Manchester City ve PSG Avrupa'dan Men Edilebilir!

Bana kalırsa potansiyeli olan her kulüp değerlendirilmeli. Her yıl Şampiyonlar Ligi'nde ayni yüzleri izlemekten sıkılmadınız mı? Bir tarafları çıkmadığı sürece bu takımlar futbola yeni heyecanlar ve renk katıyor.

Onun için FFP çıktı belki 1-2 senede hemen sonuç alınmaz ama uzun vadede rekabet ortamı genişler.

Bana kalırsa potansiyeli olan her kulüp değerlendirilmeli. Her yıl Şampiyonlar Ligi'nde ayni yüzleri izlemekten sıkılmadınız mı? Bir tarafları çıkmadığı sürece bu takımlar futbola yeni heyecanlar ve renk katıyor.

Potansiyeli olan zaten her türlü katılabiliyor, öbürleri de averaj takımı olmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Bir tek şampiyonlar ligi var ,bırakın orada da adam gibi takımları izleyelim.

Boyle takimlar cikip da transfer ucretlerini sisirmeden once takim mi yoktu? Avrupa'nin efsane olan bir suru eski takimi silindi gitti bunlar yuzunden.

dortmunda,amadrid,portoya laf etmiyorum fakat bu takımların sahipleri dünya zengini diye camiaların hor görülmesini kendime yediremediğimi belirtmekten kaçınmam

Yanlış yapan her kimse cezasını çekmeli. Camialar ile bir sorunum yok. Her kulüp haddini bilecek. Öyle param var diye kendini bir anda dünya çapında görmeyecek. PSG taraftarı yıllarca şampiyonluğu bile hayal edemezken şimdileri ŞL kazanma hayalleri kuruyor. Nerden geldiğini bileceksin.

Yanlış yapan her kimse cezasını çekmeli. Camialar ile bir sorunum yok. Her kulüp haddini bilecek. Öyle param var diye kendini bir anda dünya çapında görmeyecek. PSG taraftarı yıllarca şampiyonluğu bile hayal edemezken şimdileri ŞL kazanma hayalleri kuruyor. Nerden geldiğini bileceksin.

dortmund ve amadrid de aynı yıllarca süründüler şimdi 1 jenerasyon buldu dortmund

amadridi geç zaten her 2-3 sene boyunca orta halli bir takım ispanyadan çıkar

15 sene önce deportivo-mallarco, 12 sene önce sociedad, sonra villlarreal, sonra sevilla vs

Boyle takimlar cikip da transfer ucretlerini sisirmeden once takim mi yoktu? Avrupa'nin efsane olan bir suru eski takimi silindi gitti bunlar yuzunden.

Güzel bir örnek Ajax. Adamların altyapısından çıkan oyuncular hala Ajax'ta oynuyor olsaydı Ajax ŞL zorluyor olurdu. Sırf parasızlıktan oyuncuları elden çıkarmak zorunda kalıyorlar. Hâlbuki gerçek efsane kulüplerden biridir Ajax.

Güzel bir örnek Ajax. Adamların altyapısından çıkan oyuncular hala Ajax'ta oynuyor olsaydı Ajax ŞL zorluyor olurdu. Sırf parasızlıktan oyuncuları elden çıkarmak zorunda kalıyorlar. Hâlbuki gerçek efsane kulüplerden biridir Ajax.

bu mantığa göre ts, gençlerbirliği, sakaryaspor, göztepe tr ligini domine etmeliydi ve gerçek efsane onlar

yok böyle bişey ya

bu mantığa göre ts, gençlerbirliği, sakaryaspor, göztepe tr ligini domine etmeliydi ve gerçek efsane onlar

yok böyle bişey ya

Yemez bu takımlar basketboldaki eurolig gibi bir şeyi önlerine koyarlar uefa mal gibi kalır ortada

dortmund ve amadrid de aynı yıllarca süründüler şimdi 1 jenerasyon buldu dortmund

amadridi geç zaten her 2-3 sene boyunca orta halli bir takım ispanyadan çıkar

15 sene önce deportivo-mallarco, 12 sene önce sociedad, sonra villlarreal, sonra sevilla vs
Söylediğin takımların hiç biri parayla başarmadı bunları ne güzel işte.

yok böyle bişey ya

Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ajax ile karşılaştırdığın takımlara ve lige bak (anamızın ligi).

Söylediğin takımların hiç biri parayla başarmadı bunları ne güzel işte.

Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ajax ile karşılaştırdığın takımlara ve lige bak (anamızın ligi).

aynı şey

ajax futbolcuyu altyapıdan çıkartıp takıma sokuyor ama büyük kulüpler elinden kapıyor

sakaryasporda aynını yapıyor ama büyük takımlar elinden kapıyor

arap sermayesi, rus sermayesi millet bişey tutturmuş giydiriyor bu takımlar

hep güntekin onay gibi tiplerin yüzünden bu geliyor başımıza

keşke gsnin başına abramoviç gelse alsa bize 6-7 tane süperstar tobçu

aynı şey

ajax futbolcuyu altyapıdan çıkartıp takıma sokuyor ama büyük kulüpler elinden kapıyor

sakaryasporda aynını yapıyor ama büyük takımlar elinden kapıyor

arap sermayesi, rus sermayesi millet bişey tutturmuş giydiriyor bu takımlar

hep güntekin onay gibi tiplerin yüzünden bu geliyor başımıza

keşke gsnin başına abramoviç gelse alsa bize 6-7 tane süperstar tobçu
Ben yerel başarılardan bahsetmiyorum. Benim bahsettiğim konu efsane ve efsane olmayan kulüplerin Avrupa'daki başarıları ile alakalı. Bunu paraya güvenipte yapmaya çalışanlar var, kendi imkanları doğrultusunda yapmaya çalışanlarda var.

Sakaryaspor'un oyuncu yetiştirip şikecilerin bu oyuncuyu kapması değil konu.

Hikaye

Zengin başkan şart

Geçin bu halkın klübü vs ayaklarını bitti o işler ingilterede bütün klüplerin sahipleri var

Tabiki hayır ama takımı büyük başarılara kendi imkanlarımızla taşımak daha büyük keyif verir, yapmacık olmaz.

böyle bişey 50 senede 1 kez olur sen kapitalizm ile savaşıyorsun kolay mı bu işler amadrid 120 yıllık tarihinde en başarılı sezonu belkide

her dolar milyarderi 1er takım alsa her ligte psg gibi en az 1er takım olsa daha çekişmeli ve renkli olur

Geri
Üst Alt