Mame Thiam: "Diagne Galatasaray'da kalırsa başarılı olur"

Alper Yılmazlar

Berlin Panteri
5d47f22a2269a22a980f59a7.webp

Kasımpaşa'nın Senegalli forveti Mame Baba Thiam, Galatasaray'dan ayrılması gündemde olan vatandaşı Mbaye Diagne'nin, sarı-kırmızılı takımda kalması durumunda başarılı olacağına inandığını söyledi.

Mame Thiam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diagne'nin arkadaşı olduğunu belirterek, "Gençlikten bir arkadaşlığımız, dostluğumuz var. Buraya gelmeden önce Diagne ile konuştum, çünkü o da Kasımpaşa'da futbol oynadı. Kasımpaşa ve Türk futbolu hakkında bana çok olumlu şeyler söyledi. Şu anda Galatasaray'da oynuyor, umarım Galatasaray'da da burada attığı kadar gol atacaktır." ifadelerini kullandı.

Thiam, Diagne'nin Galatasaray'daki ilk döneminde beklentileri karşılayamadığı ve ayrılma ihtimali bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise

"Bu durumla alakalı çok fazla bilgim yok ama Diagne iyi bir oyuncu, Galatasaray da büyük bir takım. Belki büyük takıma gittikten sonra bir adaptasyon sürecine ihtiyacı vardı, oraya adapte olmaya ihtiyacı vardı. Diagne kalırsa aynı Kasımpaşa'da yaptığı gibi Galatasaray'da iyi işler yapacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Senegal'de futbola zorlu şartlarda başladığının altını çizen Thiam, "Tabii ki çok kolay şartlar yoktu. Sokaklarda oynuyorduk. Çoğu zaman ayakkabısız oynuyorduk, ayakkabı bulmak zor oluyordu ama o zamanlarda oynadığım futbol beni daha güçlü hale getirdi." dedi.

Futbol hayatının Senegal'de tanıştığı bir menajer sayesinde değiştiğini anlatan golcü futbolcu, şunları kaydetti:
"Senegal'de oynarken birçok genç oyuncu, çocuk vardı. Futbol oynadığımız sırada bir menajer beni izlemeye geldi, daha sonra benimle iletişime geçti. Onun sayesinde Portekiz'e gittim. Futbol maceram çocukken Portekiz'e gitmemle başladı. Portekiz'den sonra İtalya'ya gittim. İtalya'da Inter Milan'da bulundum, Inter Milan'dayken Serie B'ye gittim, Serie B'de mücadele ettim. Daha sonra Juventus'la bir anlaşma yaptım. O anlaşmadan sonra çeşitli takımlarda kiralık oynadım. Bu süreçten sonra da yolum Kasımpaşa'ya düştü ve Türkiye'ye geldim."

AA

Diagne kalırsa seni nasıl çakacak Kasımpaşa bize? Mantıklı ol biraz. Diagne şu an senin önünü kapatıyor.

takim sampiyon ve herif 30 gol atip gol krali oldu
acep baska nerde basarili olur mu fln diye haberler yapilir diye dusunmek gerekir

Su anki durumu da tipki devre arasinda bize geldigi doneme benziyor.O donem cezaliydi ve mac eksigi vardi.Simdi ise 2 gun sonra Super Kupa var,10 gun sonra lig basliyor hala gelmedi.Kalirsa isimiz var bununla

Kasimpasa kaliteli topcu bulmaya devam ediyor, hic izlemedim ama adamin tipi bile yetiyor. Adamin gözünde hirs, aclik ve alev görüyorum... Keske biz alsaydik. Omuzlar genis, sahane bir fizigi var gibi, hizlidirda, eee daha ne ?

Kasimpasa kaliteli topcu bulmaya devam ediyor, hic izlemedim ama adamin tipi bile yetiyor. Adamin gözünde hirs, aclik ve alev görüyorum... Keske biz alsaydik. Omuzlar genis, sahane bir fizigi var gibi, hizlidirda, eee daha ne ?
dayı senin tabirinle bütün zorncu siyahilerin gol kralı olması lazım

Kasımpaşa ilerde muhtemelen bunu bize kilitleyecektir. Umarım akıllanmışızdır.

Biz o kadar bekleyemeyiz anacim. Sabrimiz yok.

Hem senin ne isin var Pasa'da? Dogruca Florya'ya gelseydin. Devre arasi bayiliriz bir on milyon da senin icin.

Kes lan gelecekteki muhtemel kazığımız!​
Kasımpaşa 1.5 sezon sonra bunu da 13 e filan kitler bize.​

Tipine bakınca 7 milyon + şampiyonluk bonusu ile transfer ediyorsunuz

dayı senin tabirinle bütün zorncu siyahilerin gol kralı olması lazım

Belcikalilar isi cözmüs buro. Nekadar atletik, süratli, fizik olarak saglam ve teknik senci varsa hemen alip getiriyorlar kitadan. Adamlar tuttugu vakit, acik alanda, temasli oyunda rakiplere karsi resmen haksiz rekabet.

Bir oyuncu kötü cikabilir, yetersiz cikabilir, ama fizik olarak rakiplerinden cok üstün bir adam her türlü saha icinde kendini belli eder. Senci stoper aldik mesela Nijerya´dan, afrikali stoper mesela pek tercihim degildir.

Nijerya´dan, Kongo´dan sürekli senci forvet alip, kimisini kadroda alternatif olarak tutup, kimisini kiralamamiz lazim. Benim sahsi fikrim.

Macta 1:0, 2:0 öndesin, al senciyi oyuna. Uzun top, acik alanda, 1 yada 2 stoper ile teke tek. Bundan sonra o senciyi ancak Allah, yada kendisi durdurabilir.

Takimi full senci yapmayi da olumlu bulmam mesela, ama kritik noktalarda senci oyuncu elzemdir. Ve maaliyeti illaki cok yüksek olmayan cözümdür.

Juventus bunu da ayni Diagne gibi oradan oraya kiralamis yillarca.

Hic hosuma gitmedi bu hiyarin da olaya müdahil olmasi.

262706.jpg

Adeta bir güzellik abidesi

Geri
Üst Alt