Lucescu Olmadıysa Eric Gerets Getirilmeli

Töre Dirik

👐 Mauro İcardi 👐
GalataSarayı Efendileri
Şu şartlarda tabi ki ilk tercihim, arzum Lucescu'nun gelmesinden yanaydı. Ama anlaşıldı ki o iş yattı. Aysal'ın "Hollanda ve Alman ekolüne yöneleceğiz" sözünden sonra aklıma adam gibi bir teknik direktör gelmiyor o ülkelerden. Heynckes gelmez. Martin Jol düşüncesi zaten yüreğimi daraltıyor sinirden. Saçma sapan, ligi bilmeyen, takımı tanımayan bir adamdansa, getirilmesi gereken adam kesinlikle Eric Gerets olmalıdır.

eric_gerets20131126161610_b.jpg

Gerets'de ligi tanımıyordu ama ilk sezonunda rekor puanla şampiyon yaptı.

Başka mantıklı bir önerisi olan varsa tamam. Benim aklıma daha uygun bir isim gelmiyor şu anda.

-Takımı tanıyacak

-Ligi tanıyacak

-Çalıştığı dönemde başarı kazanmış bir isim olacak

-Taraftar tarafından sevilen biri olacak

bu kriterlere uygun kim var başka ? Yabancı teknik direktörler için konuşuyorum.

Tam olarak kimi istiyorsunuz ? Dick Advocaat ? Martin Jol ? Michael Skibbe ?

Başka mantıklı bir önerisi olan varsa tamam. Benim aklıma daha uygun bir isim gelmiyor şu anda.

-Takımı tanıyacak

-Ligi tanıyacak

bu kriterlere uygun kim var başka ? Yabancı teknik direktörler için konuşuyorum.

Adam daha yeni kontrat imzaladi bunun neresi mantikli

-Takımı tanıyacak

-Ligi tanıyacak

Dostum yabancı şart değil.

Gerest niye bu kadar çok isteniyor anlamış değilim, adamın bizdeki 1 şampiyonluğu dışında elle tutulur bir başarısı yok. Bizden sonra bazı milli takımların başına ve arap ülkelerindeki takımlara gidip kafasına göre takılan bir hoca ne hikmetse hersene bizimle adı geçiyor.

Lucescu olmaza tek aday Denizli'dir.

Bu arada Gerest bir takımla anlaştı.

Mustafa Denizli konusunda bir itirazım yok. Ama Denizli derken, Aysal'ın "yerli teknik direktör getirmeyeceğiz" sözünü de anımsamanızı istiyorum.

Benim demek istediğim şu. Bizimle ilgisi alakası olmayan, 55-60 yaşına gelmiş ve elle tutulur hiçbir başarısı bulunmayan saçma sapan bir adamı getirip teknik direktör yapmasınlar şu takıma. Ha gider Simeone tarzında (simeone gelsin demiyorum. onun tarzında diyorum) genç, başarıya aç, kariyerinin başında bir adam getirirsin en azından bir umudumuz olur. Bir beklentimiz olur. Geçmiş dönemlerde yaptığımız saçma teknik direktör tercihlerinden birini yapmamızdan korkuyorum. Tek olay bu.

Geri
Üst Alt