GSCimbom
Lucien Favre ile Yeni Başlangıçlar
Y

Lucien Favre ile Yeni Başlangıçlar

Yucel Yuksel ·

Cevap
84
Okunma
9,2K
Sayfa
1/5
Hamzaoğlu ile daha fazla yol alınmayacağı kesinleşti. Bu yüzden kulübün yeni bir başlangıca ihtiyacı var. Kulüpte ki bu ihtiyacı karşılayacak ilk isim Lucien Favre'dir.

Lucien Favre için para ve bütçe her zaman ikinci planda olduğundan dolayı bu teklife eğer projeler anlatırsa kesinlikle hayır demez.

Lucien Favre'yi tanımayanlar için; Zürih'te başarılara imza atmakla kalmayıp çok iyi oyuncular çıkartmış ve Hertha Berlin'e gitmiştir.

Hertha Berlin gibi Almanya'da orta seviye takımla ilk senesini yapılanma olarak geçirip 10.oldu. İkinci senesinde ise BundesLiga'da şampiyon Wolfsburg'un 6 puan gerisinde 4.oldular. Bizimle aynı grupta yer alıp 4 maçta 2 puanla elendiler. Son senesinde ise takımın en kilit isimleri gidince takım bir çöküşe uğradı ve küme düştü.

Ardından 2011 yılında bitime 12 maç kala 16 puanla son sırada bulunan Mönchengladbach'ın başına geldi. Favre adeta bir mucizeye imza atarak 12 maçta 20 puan toplayıp takımı 16.yaptı ve Play-Out oynayarak ligde kaldı. Her şey burada başladı. Önceki sene küme düşmekten zor kurtardığı takımla 4.oldu. 2012-13 sezonunda 8. oldu. 2013-14 sezonunda 6.olurken, 2014-15 sezonunda 3.olup doğrudan CL'ye katılma hakkı kazandı. Bunları yaparken her sene kilit isimlerini kaybetti ve yerini doldurmaya çalıştığını hatırlatalım.

Sadece Gladbach'ta çıkardığı isimler; Dante-Reus-Ter Stegen-Max Kruse-Kramer-Granit Xhaka-Patrick Hermann-Luuk de Jong-Neustädter ve akla gelmeyen pek çok isim.

Kısacası; Bu seneyi iyi bir yapılanma olarak geçirip önümüzdeki seneler hem daha başarılı oyun, hem pek çok yeni çıkan oyuncu ve hem de düşük bütçelerle büyük başarılar için en doğru adres Lucien Favre'yi takımın başına getirmek şart.

Son düzenleme:
Olabilir hiç yoktan iyidir

Benim Ancelotti ve Kloop'tan sonra en çok istediğim boşta hoca. Klopp ve Ancelo gelmeyeceğine göre mutlaka gelmeli. Sadece skor olarak değil oyun olarakta tam bir Avrupa takımı yaratacak ve yeni gençler çıkaracak bir hoca. Şanssızlığı sürekli kilit oyuncu kaybetmesiydi. Eğer o tür bir şanssızlık olmazsa bu takımı çok güzel günler bekler.

Ya birakin güzelim adamin kariyerini bitirmeyelim Türkiye getirip.

Ayrica Gladbach kulübüne yakin bir arkadasimdan duyduguma göre bir takim ile flört halindeymis bu siralar.

Tuchel'den daha iyi olduğu söyleniyor taktik konusunda.İşte bizde ki cahil Hocalar da olmayan şey.Bam güm oynar ver gazı oyna.Tam mal sürüsüne yakışır muameleler.

gecen sene bmgnin istatistiklerine baktim (ustun koru)
ewt ligi iyi yerde bitirmislerde oyle ic acici degildi stats

Önde basan , pres tarzı takım yapmamız zor.Sneijder , Podolski ve Burak gibi oyuncularla o sistem zor olur.

Önde basan , pres tarzı takım yapmamız zor.Sneijder , Podolski ve Burak gibi oyuncularla o sistem zor olur.

bu seneyi yapılanma olarak geçirmemiz lazım. Ligi zaten kazansak ne olacak? Sene sonu yapılanma ile beraber hoca istediği isimleri aldırırsa 120km koşacak bir takım oluşur. Ligde en çok koşma rekoru 117km olduğunu düşünürsek her takımı dağıtabiliriz.

Kim gelirse gelsin yapıcağı ilk iş selçuk , burak , umut , semih , olcan gibileri kadro dışı bırakmak olursa sonuna kadar desteklerim.

Prandelli ile benzer özellikler. Onda da Fiorentina'yı eksi bilmem kaç puandan alıp 4.yaptı gibi hikayeler vardı. Bu tarz hocalar yaramıyor bize.

Gelsin de buradaki sistemsizliğin, sorunlu yönetici ve futbolcuların bütün sorumluluğunu bu adama yükleyip kovsunlar

Her hafta kazanmasi sart oldugunu bilen, baski altinda çalisabilen, gençlere sans taniyan ve tempolu futbol oynatan birisine ihtiyacimiz var

Favre bu profile uyuyor mu, bilmiyorum. Mönchengladbachla fena degildi.

bu seneyi yapılanma olarak geçirmemiz lazım. Ligi zaten kazansak ne olacak? Sene sonu yapılanma ile beraber hoca istediği isimleri aldırırsa 120km koşacak bir takım oluşur. Ligde en çok koşma rekoru 117km olduğunu düşünürsek her takımı dağıtabiliriz.

Aynen bu sene ilk 3 te bitirirsek , Seneye Avrupa ve Ligde başarılar gelebilir.Hoca koşan,hızlı oynayan ve kendi evinde zor gol yiyen bir takım yapabilir.

TT Arena'da takım Antep'e karşı 10 kişi kapanıyor , rezillik cidden.Astana'ya 1-0'a bağlamaya çalıştık.Hamza gider artık.

Her hafta kazanmasi sart oldugunu bilen, baski altinda çalisabilen, gençlere sans taniyan ve tempolu futbol oynatan birisine ihtiyacimiz var

Favre bu profile uyuyor mu, bilmiyorum. Mönchengladbachla fena degildi.

geçen sene ki 10-15 maçlarını izledim. 120km ortalama koşan,pek çok yeni genç çıkartan ve bunları düşük bütçelerle yapan bir underrated hoca. Geçen sene Münih'te oynanan ve 2-0 kazandıkları maçı izlesen nasıl bir takım yaptığını anlarsın. Bayern öyle yedeklerle falan çıkmadı ona rağmen deplasmanda 2-0 kazandılar.

AbsoluteGarbage-regulareditioncover.jpg

Tuchel'den daha iyi olduğu söyleniyor taktik konusunda.İşte bizde ki cahil Hocalar da olmayan şey.Bam güm oynar ver gazı oyna.Tam mal sürüsüne yakışır muameleler.

tattik konusunda kim iyi kim kötü bilmem ama sahadaki andavalların belirli bir taktik kisvesi altında oynayacak kapasitelerinin olduğunu düşünmüyorum. 3-5-2, 4-4-2, 4-2-3-1 falan önemli değil, takımın yarısından fazlası çöp, hocası rezalet, yönetim desen yok. sadece 1 hoca ile düzelmez hiçbirşey.

Geri
Üst Alt