Lucid Rüya Görebiliyor musunuz?

Numerik değil ama aklıma gelen bişey var. Pokemon ATV'de yayınlanıyordu Türkiye'de ilk yayınlanmaya başladığında. Bi süre sonra çocuğun biri kendini Pokemonlardan biri sanıp 7. kattan atlamış, yayından kaldırılmıştı. Günlerden bi gün bi rüya görmüştüm, Pokemon seyrediyordum Star TV'de. Aradan 2-3 ay geçti, gerçekten de Star'da yayınlanmaya başlamıştı.

Bahsettiginiz deja vu sanirim. O da aslinda sanildigi gibi gelecekte olan bir seyi ruyada gorme degil. gecmiste yasadigin bir olayin o an yasadigin olayla birbirine benzemesi sonucu beyinde olusan karisiklik nedeniyle de javu hissi olusmasi.

Uyumadan once mutlaka bir anlik dusunmussun o kisiyi..

benim kisisel tecrubeme gore ruyalar genelde gun icinde fazla zamanini almayan dusuncelerden olusuyor. Mesela bugun 2 saat bir film izledim diyelim. veya 3 saat yeni arabamla dolastim farzayalim. Bunlarin hc biri hakkinda o aksam ruya gormessin. Ama o gunde sadece bir kac saniyeni ayirdigin bir olay olur. Mesela 2-3 saniye bir insani dusunursun. veya sevdigin bir yemek aklina gelir ve keske olsada yesem dersin.. O aksam mutlaka beynin bu ufak ince detaylari tipki bir bilgisayarin dosyalari defragmentation yapmasi gibi duzenleyip beynin bir kosesine saklar. Sen bunu sabah hatirlamasanda emin ol bu islem olmustur. Uyku bir nevi beynin hafizasini duzenlemesi. Bunlar benim kendi ruyalarima dayali kisisel cikarimlarim.
Düşünmedim aga %100 eminim. Ve bu dediğim olay bi kez de olmadı, bikaç kez oldu bu tarz şeyler. Tamamen sallıyorum, mesela rüyamda alakasız bi şekilde Japonlar'ın balina avlamasını gördüm. Bikaç gün içinde (hatta genelde o gün) arkadaşlarla muhabbet ederken falan konu alakasız bi şekilde oraya geldi. Ve dediğim gibi, %100 eminim uykudan önce falan (haftalar öncesi de dahil) o konuyu/kişiyi neyse işte düşünmediğimden, bi yerde denk gelmediğimden vs.

2. paragrafta anlattığını anlıyorum, büyük oranda katılıyorum da. Ama gerçekten eminim bu tarz bişey olmadığında. Çok nadir oluyor, hayatımda 8-10 defa olmuştur max. ama oluyor.

Bahsettiginiz deja vu sanirim. O da aslinda sanildigi gibi gelecekte olan bir seyi ruyada gorme degil. gecmiste yasadigin bir olayin o an yasadigin olayla birbirine benzemesi sonucu beyinde olusan karisiklik nedeniyle de javu hissi olusmasi.
Deja vu değil yaw. Ciddi ciddi görmüştüm rüyamda, kardeşlerime de söylemiştim hatta rüyayı gördüğüm zaman "Pokemon Star'da yayınlanıyodu rüyamda, keşke olsa" diye. Yayınlanmaya başladığında onlar da bi şaşırdı. :D

Düşünmedim aga %100 eminim. Ve bu dediğim olay bi kez de olmadı, bikaç kez oldu bu tarz şeyler. Tamamen sallıyorum, mesela rüyamda alakasız bi şekilde Japonlar'ın balina avlamasını gördüm. Bikaç gün içinde (hatta genelde o gün) arkadaşlarla muhabbet ederken falan konu alakasız bi şekilde oraya geldi. Ve dediğim gibi, %100 eminim uykudan önce falan (haftalar öncesi de dahil) o konuyu/kişiyi neyse işte düşünmediğimden, bi yerde denk gelmediğimden vs.

2. paragrafta anlattığını anlıyorum, büyük oranda katılıyorum da. Ama gerçekten eminim bu tarz bişey olmadığında. Çok nadir oluyor, hayatımda 8-10 defa olmuştur max. ama oluyor.

rüyadan bağımsız ama şöyle bişey mesela atıyorum uzun zamandır görmediğin bir arkadaşın bi anda aklına geliyor vay be naptı acaba filan diyorsun ve kısa süre içinde o herifi biryerde birşekilde görüyorsun çok enteresan bir tesadüfmü artık bilemicem bunun birçok farklı varyasyonu başıma geldi önce aklıma gelio anıyorum sonra biryerde bu hadiseyi yada kişiyi görüyorum..

rüyadan bağımsız ama şöyle bişey mesela atıyorum uzun zamandır görmediğin bir arkadaşın bi anda aklına geliyor vay be naptı acaba filan diyorsun ve kısa süre içinde o herifi biryerde birşekilde görüyorsun çok enteresan bir tesadüfmü artık bilemicem bunun birçok farklı varyasyonu başıma geldi önce aklıma gelio anıyorum sonra biryerde bu hadiseyi yada kişiyi görüyorum..
Hah aynen, rüya dışında da oluyor.

Insan beyni yanilmaya cok musait. Dun aksam ne yedigini dusun mesela? Iki gun once ne yedin diye sorsam? Nerdeyse cevaplamasi imkansiz gibi degil mi? En azindan dusunmen gerekir bir kac saniye. hatta bazen dakikalarca dusunmen gerekir.
Simdi ayni mantikla dusunursen son iki uc ay hic dusunmedim bile dedigin kisiyi belki bir kac saniye dusunmussundur. Hatirlamaman cok normal. Bir ogun yemek veya aksam yemegi kac dakikada yeniyor? Bazen salatasiydi, corba hosaf vs 30 dakikani bile ayirabiliyorsun. Ama ertesi gun bu 30 dakikani verdigin eylemin icerigi aklina gelmiyor? Demek istedigimi anlatabildim sanirim.

dejavu denen olay ise tamamen memorial yani hafizasal celiski. baska hic bir sey degil.

Benim Lucid Rüyamda bir kariyla yapmistim :D :red:
giphy.gif

Deja vu değil yaw. Ciddi ciddi görmüştüm rüyamda, kardeşlerime de söylemiştim hatta rüyayı gördüğüm zaman "Pokemon Star'da yayınlanıyodu rüyamda, keşke olsa" diye. Yayınlanmaya başladığında onlar da bi şaşırdı. :D

O bendede cok oluyor, yada bir anda sonra neler olacagini bilebiliyorum. Digelim coktan giymedigim bir ayakkabi aklima geldi gecen, sonra bir sorun nedeniyle onlari giymek zorunda kalmistim.

Sizede durup dururken 10-15 yil oncesinden hatirladiginiz eski bi ani akliniza geliyor mu ? O zamani dusunurken demiyorum atiyorum mac izliyorsunuz bir anda cok eskilerden bir ani canlaniyor kafanizda

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Insan beyni yanilmaya cok musait. Dun aksam ne yedigini dusun mesela? Iki gun once ne yedin diye sorsam? Nerdeyse cevaplamasi imkansiz gibi degil mi? En azindan dusunmen gerekir bir kac saniye. hatta bazen dakikalarca dusunmen gerekir.
Simdi ayni mantikla dusunursen son iki uc ay hic dusunmedim bile dedigin kisiyi belki bir kac saniye dusunmussundur. Hatirlamaman cok normal. Bir ogun yemek veya aksam yemegi kac dakikada yeniyor? Bazen salatasiydi, corba hosaf vs 30 dakikani bile ayirabiliyorsun. Ama ertesi gun bu 30 dakikani verdigin eylemin icerigi aklina gelmiyor? Demek istedigimi anlatabildim sanirim.

dejavu denen olay ise tamamen memorial yani hafizasal celiski. baska hic bir sey degil.
Demek istediğini anlattın da tamamen farklı bi durum o. Yemek rutin bişey, alakasız birinin, yahut alakasız bi konunun aklına gelmesi her gün olan bişey değil ki "alakasız" demişiz. Yani o şey rüyama girdiğinde "ha, aklıma gelmişti" diye düşünme ihtimalim oldukça yüksek eğer son dönemde aklıma gelen bir şeydi ise. Mesela 1 ay sonra şu balina olayı rüyama girse (gerçi uzun konuştuk ama olsun) derim ki "ha, şu zaman konuşmuştum bu konuyu"...

Şöyle bi örnek de vereyim, madem yemekten bahsettin. Her hafta yediğin makarna rüyana girse, bi gün sonra eşin makarna yapsa anormal gelmez. Veya senin anlattığın gibi her hafta hazırladığın makarnayı yaptıktan bi gün sonra "dün ne yedin" diye sorsalar hatırlamazsın. Ama aylardır yemediğin bişeyi, atıyorum sigara böreği, 1 hafta sonra sorduklarında hatırlarsın. Aynı şekilde aylardır yemediğin, aklına getirmediğin sigara böreğini bu akşam rüyanda görsen, yarın sofranda görsen "noluyo lan" dersin. Yani senin dediğin "düşünmüşsündür, aklından geçmiştir" olayına katılmıyorum.

Deja vu'yu biliyorum da Pokemon meselesi deja vu değil, dediğim gibi, rüyamı anlattığım insanlar olmuştu. Tesadüftür, histir muhtemelen ama ilginç bi durum.

rüyada olduğumu fark ettiğimde direk gözlerim açılıyor ne güzelim rüyalar heba oldu bu yüzden

Geri
Üst Alt