Mame Thiam: "Diagne Galatasaray'da kalırsa başarılı olur"

Belcikalilar isi cözmüs buro. Nekadar atletik, süratli, fizik olarak saglam ve teknik senci varsa hemen alip getiriyorlar kitadan. Adamlar tuttugu vakit, acik alanda, temasli oyunda rakiplere karsi resmen haksiz rekabet.

Bir oyuncu kötü cikabilir, yetersiz cikabilir, ama fizik olarak rakiplerinden cok üstün bir adam her türlü saha icinde kendini belli eder. Senci stoper aldik mesela Nijerya´dan, afrikali stoper mesela pek tercihim degildir.

Nijerya´dan, Kongo´dan sürekli senci forvet alip, kimisini kadroda alternatif olarak tutup, kimisini kiralamamiz lazim. Benim sahsi fikrim.

Macta 1:0, 2:0 öndesin, al senciyi oyuna. Uzun top, acik alanda, 1 yada 2 stoper ile teke tek. Bundan sonra o senciyi ancak Allah, yada kendisi durdurabilir.

Takimi full senci yapmayi da olumlu bulmam mesela, ama kritik noktalarda senci oyuncu elzemdir. Ve maaliyeti illaki cok yüksek olmayan cözümdür.
sencilerin doğuştan her kas grubundan 2 tane varmış
geçen halısahada yenildik. bizim çocuklar bi senci bulmuş
herif ferdi tayfur dinliyor.
sahaya bi çıktı yılan gibi
rakip dk 45 de oyundan çıktı
daha sonra senci t shirti çıkarıp bi su vurdu vücüda aman yarabbim.
aklımdan kötü şeyler geçti.
en sevdiği ferdi tayfur şarkısıda arayacaksınmış

sencilerin doğuştan her kas grubundan 2 tane varmış
geçen halısahada yenildik. bizim çocuklar bi senci bulmuş
herif ferdi tayfur dinliyor.
sahaya bi çıktı yılan gibi
rakip dk 45 de oyundan çıktı
daha sonra senci t shirti çıkarıp bi su vurdu vücüda aman yarabbim.
aklımdan kötü şeyler geçti.
en sevdiği ferdi tayfur şarkısıda arayacaksınmış

sencilerin birde söyle bir avantaji var. Avrupa dogumlu topcular 21-22 yaslarinda oyunu belirli bir düzeyde oynayamadigi, fizik olarka hazir olmadiklari vakit defediliyorlar alt gruplara, daha üzerlerine durmuyorlar cok fazla. Ama senci topcular 24-25 yasinda kagit üzerinde 18-19 yasinda göründügü icin daha uzun yillar kulüplerde genc oyuncu gibi egitim aliyorlar potansiyalli diye. O yüzden sencilerde gec acilan futbolcular oluyor. Mesela Drogba 23-24 yasindaydi galiba, belki kemik yasi o dönem 27-28. Pasaportunda dogru yasi yazsa, belki birinci lige transferi olmayabilirdi.

Fizik olarak zaten üstünler, bir de daha uzun süre egitim yüklemesi alip, temel egitim sorununu da asmis oluyorlar hasbelkader. Avrupa dogumlu senciler dahi, kücük kardesleri, yada kuzenleri oldugunda dümen yapip onlarin pasaportuna geciyorlar. Alt gruplarda dahi haksiz rekabet oluyor diger cocuklarla.

Pasaportda Yas olayi da büyük fark ediyor. Ama tabiki sonunda da degiyor, adamlar bir de yaslari iyicine asinca dahi hala süratli oluyorlar mesela. Yani farkli yapida insanlar resmen.

Geri
Üst Alt