Lucescu Shakhtar’da Kaldı

Adamın rahatını bozup gelmeye niyeti yokmuş belli ki. Yapacak birşey yok.

Adam 68 yaşında ve Shaktara 10 yılını vermiş. Bu yaştan sonra yeni maceralara bende olsam atılmam. Kendine göre doğru olanı yapmıştır. Hayırlısı olsun.

Mancini boşa gitti işte.

Denizli hariç başka kimse olmaz şu saatten sonra.

Bizim takım adına üzüldüm ama Lucescu kendine yapılan vefasızlığı affetmediğini ve vefanın sadece bir semt adı olmadığını gösterdi. Bundan sonra kendi yolumuzu çizmeliyiz.

mancini nin istediği adamlrı gördünüz işte.çalhanoğlu, inler yabancılar desen yüksek bonservisli oyuncular.birini bile alabilecek miydik? sene ortası istediğim oyuncular alınmadı derdi mancini.

savaş çıktıktan sonra ve düzen kalır ne de onun bir parçası...

Lucescu riske girmek istemedi hepsi bu...

Savaştan neyi kast ettiğinize bağlı ,

zaten şuan bir savaş var tamda oldukları coğrafyada daha yeni tepelerinde bir Fencer düşürüldü ,

Takım dağılsada en geç 1 sene sonra Ukraynada şampiyon olabilecek güçteler ,

eğer söylendiği gibi rusya ligine geçme durumları olursada en kötü kadro ortamında dahi bir iki sene içinde Rus liginde kafaya oynayan bir takım oluştururlar ,

Eğer savaştan kastınız topyekün bir harp tehlikesi ise gerçekleşmesi durumunda ne lucescu 'nun ne futbolun ne dünya kupasının falan bir anlamı kalmıyor zaten pek önemi yok yani !

Ama bu karışıklıkta bir şekilde Ahmedov'un kafası kopartılırmı bilmiyorum o zaman luce floryada falan kamp kurar !

Eger bir ulkede savas cikarsa fareler kacar,adamlar kalir..

delikanli lucescuyu tebrik ederim;kendine yakisani yapmis..

Lucescu konusunda daha evvel defalarca yorum yaptım hepsi de negatifti. Şiddetle karşıydım gelmesine hala da aynı fikirdeyim. Ben aslında ne Fatih Terim'in ne de Lucescu'nun bulunmaz hint kumaşı olmadıklarını düşünüyorum. Sürekli bu isimlere saplantı gibi bağlanılmamasını her başımız sıkıştığında bu isimlerin konserve kutusu gibi ısıtılıp ısıtılıp tekrar servis edilmemesini savundum. Bardağın dolu tarafına bakarken boşları da görebilmeliyiz diye düşündüm hep. Fatih Hoca'nın Galatasaray'da kazandığı 6 şampiyonluk ve UEFA Kupası sürekli ön plana çıkarılırken onun aynı zamanda Galatasaray'ı 6.yaptığının, Brugge ile Lokomotiv'e elendiğinin unutulduğu da bir gerçek. Ama gene de Terim'i her zaman bu takımın başında görmeyi arzu ederim. Çünkü en azından Fenerliler üzerinde "uyuz edici, kimya bozucu" bir etkisi var. Gelelim Lucescu'ya; bakın beyler daha önce de söyledim gene söylüyorum. Lucescu hem abartıldığı kadar iyi bir hoca değil hem de iyi bir insan değil. Türkiye'de geçirdiği 4 senede puan kaybettiği, kazanamadığı maçlardan sonra Allah için bir kez olsun çıkıpta "hata benim sorumlululğu üzerime alıyorum" dediğini duymadım. Sürekli aynı martavalları okuyup durdu; "Oyuncularım sakattı eksik oynadık rakipler bize sert oynuyor uf olduk", "bazı oyuncularım istediklerimi yapmıyorlar son haftalardaki form düşüklüğümüz bundan kaynaklanıyor", "Ligdeki maçımız ertelenmedi yorgun çıktık maçımız ertelenseydi dinlenecektik sonuç farklı olabilirdi". Ya Allah için bir kere de çık de ki erkek gibi "Yanlış taktikle oynadık özür diliyorum". Bakın Terim delikanlı adam yapıyor bu dediğimi. Ama bu Lucescu salya sümük ağlamanın suyunu çıkarıyor tabir-i caizse. Daha geçenlerde Shaktar ile şampiyon olduğunda da çıkıp demiş ki "Tüm Ukrayna, Donetsk'ten bir şampiyon çıkmasın diye bize karşı birleşmişlerdi ama başaramadılar". Gene hatırlıyorum da 2003'te Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş kendi sahasında Lazio'ya 2-0 yenilince "Yenildik ama Lazio, abartmıyorum Avrupa'nın en iyi takımı" demişti. Sonra ne olmuştu peki o Lazio grup sonuncusu olup İtalya Ligi'nde ilk 5'e bile girememişti. İşte Lucescu'nun engin futbol görüsü, yenilgiye hazırladığı kılıf bu: Rakip çok güçlüydü. Bu tarz hocalar küçük zihniyetli adamlardır. Sorumluluğu kendinden çıkararak kurtulduklarını sanarlar ve asla çuvaldızı kendilerine batırmazlar.

Aysal çok büyük bir amatörlük yaptı yazık oldu.

Ersun Yanal'ın Mart'ta şampiyonluk turları attığı bir ligde macera aramaya gerek yok. Lucescu olmuyorsa yerli isimlere yönelinmeli. Mustafa Denizli bence şampiyonluğu getirecek kişidir..

Geri
Üst Alt