Makine Mühendisliği

Uğur Özdil

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Odtü Makina'ya gitmeyi düsünüyorum. Cevre baskisi dolayisiyla tip da aklimda var ama öncelikle Makina Mühendisliği hakkinda veya Odtü Makina hakkinda bilgi sahibi olmak istiyorum, piyasaya hakim olan ve bu konuda beni aydınlatabilecek olan varsa cok iyi olur.

komşumuz ordan mezun , aselsanda iş yapıyo şuanda sanırım . Ayrıntılı bilgi veremem ama geliri iyi ailem makine mühendisini geçen sormuş ona

aşırı yığılma oldu tercih etmelerini tavsiye etmem demiş

Makine muhendisinin is alaninin tukenme ihtimali yok.

$

Makina Mühendisliği'nde ODTÜ en iyi tercih olur.

Sektörün şu an bir no'lu ihtiyacı progrlamlama diline yatkın mühendisler.

ODTÜ Matematik ve C++, Abaqüs, Matlab gibi programlama üzerine eğitim veren bir okul ve Teknik okul olması nedeni ile pratikte kazandırmaya yönelik bilgi veren bir okul.

Makina Mühendisi olarak tavsiyem ODTÜ dışında tercih etmemen olur bölümü şu an için. Çünkü her sene çok sayıda bu dal mezun veriyor. İş sahası geniş belki ama rekabet de bir o kadar üst düzey.

Akademisyenlik düşünüyorsan ODTÜ VE BOĞAZİÇİ dışında zaten tavsiye etmem.

AR-GE işi aklında varsa ilerisi için, Aselsan, Tübitak, Roket-San gibi yerlere rahatça girersin.

Is bulmakta zorlanmazsin.

Dersleri ingilizce diye biliyorum ingilizcen nasil?

Ayrica makina muh. Bolumu zordur.

Dip not: kiz yok kardesim tipa yonel

cingıl bels

Kolejde okudum ingilizce sıkıntı degil, matematik de baya iyi ama hardcore fizik olayi biraz sıkıntı.

Makine mühendisi olarak ilk önerim gerçekten bu mesleği iyi araştır. Mezun olduktan sonra neler yapabileceğini, hangi alanlara yönelebileceğini, nasıl koşullarda çalışman gerektiğini, bu mesleği gerçekten severek yapıp yapamayacağını iyi düşün. Tabi bu öneri sadece makine mühendisliği ile alakalı değil hangi mesleği seçersen seç öncelikle iyi araştır çünkü hayatının geri kalanını onunla sürdüreceksin.

Genel olarak makine mühendisliği gerçekten hiçbir zaman ölmeyecek bir meslek grubu evet çok fazla mezun veriyor ama büyük çoğunluğu boş. Sen ODTÜ makine'den mezun olup bu mesleği de gerçekten seversen iş anlamında kesinlikle sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum.

Makine muhendisligi ve mekanizasyon da önderlik yapan ülkelerinin birinden (Hollanda) dan sana tavsiyem bu alanda olmasam dahi geleceğin çok parlak olabilir diyebilirim. Sadece yurt içi değil yurt dışında da iş imkanı çok yüksek.

İyi bir makina mühendisi dünyanın her yerinde is bulabilir, lakin tek şartı kendin de bu mesleği seveceksin.

Seçiminde başarılar.

Üstüne yapacağın endüstri mühendisi + MBA canavar olur. Hayırlı olsun.

Geri
Üst Alt