayet memnun olmamız gerekir.
Bu yazına genel olarak, özellikle de Arda ile ilgili bölümlerine katılıyorum. Emre'yi koş koş koş diye diye bu hale getirdiler. Arda zaten o mevkide oynayan bir adam için üstün defans özelliklerine sahip. Daha fazla geriye çekip adama defans yaptırıp sıradan bir orta saha oyuncusuna çevirmenin alemi yok. Sol açığa koyup serbest bırakmak bu sezon yapılacak en iyi transferdir.
Orta 3 lüye 1 yabancı gerektiği konusuna kesinlikle katılıyorum. Bu bence Emena yada Appiah gibi bir adam olmalı. Bu bakımdan Mehmet Topuz'u kaçırmamız kötü oldu. Ama daha kötüsü 4-6 M arası bir bonservisle alınabilecek Özer'i kaçırmamız oldu. Çünkü hem orta sahaya hem de sağ açığa yeri geldikçe koyabileceğimiz bir isim. Şimdi Babel'in adı geçiyor 2-3 katı fiyata. Bence sağ açığı Kewell'a emanet etmek intihar olur. Çok sık sakatlanan bir oyuncu. Ayrıca kimi futbolculara ne kadar kondisyon çalıştırırsanız çalıştırın fizik gücü düşüktür. Kewell'ın defansif olarak o bölgede çok yetersiz kalacağını düşünüyorum oynadığı maçlarda. Mevcut kadro içinde kendisine alternatif Aydın olur. Bir de belki Rijkaard Lincoln'ü oraya adapte etmeyi deneyebilir. Elden çıkaramazsak mutlaka değerlendirmemiz gereken bir adam.
Dolayısıyla
Arda ------ Baros ------ Kewell
Kewell------------------Lincoln yada Aydın
şeklinde oluşuyor forvet hattı. Ama Baros'un alternatifi yok. Sakatlığı halinde orayı Yaser'e teslim edemeyeceğimize göre mutlaka bir transfer şart. Bu sorunu çözmek için de adı geçen oyuncular içinden örnek vermek amacıyla söylüyorum Remy ve Babel gibi hem sağda hem de göbekde oynayabilen bir hücumcu alınabilir. Bir taşla iki kuş vurmuş oluruz. En güzel çözüm bu görünmekte.
Orta sahaya gelince Mehmet Topal o sakat olduğunda da yedeği olarak Barış oynar. Barış'ın sezonun 2. yarısından itibaren özelliklede pas yüzdesi ve kalitesi bakımından mütiş bir gelişim göstereceğini düşünüyorum ama şimdilik onu yedek düşünüyorum. Mehmet'in önüne Ayhan her halükarda oynar. Uzun zamandır ciddi bir sakatlık yaşamıyor. Hem koşan hem de güzel pas yapan bir oyuncu. Bence Rijkaard'ın orta sahadaki kilit oyuncusu olur. İşte bunların yanına herşeyden biraz barındıran Emana veya Appiah tarzı bir adam alındımı takım orta saha bakımından çok güzel olur. Yani bence de transfer bütçesinin önemli kısmı bu mevkiye ayırılmalı. Linderoth'u var saymıyorum. İyileşeceğini de düşünmüyorum.
Emre Güngör savunmada umarım iyileşir hızlı atletik pas yüzdesi yüksek ve iyi bir defans oyuncusu. Şu an adı geçenlerden daha büyük katkı yapar dönerse. Semih kapalı kutu. Ama büyük sakatlık sorunları geçirmiş o yaşına rağmen. Ben olsam Servet'i kesinlikle vermem. Semih ve Emre Aşığın yanına esaslı bir yedek alırım. Sağ bek olarak Uğur artık dönmeli. Eğer bu mevkiye stoper de oynayabilen Neil gibi bir adam alınırsa tabiki 2,5 M EU yıllık ücret vermemek kaydıyla hem sağ bek hem de defansın göbeği sorunumuz çözülür. Ayrıca aynı tarz Hakan Balta sol bekte büyük avantaj. Bu sene ben Volkan'ın süpriz yapıp ilk 11 i kapacağını düşünüyorum. Alparslan kapalı kutu ama bu sezon bir maçta bize gösterdiği çok umut vericiydi. Maç içindeki büyülü anlardan bir tanesiydi. Bunu yaratabilecek potansiyel olduğu ortada umarım formayı o kapar.
Kaleci bence Leo iyidir.
Kewell sık sık sakatlanan bir oyuncu değil.Fizik gücü düşük de değil.Sadece 2 yıl maç yapmadığı için büyük bir maç eksiği ve adale kuvvetsizliği var.Zaten bunu düzeltmek için Kewell özel kondisyoneri ile çalışıyor.Yani bu seneki en büyük transferlerimizden biri Kewell olacak.
tam tersi kewell bir yıl daha yaşlandı vede sakatlığı sarılıkmı gutmu olduğu bilinmeyen ama her halükarda sahada koşması bile mucize olan bir oyuncudur,kewell bu yıl normal şartlar altında en fazla 20/30 dakika sahada kalabilir..
tam tersi kewell bir yıl daha yaşlandı vede sakatlığı sarılıkmı gutmu olduğu bilinmeyen ama her halükarda sahada koşması bile mucize olan bir oyuncudur,kewell bu yıl normal şartlar altında en fazla 20/30 dakika sahada kalabilir..
Biglia pahalı gelmiş galiba alınmayacak... zaten iyide oldu... bence Lizbondaki Veloso süper bi yetenek... 23 yaşında...
Biglia pahalı gelmiş galiba alınmayacak... zaten iyide oldu... bence Lizbondaki Veloso süper bi yetenek... 23 yaşında...