GSC Haber Maç Sonrası Analizi: Karabükspor Maçı!

Alpay Asma

Şef Gümüş Kıvrım
gsc-41.jpg

Karabük deplasmanında altın değerinde 3 puanı hanesine yazdıran takımımızın maç performansını ve takımın geleceğini sizler için derledik...

Detaylar GSC Portal'da!

Bir cacık olmaz uzun vadede.

Sadece pisliği halının altına süpürmek ile anlatılabilir malum puan durumu.

Bitik, hantal ve yaşlı oyunculardan kurulu 11'ler, yanlış taktikler, yanlış değişiklikler, adaletsiz forma dağıtımları, saçma sapa maç sonu açıklamaları, iflasın eşiğinde bir finansal yapı, son derece alaturka ögelerle süslenmiş kukla bir yönetim ve dahası...

Şampiyonluk bile kurtarmaz bizi. Bize akıllı, vizyoner, açıksözlü yönetici lazım.

Son düzenleme:
Bunun 4-4-2 ile hiçbir alakası yok. Sola cemaliyi. sağa hamiti koyduğumuz sürece ofansta çoğalamayız. 4-4-1-1 oynuyorsak eğer kanat oyuncularımız hızlı, adam eksiltebilen, içe kat eden, çizgiye inen oyuncular olmalı. Bruma ve olcan 4-4-1-1'de denenmelidir. + Hakan baltanın yerine de Tarık oynamalıdır. ilk yarı Sneijderin verdiği pasları sonuçlandırabilecek bir forvet oyuncumuz olsaydı maç ilk yarı biterdi. Maalesef Burak gibi bir forvetimiz var.

Takım savunmasında toparlanma olmuş gibi görünmesi de çok doğal çünkü kapanarak oynuyoruz. Bu Futbolu deplasmanda oynarsın ama kendi sahanda böyle pasif oynarsan eğer seyirciden aşırı tepki alırsın.

Son bilmem kaç yılın en iyi başlangıcını yapmışız deniliyor. Doğrudur fakat son 5-6 yılın en kötü ligindeyiz şuan. Bunu da göz ardı etmemek lazım.

Cümle düşüklükleri olmuş,onları düzelttim.

Beyler kusura bakmayın bu hafta çok yoğun geçtiği için, üzerine bir de hastalanınca biraz böyle oldu.

Bunun 4-4-2 ile hiçbir alakası yok. Sola cemaliyi. sağa hamiti koyduğumuz sürece ofansta çoğalamayız. 4-4-1-1 oynuyorsak eğer kanat oyuncularımız hızlı, adam eksiltebilen, içe kat eden, çizgiye inen oyuncular olmalı. Bruma ve olcan 4-4-1-1'de denenmelidir. + Hakan baltanın yerine de Tarık oynamalıdır. ilk yarı Sneijderin verdiği pasları sonuçlandırabilecek bir forvet oyuncumuz olsaydı maç ilk yarı biterdi. Maalesef Burak gibi bir forvetimiz var.

Takım savunmasında toparlanma olmuş gibi görünmesi de çok doğal çünkü kapanarak oynuyoruz. Bu Futbolu deplasmanda oynarsın ama kendi sahanda böyle pasif oynarsan eğer seyirciden aşırı tepki alırsın.

Son bilmem kaç yılın en iyi başlangıcını yapmışız deniliyor. Doğrudur fakat son 5-6 yılın en kötü ligindeyiz şuan. Bunu da göz ardı etmemek lazım.

Tarık solda olmuyor solda en iyi seçenek kahan yoksa telles,

sistem doğru sadece geriye oyuncu tercihleri kaldı o da düzeldi mi 10 numara olacak..

Prandelli ve Burak oldugu sürece sampiyonlugu unutun

Analiz schrott olmuş.
Takım atağa çıkamıyor çünkü orta sahada 4 hantal yavaş ve gidince dönemeyen adam var.
Böyle olunca kimse çıkmıyor, kanat desen orayıda bu adamlar savunuyor.
Defansımız gömülü oynuyor.

Mecburen Sneijder gelip top almaya çalışıyor ve burak'la arası oluyor 30 metre. İki sert müdahale Sneijder ikinci yarı ortalıkta yok. Burak, aslında diyecek o kadar şey var ama kısa kesiyorum.
Araya 5 top atıldı 3 kere ofsayta yakalandı iki kere topu kontrol edemedi.
Pres yok top tutma sıfır başkası gol atar sevinmez. Bundan sonrasını yazmayacağım ama içimden geçenleri herkes tahmin edebiliyor.

Umut'un girmesi ok ama bu xemaili ne yapar arkadaş?
Defansif orta saha'yı koymuşlar kanada yine orayı Balta tek savundu.
Ortalıkta gezdi durdu. Niye bu çıkmaz yada hamit çıkmaz, sneijder çıkar?

Uzun lafın kısası iyice temposuz zevksiz bir takım olduk.
Maç boyu birkere vites yükseltemedik.
Diktik defansın önüne 3,5 defans daha 15'inci dakikadan sonra skoru korumaya çalıştık.

Not: maça bakmadım sadece forumu okudum.

BlueTapa

Biz memnun değiliz 2.yiz..
Fener memnun değil 1.
BJK memnun 5.

Evet ligimizin kalitesizliğini göz önüne seriyor... Fener hakemler sayesinde itile kakıla gidiyor, Bizi de Allah razı olsun her hafta kurtaran biri var bir hafta Wes, bir hafta Umut, bir hafta Ched.. Açık söylemek gerekirse normal bir lig de orta kaliteli bir ligde şuan Biz de, Fener de Dortmund misali dibi görmüş olurduk ama kaliteli ligimizde ilk 2 deler

Son 5-6 haftaya kadar koparmazlar bizi ligden bence izin vermezler 4. yıldız muhabbeti için.. Fener'e el atmasalar şimdiden kopmuştu zaten en az 10 puan fark olurdu şimdiye.. Ama bu sene BJK şampiyon olacak SSS sezonunda..

Analiz schrott olmuş.
Takım atağa çıkamıyor çünkü orta sahada 4 hantal yavaş ve gidince dönemeyen adam var.
Böyle olunca kimse çıkmıyor, kanat desen orayıda bu adamlar savunuyor.
Defansımız gömülü oynuyor.

Mecburen Sneijder gelip top almaya çalışıyor ve burak'la arası oluyor 30 metre. İki sert müdahale Sneijder ikinci yarı ortalıkta yok. Burak, aslında diyecek o kadar şey var ama kısa kesiyorum.
Araya 5 top atıldı 3 kere ofsayta yakalandı iki kere topu kontrol edemedi.
Pres yok top tutma sıfır başkası gol atar sevinmez. Bundan sonrasını yazmayacağım ama içimden geçenleri herkes tahmin edebiliyor.

Umut'un girmesi ok ama bu xemaili ne yapar arkadaş?
Defansif orta saha'yı koymuşlar kanada yine orayı Balta tek savundu.
Ortalıkta gezdi durdu. Niye bu çıkmaz yada hamit çıkmaz, sneijder çıkar?

Uzun lafın kısası iyice temposuz zevksiz bir takım olduk.
Maç boyu birkere vites yükseltemedik.
Diktik defansın önüne 3,5 defans daha 15'inci dakikadan sonra skoru korumaya çalıştık.

Not: maça bakmadım sadece forumu okudum.

BlueTapa

Sneijder nasıl olsun hem geriye geliyor top alıyor hem Burak'ın yapması gereken kaleci ve stoperlere baskıyı Wes yapıyor.. Taktik midir yoksa Burak'ın çakallığı mı bilmem ama top bizdeyken ileri uça,top rakipteyken kanatlara kayıyor Burak bu sefer baskıyı Wes yapmak zorunda kalıyor...

Takımın ideal 11 bence böyle olmalıdır.Burak-Bruma-Olcan üçlüsü bu kondisyon durumlarıyla beraber sahada olurlarsa daha çok dört yeriz bence

Onun için içlerinde en potansiyel olan Brumayı tercih etmeliyiz

Forvette pres içinde kötünün iyisi Umut oynamalıdır

Stoperde Semihin yedeği Koray sol geriye Hakanın yerine Telles te eklenebilir.

Emre de sağ kenarda iyi işler yapabilir diye düşünüyorum çünkü çok iyi ters uzun pas yapabiliyor ve Brumayı rakip back oyuncusuyla birebir oynatabilir bu özelliğiyle

Bu sezon ilk defa birazcık da olsa ümitlendim. Yine muazzam bir futbol oynamadılar, skor dezavantajına düşülse çeviremeyebilirlerdi belki, Karabükün çok kötü zamanına denk geldi üstelik filan ama olsun...

Ümitlenmemin sebebi, şaşırtıcı şekilde, birdenbire futbolun takım oyunu olduğunu idrak etmişcesine, birlikte hareket ederek oynayabilmeleri oldu; top bizde iken birden çok oyuncunun doğru yerlere hareketlenerek top istemeleri, rakipte iken topla oynayan oyuncuya ve pas opsiyonlarına aynı anda pres yapılabilmesi takımda uzun süredir göremediğim, takımı takım yapan futbolun temel unsurlarıydı. Futbolcuların tamamında önceki maçlara göre canlı ve istekli bir hal gördüm, Allah daim etsin...

Koray: Performansını en çok merak ettiğim futbolcumuz idi, yanıltmadı. Güçlü ve sakin kaldı, risksiz oyunu ve topla ileri fazla çıkmaması verilen talimatla mı oldu, oyun yapısı mı böyledir bilemiyorum ama Chedjou açısından da faydalı oldu, Semih' in çıkışlarındaki top kayıpları ya da hatalı pasları Chedjou yu zor duruma düşürebiliyordu. Daha önce de dikkatimi çeken bir özelliği, kafa toplarına çıktığında, panikle rastgele bir yerlere vurmayıp müsait durumdaki arkadaşına pas verebilmesi veya bilinçli bir şekilde tehlike bölgesinin dışına gönderebilmesi, yenilen golde de vurabilse iyiydi. İlk maçı sayılır, ümitlerimi pekiştirdi, mutlaka şans verilmeli, hatta mümkün olduğunca kesilmemeli...

Hamit: 90 dk yı çıkarabilecek fizik gücünde olduğunu ispatlamış oldu, çıkana kadar oyundan düşmedi, çok faydalıydı, Sabri' ye çok yardımcı oldu, fizik durumu iyi olduktan sonra sağ kanat için her zaman kesin favoridir bu kadroda...

Cemaili: İlk defa beğendim. Hırslı ve istekliydi, en çok hoşuma giden de sıklıkla ve cesurca inisiyatif kullanma çabası içinde olmasıydı...

Selçuk: Uzun süredir ilk defa bu kadar istekli ve gayretli gördüm, bu durumu vücut diline de yansıyordu. Harika işler yapmamış olsa da genel itibariyle iyiydi sayılır. 2 yıldır bu taraftara çektirdiklerinden sonra olumlu yazarken temkinliyim...

Dzemaili nin haricinde yeni transfer yoktu dün. Ve önceki haftalara göre daha iyi bir görüntü vardı. En azından bir çok pozisyona girdik. Burak kaçırmasa maç kopup gitmişti.

Demek ki takımı yeni transferler bozuyor.

Gelecek hafta puan farkı açılır. Trabzon maçı çok zor geçecek..

Cok balli bu herif ya

Ts'nin de hocasi kovuldu simdi lesh futbol oynayip bala mala onlari da yeneriz sonra cikar artistlik yapar yine

Karabukspor bizden ustun oynadi, baya da pozisyonlari vardi....

Bu oyunla sampiyonluk hayal

Başarılı olmak yada olduğunu anlamak bu kadar kısa vadede anlaşılabilecek bir şey değil özellikle futbol için konuşuyorsak.Bu puan durumu insanlar üzerinde bir algıya sebep olabilir fakat 9 haftada türkiye ligi gibi bir ligde kaybedilen 5 puan bence sorgulanması gereken bir durumdur.Avrupada zaten oyunumuzun ne kadar basit ve basiretsiz olduğunu bize çok iyi anlatıyorlar türkiye ligine bakarak kendimizi kandırmanın bir anlamı yok.

Geri
Üst Alt