# Lucas Rodrigo Biglia

Cevap: # Lucas Rodrigo Biglia

estağfurullah, ne demek. :)

sizin dediğiniz yönden bakınca size hak vermemek gerçekten elde değil. ancak şu an elimizde bulunan oyun kurabilecek, oyunu çift yönlü en iyi oynayabilecek oyuncu arda'dır. dediğiniz gibi alışık olmadığı bir mevki ama mücadelesi ve hırsıyla en azından orada lincoln tarzı bir oyun kurucudan daha iyi görev alacaktır. orta sahada bu saydığınız özelliklere kısmen uygun barış, ayhan gibi oyuncuların oyun kurma konusunda çok başarılı olacaklarını sanmıyorum. şartların da oraya bu özelliklere sahip bir oyun kurucu almaya elverişli olduğunu sanmıyorum ki böyle oyuncuların fiyatları genelde el yakar. böyle düşündüğümüzde elimizdeki orada bu görevleri üstlenebilecek, yaşının da daha genç olması sebebiyle oraya zamanla uyum sağlayabilecek oyuncu arda'dır kanımca. fiziki bir dezavantajı var fakat barcelona'da bu bölgede oynayan iniesta'nın da arda'dan fizik olarak çok daha güçlü olduğu söylenemez ki ben bu iki oyuncunun stillerini de birbirine benzer buluyorum.

ayrıca arda'nın dribling yeteneğine ne kadar güvensem de bir kanat oyuncusu için biraz yavaş olduğunu düşünüyorum.

Hah, şimdi yazdıklarınız altına imzamı atarım. Yani, Arda orada oynar ama iyi oynaması ve hakkını verebilmesi için uzun zaman (1 sezon), çok çalışma, iyi bir hoca, kondüsyon ve fizik olarak gelişme, mental olarak gelişme, taraftar desteği gibi çok şeyin gerçekleşmesi lazım. O zamana kadar Arda'nın orada oynaması sıkıntılı bir süreç olabilir. Şansımız Türkiye Ligi'nin o kadar zor olmaması. Uzun vadede o bölgede oynarsa ve yukarıdaki şartlar gerçekleşirse hakikaten Arda o mevkide yıldızlaşabilir.

Arda ile Iniesta'nın benzerliğine de katılıyorum ancak işte Iniesta'nın farkı orta sahanın ortasında çift yönlü olarak oynamaya altyapıdan beri alışkın olması, ki benim bildiğim onun ilk mevkisi DMC'dir. Yani Arda'nın Ayhan'ın geçirdiği bir olgunluk sürecini geçirmesi gerekecek. Ayhan da oyunun sadece ofansif yönünü bilen bir 10 numara iken, Galatasaray'da çift yönlü bir ortasahaya dönüşmüştür.

Barış'ın ofansif yönden eksik olduğuna katılıyorum. Ayhan'ın da şüpheli olduğunu düşünürüm. Elbette daha iyileri olmalı o bölgede. Ancak Ayhan bence 4-3-3'de o mevkide oynarsa özellikle hücumda sandığımızdan daha çok katkı verecek. Çünkü 4-3-3 dışındaki dizilişlerde Ayhan oynadığı mevkilerde hep sürekli savunma yapıp çok koşmaktan hücumda diri kalamıyordu, 4-3-3 daha dengeli bir diziliş olduğundan hücuma enerji saklayabilecektir. Artık Keita geldiği için Arda'nın orta sahaya kayma olasılığı da arttı, Arda-Ayhan ve arkalarında Topal uyum sağladıktan ve dizilişe, mevkilerine alıştıktan sonra çok iyi top oynayabilirler, ancak alışma sürecinde sıkıntı yaşayacağımız da kesin.

Ek: Unutmuşum, Ayhan'dan bahsederken "onun yerini dolduracak oyuncuyu şimdiden bulmalıyız" diyecektim. Yaşı ilerledi, Yani bugün ilk 11'de oynayabilecek olsa da zamanla düşecek performansı. Oyunu çift yönlü oynayan genç ve Türk bir orta saha bulmamız gerekir kalıcı bir 4-3-3 orta sahası kurmak istiyorsak

Ayhan'a güvenmemiz doğru olurmu bilmiyorum belki 1 sene Ayhan ile devam etip o bölge için paraya kıyıp çok daha iyi birini almak da mantıklı olabilir.

Ayhan diyince aklima hangi macti unuttum ama adamin kicina attigi tekme geliyo.

Seviyorum Ayhani ya :)

Hah, şimdi yazdıklarınız altına imzamı atarım. Yani, Arda orada oynar ama iyi oynaması ve hakkını verebilmesi için uzun zaman (1 sezon), çok çalışma, iyi bir hoca, kondüsyon ve fizik olarak gelişme, mental olarak gelişme, taraftar desteği gibi çok şeyin gerçekleşmesi lazım. O zamana kadar Arda'nın orada oynaması sıkıntılı bir süreç olabilir. Şansımız Türkiye Ligi'nin o kadar zor olmaması. Uzun vadede o bölgede oynarsa ve yukarıdaki şartlar gerçekleşirse hakikaten Arda o mevkide yıldızlaşabilir.

Arda ile Iniesta'nın benzerliğine de katılıyorum ancak işte Iniesta'nın farkı orta sahanın ortasında çift yönlü olarak oynamaya altyapıdan beri alışkın olması, ki benim bildiğim onun ilk mevkisi DMC'dir. Yani Arda'nın Ayhan'ın geçirdiği bir olgunluk sürecini geçirmesi gerekecek. Ayhan da oyunun sadece ofansif yönünü bilen bir 10 numara iken, Galatasaray'da çift yönlü bir ortasahaya dönüşmüştür.

Barış'ın ofansif yönden eksik olduğuna katılıyorum. Ayhan'ın da şüpheli olduğunu düşünürüm. Elbette daha iyileri olmalı o bölgede. Ancak Ayhan bence 4-3-3'de o mevkide oynarsa özellikle hücumda sandığımızdan daha çok katkı verecek. Çünkü 4-3-3 dışındaki dizilişlerde Ayhan oynadığı mevkilerde hep sürekli savunma yapıp çok koşmaktan hücumda diri kalamıyordu, 4-3-3 daha dengeli bir diziliş olduğundan hücuma enerji saklayabilecektir. Artık Keita geldiği için Arda'nın orta sahaya kayma olasılığı da arttı, Arda-Ayhan ve arkalarında Topal uyum sağladıktan ve dizilişe, mevkilerine alıştıktan sonra çok iyi top oynayabilirler, ancak alışma sürecinde sıkıntı yaşayacağımız da kesin.

Ek: Unutmuşum, Ayhan'dan bahsederken "onun yerini dolduracak oyuncuyu şimdiden bulmalıyız" diyecektim. Yaşı ilerledi, Yani bugün ilk 11'de oynayabilecek olsa da zamanla düşecek performansı. Oyunu çift yönlü oynayan genç ve Türk bir orta saha bulmamız gerekir kalıcı bir 4-3-3 orta sahası kurmak istiyorsak

katılıyorum, eğer yeni bir transfer olmazsa ayhan bu sene yine en önemli oyuncularımızdan biri olacaktır. ayhan yıllanmış şarap gibi yaşlandıkça futbolunu olgunlaştırdı. idmanlarda da rijkaard ile olan yakınlığı dikkat çekmiyor değil, görünüşe bakılırsa rijkaard için önemli bir oyuncu olacak ama oyun kurma işini arda'ya bıraksak yine daha iyi olur sanırım.

ayhan'ın yerini doldurabilecek genç ve türk orta saha için ise adaylarım; nuri şahin, murat ceylan. saygılar.

Yalnız bizim orta sahada oynayacak adamların dribling yeteneği yok dikine oynuyamıyolar hiç biri..Bir iniesta bulsak iyi olur.. :)

Rijkaard bu yüzden orta sahada alparslanı denedi teknik ve driblingi olan bir oyuncu ama bilemiyorum burda ne kadar iyi oynayabilir..

Geçen sene 750 bin dolar için özeri kaçırışımız büyük talihsizlik bu bölge için çok iyi olabilirdi.Belyi yönetim murat ceylanı düşünebilir burası için.

Yalnız bizim orta sahada oynayacak adamların dribling yeteneği yok dikine oynuyamıyolar hiç biri..Bir iniesta bulsak iyi olur.. :)

Rijkaard bu yüzden orta sahada alparslanı denedi teknik ve driblingi olan bir oyuncu ama bilemiyorum burda ne kadar iyi oynayabilir..

Geçen sene 750 bin dolar için özeri kaçırışımız büyük talihsizlik bu bölge için çok iyi olabilirdi.Belyi yönetim murat ceylanı düşünebilir burası için.

Tespitler doğru ama yerine düşündüğün adamlar bence olmazdı. Alınsa iyi olurdu ama kesinlikle 11in oyuncusu olamaz ikisi de.

özer konusu biraz daha farklı diye biliyorum ben. ankaraspor daha sonra anlaşılan fiyattan daha fazla isteyince transfer yatmış diye biliyorum ben.

alparslanı ikinci maç sol bekte denedi, belki orta sahada yeterli bulmadığı için belki de bir de orda görmek için.

ayrıca orta sahada dikine oynayacak oyuncu arda olabilir ama tabii ciddi bir adaptasyon süreci geçirmesi gerekiyor.

bence şimdiki kadrodan bizim iniesta'mız için en uygun isim arda. transfer olmaszsa;

--------topal--------

----arda----ayhan---

gibi bir orta saha bekliyorum.

özer konusu biraz daha farklı diye biliyorum ben. ankaraspor daha sonra anlaşılan fiyattan daha fazla isteyince transfer yatmış diye biliyorum ben.

alparslanı ikinci maç sol bekte denedi, belki orta sahada yeterli bulmadığı için belki de bir de orda görmek için.

ayrıca orta sahada dikine oynayacak oyuncu arda olabilir ama tabii ciddi bir adaptasyon süreci geçirmesi gerekiyor.

bence şimdiki kadrodan bizim iniesta'mız için en uygun isim arda. transfer olmaszsa;

--------topal--------

----arda----ayhan---

Eldeki kadro ile bu şekilde olacaktır muhtemelen. Belki Sarp Ayhanı zorlayabilir, ama takviye gerekli bence. Biglia Ayhanın yerinde süper olurdu ya da Emana.

--------topal--------

----arda----ayhan---

O aşikar zaten..

Henry >>>> Kewell (Takımın abisi, süratli son vuruş ustası)

Etoo >>>> Baros (Topla hızlı, adam geçebilir, heading zayıf)

Messi >>>> Keita (bunu karşılaştırsam ayıp olacak :) )

İniesta >>>> Arda (sol iç, genç, dripling, kısa paslar vs.)

Tourre >>>> Topal (uzun bacak, kesici, tek top, direk pas)

Xavi >>>> Ayhan/Tobi (soğuk kanlı, pas al-ver, geriden top al-çık vs. vs.)

Ha bu adamların hiçbiri Barca'dakiler kadar kaliteli değil. Ama çoğunda yeterli kumaş ve kalite var. Barca kadar oynayabilmemiz mümkün değil zaten bu sistemi öyle 1 sene içinde..

Ama söylendiği gibi bu sistem için toplanmış gibi duran bir kadromuz zaten var.

İşte burada en zayıf kalan halka Xavi'nin benzeri bir adam. Biglia/Deco buraya cuk oturur. Ama olmazsa da dünyanın sonu değildir benim için..

O aşikar zaten..

Ha bu adamların hiçbiri Barca'dakiler kadar kaliteli değil. Ama çoğunda yeterli kumaş ve kalite var. Barca kadar oynayabilmemiz mümkün değil zaten bu sistemi öyle 1 sene içinde..

İşte burada en zayıf kalan halka Xavi'nin benzeri bir adam. Biglia/Deco buraya cuk oturur. Ama olmazsa da dünyanın sonu değildir benim için..

ilginç benzerlilker gerçekten var ama sezon içerisinde galatasaray ile barça'yı karşılaştırmak zarar verebilir takıma. :)

O aşikar zaten..

Birtek messi ile xavi bölümü aksar.Formda bir kewell henry kadar katkı yapar bence.Topal kendini geliştirirse biraz daha bizim toyrre miz olur.Xavi nin oynadığı yere bir transfer lazım.Messimiz yok.Ama barça dan başka hiçbir takımında yok bu yüzden o da çok büyük bir eksiklik değil bence:D

Geri
Üst Alt