# Lukas Podolski

Cevap: Podolski: "Galatasaray çok büyük bir kulüp!"

Yıllık 4 fazla ya Podolskide olsa zaten %50 vergi veriyorlar orda 2 alıyosa eline 1 milyon euro para geçiyo burda 4 geçecek hiç vergi ödemiyor 2.5 en fazla 3 tamam ama 4 sıkıntıdaki klübün olmayan paralarını saçmaktır.

Hadi gel artık. O kadar şarkını dinledik. Şimdi gelmemek olmaz :D

Not: Lucas nedir ya Lukas olacak. Araştırmadan haber yapıyorlar.

10 milyon bonservis artı 4 milyon yıllık net paraysa

kazık olur

Cevap: # Lukas Podolski

Podolski transferinden çıkacak para senin hesabından mı çıkacak kardeşim . Kaç paraysa alsın yönetim banane.ben kombinemi formamı alıyorum.Bıktık yıllardır leş kadrolardan.Kaliteli kadro yüksek maliyetle kurulur.bunu başkanın ünal aysal söyledi unutma.

Klubun uyeleri olarak mali durumu bilen bizler boyle dusunemiyoruz. Makas gitgide aciliyor. Bu faize para koymak gibi bir sey degil. Iyi para ile iyi kadro kurulur , ancak yatirim malzemen insan oldugu icin ve futbol cok degiskene bagli bir spor oldugundan o iyi kadronun iyi para getirecek islere imza atmasi bir garantiye bagli degil. Bu kez de surekli olan harcanan paraya ve klup ekonomisinin bozulmasina sebep oluyor.

Bu sene altina girdigimiz taahhut miktarinin 70 milyon euro civari oldugu yaziliyor. Bu meblag 200 trilyona yakin. Bir kismi Arda ve diger oyunculardan karsilandiysa bile 100-150 trilyon arasi sirf futbolcu harcamamiz var . Ki bu o kadar az bonservis odememize ragmen cikan rakam. Sen bu parayi oyle ya da boyle kesin kazanabilecek misin geri ? Herseyi duzgun yaparsan bile bunun garantisi yok , dolayisiyla arasira acilabilirsin ama acilmalari yaparken 2008 den 2011 e kadar yaptigin gibi sirf seyirci ayaga kalksin diye lincoln lere keitalara essek yuku ile para kaptirirsan o zaman surekli acik verirsin.

Klubun uyeleri olarak mali durumu bilen bizler boyle dusunemiyoruz. Makas gitgide aciliyor. Bu faize para koymak gibi bir sey degil. Iyi para ile iyi kadro kurulur , ancak yatirim malzemen insan oldugu icin ve futbol cok degiskene bagli bir spor oldugundan o iyi kadronun iyi para getirecek islere imza atmasi bir garantiye bagli degil. Bu kez de surekli olan harcanan paraya ve klup ekonomisinin bozulmasina sebep oluyor.

Bu sene altina girdigimiz taahhut miktarinin 70 milyon euro civari oldugu yaziliyor. Bu meblag 200 trilyona yakin. Bir kismi Arda ve diger oyunculardan karsilandiysa bile 100-150 trilyon arasi sirf futbolcu harcamamiz var . Ki bu o kadar az bonservis odememize ragmen cikan rakam. Sen bu parayi oyle ya da boyle kesin kazanabilecek misin geri ? Herseyi duzgun yaparsan bile bunun garantisi yok , dolayisiyla arasira acilabilirsin ama acilmalari yaparken 2008 den 2011 e kadar yaptigin gibi sirf seyirci ayaga kalksin diye lincoln lere keitalara essek yuku ile para kaptirirsan o zaman surekli acik verirsin.

İyide renkdaşım şampiyon olmak istiyorsan bir takım masraflar yapacaksın.Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilirsek o sene ligle birlikte staddan 50 Milyon € gibi bir rakam kazanabiliriz.Şampiyon olunca ve Avrupa'ya gidince lig gelirleriyle birlikte en az 30 Milyon€ gibi bir rakam kazanıyorsun.Yani vermeden alamazsın.

Bu sene altina girdigimiz taahhut miktarinin 70 milyon euro civari oldugu yaziliyor. Bu meblag 200 trilyona yakin.

Abicim bu rakamlar yalan oğlu yalan nasıl inanıyorsunuz medyanın uydurmalarına anlamıyorum ki.Biz bu yıl Galatasaray gibi bir kulüp için bonservise sözü bile edilmeyecek rakamlar harcadık.Milletin 1 tane futbolcuya verdiği parayı(hatta çok daha azını) biz 10 tane oyuncuya vermedik.Transfer maliyet hesaplaması yapan şerefsiz medya oyuncuların 5 yıllık alacaklarını hesap edip çok para harcıyormuşuz gibi gösteriyor.Böyle bir mantık olabilir mi?Bu oyunculara çıkarıp bir çırpıda 70 milyon euro mu veriyoruzbiz yani?Daha sözleşmelerini tamamlayacakları bile kesin değil.

Galatasaray bu sene futbola para mara harcamamıştır.Harcadığı paralar böyle bir kulüp için çerez parasıdır.Hatta Arda'dan alacağı bonservis harcadığı bütün bonservislerden daha yüksek yahu.Yönetimden birileri çıkıp da pintiliğe bahane aramasın.Bu takım 3 yıldır sürünüyor,para harcamadan başarı gelmediğini hepimiz gördük.Aynı yanlışı 10 kere yaptık.Onbirinciye benim artık tahamülüm yok.Futbol iyi oyuncularla oynanır,iyi oyuncuları almak için de biraz yüksek paralar verilmelidir olay bu kadar basit.

Bu yazdıklarım sana bir cevap değil aslında abicim sen üzerine alınma.Ben medyaya ve ona inananlara sitem ediyorum.

İyide renkdaşım şampiyon olmak istiyorsan bir takım masraflar yapacaksın.Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilirsek o sene ligle birlikte staddan 50 Milyon € gibi bir rakam kazanabiliriz.Şampiyon olunca ve Avrupa'ya gidince lig gelirleriyle birlikte en az 30 Milyon€ gibi bir rakam kazanıyorsun.Yani vermeden alamazsın.

Dogru da verdiginde alman garanti olmadiginda , ne kadar acikta oldugunun onemi var. Senin 100 trilyon acigin olur , o zaman hareket kabiliyetin ve risk alabilme toleransin yuksek olur . ISler en kotu giderse olur 300 trilyon borcum dersin , son atimlik kursun misali yaparsin bu transferleri..

Ama borc 500 trilyona dayanmisken gelirlerin korunup giderlerin kisilmasi sart. Yoksa bunun sonu yok. Suana dek ekonomik sekilde transfer yapiyor gorunmemize ragmen klup ek olarak 70 milyon euro taahhut altina girmis durumda .. Bu cok ciddi bir yuk

Dogru da verdiginde alman garanti olmadiginda , ne kadar acikta oldugunun onemi var. Senin 100 trilyon acigin olur , o zaman hareket kabiliyetin ve risk alabilme toleransin yuksek olur . ISler en kotu giderse olur 300 trilyon borcum dersin , son atimlik kursun misali yaparsin bu transferleri..

Ama borc 500 trilyona dayanmisken gelirlerin korunup giderlerin kisilmasi sart. Yoksa bunun sonu yok. Suana dek ekonomik sekilde transfer yapiyor gorunmemize ragmen klup ek olarak 70 milyon euro taahhut altina girmis durumda .. Bu cok ciddi bir yuk

Çok ciddi bir yükte Riva Projesi'ne filan güveniliyor.Galatasaray'ın serveti transferle bitmez.Ancak tabi transferle şampiyonluğun garantisi olmuyor yoksa Real Madrid her sene şampiyon olurdu.Ama yinede risk almak lazım.

Bu konuda benden bilgili oldugunuz konusunda şüphem yok.Ama bu bahsettiğiniz paralar arkadaşımızında dediği gibi bir senede kulüb kasasından çıkan paralar değil.Yani 70 milyon euro deniliyor mesela.70 milyon / enaz 3 sene veya 4 senedir bu paranın kulüpten gideri.So :) harcanmalı diyorum ben bu paralar.Daha fazlası harcanmalı.Geri dönüşü mutlaka olacaktır.Şampiyon olmamız ve avrupada mücadele etmemiz durumunda.Gelecek sene kombineler 30 35 bin gibi rakamlara ulaşabilir.Forma satışları hiç olmadıgı kadar artabilir.Şuan Galatasaray taraftarı patlamaya hazır bence çok enerjikler.Bir kıvılcımda çoşuyor insanlar özlediler Galatasarayı :) hernekadar müşteri olarak görmek yanlış olsada taraftarda kulübe büyük katkı sağlayacaktır maddi olarak,başarı geldiği müddetçe.

Eger boyle bir sistemin duzgun islemesi isteniyorsa , oncelikle hem urun satis ayagi , hem kombine ve bilet satis ayaklari da duzgun islemeli . Ornek verilen klupler de bu harcamalari yapiyor ancak stadyum gelirleri bu harcamalari fazla fazla karsiliyor. Bizde en ucuz bilet 30 TL iken bile turkiyenin sartlari diye soylemler basliyor hemen , yalan mi ? E o zaman bu da turkiyenin sartlari demek zorunda kaliyor klup transfer doneminde

Malesef taraftar gelirlerimiz (urun ,kombine , bilet ve benzeri) cok dusuk. Yayin gelirlerimiz fena degil , finansal gelirlerimiz de duzgun isliyor , ama sempatizan gelirlerimiz tabanda.. Ne kadar iyi takim kurarsan kur , mac sayisi az oldugu icin ve buna oranla fiyati yukseltmen gerektigi icin ,yuksek fiyatli bilet ve urunlere de talep cok diplerde oldugu icin cark bi turlu donmuyor

Yeni gelismeler yok mu? Yine bir transfer KAP'dan döndü.

gkmnozdmir Gökmen Özdemir

Podolski konusunda sorun Köln de degil G.Saray'da. 9 milyon Euroluk bonservisi ve oyuncuya ödenecek parayı yüksek bulan yöneticiler var. Bu sebepten dolayı transfer askıya alınmış gibi duruyor.. Ama Köln ile pazarlıklar devam ediyor.. Bonservis bedelinde indirim sağlanırsa bu transfer hala olabilir.. Dün Podolski kulüp başkanıyla görüşüp yine "Ben gitmek istiyorum" dedi. G.Saray'ın bir yeni alternatifi var sol kanat için.. Onun için uğraşılıyor.. İsmini öğrendiğimde sizlerle paylaşırım..

Podoskiye 9M€'yu çok gören yönetici neyin kafasını yaşıyor çok merak ediyorum gerçekten!

gkmnozdmir Gökmen Özdemir

Podolski konusunda sorun Köln de degil G.Saray'da. 9 milyon Euroluk bonservisi ve oyuncuya ödenecek parayı yüksek bulan yöneticiler var. Bu sebepten dolayı transfer askıya alınmış gibi duruyor.. Ama Köln ile pazarlıklar devam ediyor.. Bonservis bedelinde indirim sağlanırsa bu transfer hala olabilir.. Dün Podolski kulüp başkanıyla görüşüp yine "Ben gitmek istiyorum" dedi. G.Saray'ın bir yeni alternatifi var sol kanat için.. Onun için uğraşılıyor.. İsmini öğrendiğimde sizlerle paylaşırım..

Podoskiye 9M€'yu çok gören yönetici neyin kafasını yaşıyor çok merak ediyorum gerçekten!

Stancuya 5 veririz gel gör ki Podolski'ye 9 çok olur .

İlginç .

Eğer bugün çıkan haberler doğru ise bu kadarı ayıptır.Madem para verip almayacaksınız yapmayın görüşme falan bu kadar taraftarda umutlanmasın.Reyes,Forlan,Keita derken şimdi de Podolski.Acaba yöneticiler bu futbolcular 1,5-2 milyon Euro'ya alabileceğimizi mi sanıyorlar.Sol kanattan atak yapamıyoruz takımda bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar sol ayağını kullanabilen futbolcular mevcut biz takıma seviye atlatacak bütün futbolcu transferlerinden öyle yada böyle bir şekilde vazgeçtik.Bu sezon solda Aydın'ı,Kazım'ı,Engin'i oynatarak geçmez.

Galatasarayda bir transfer sakız oluyorsa gerçekleşme ihtimali çok zayıflıyor.Belki ilerde dalga geçeriz Gallorda Pires gibi.Forlan Podolski deriz :) İnşallah ben yanılırım.En çok inananlardandım podolski transferine ama gün geçtikçe insanın umudu azalıyor.

Eğer bu hamleleri yapmıyorsak, şampiyon olmak istemiyoruz o zaman. Biz de boşu boşuna izlemeyelim. Takımda stoper yok, forvet yok, sol açık yok. Bunları çözmek için yapılan hamlelere de taş koyanlar var. Bu adamların başarıyı istemediklerini ciddi ciddi düşünüyorum.

Geri
Üst Alt