Manchester ve Bayern’e Karşı Nasıl Oynamalıyız?

4-2-3-1 devam etmeliyiz

Ama gecen sezon fener deplasmaninda yaptigimiz gibi ön alan baskisi yerine kompakt bir oyun,orta saha dan itibaren rakibi rahatsiz etme ve hucuma cikislarda kanatlardan hizli oyun

Savunmada 5-4-1 hücumda 3-6-1 olabilir.

Muslera
Boey - Sanchez - Nelsson - Abdülkerim - Angelino
Tete - Torreira - Ndombele - Zaha
Icardi​

.......................muslera
.........nelsson...sanchez...bardakcı
......boey..........k.ayhan.........angelino
........................torreira..........
................tete..............ziyech
..........................icardi

Ben bilmem hocam bilir.

Kimmich, goretzka, casemiro gibi herifler var adamlarin orta sahasinda. O maclara torreira-demirbay ve önlerinde ziyech veya mertensle cikarsak bizi duman ederler. Kaan, torreira, demirbay veya ndombele orta sahasiyla cikardim ben.

Topu onlara verip zahayla falan kontra kovalacagiz baska yolu yok. Hele münihteki maci düsününce basim dönüyor.

Manu maçlarında takım mücadele ederse şansımız olabilir ama Bayern karşısında özellikle kanatları çok iyi kapatmaliyiz. Yoksa kötü bir skor görebiliriz. Ayrica Bayern maçlarında bir sekilde gol bulabilirsek iyi olur. Bu zor bir is suanki futbolla imkansiza yakin. Ama takim biraz hazir olursa kaliteli ayaklar kendini gosterebilir. Sıkıştığında savunmada sorunları var eskisi gibi değiller. Sıkıştırmayı basarabilirmiyiz o ayri.. Hücum anlamında çok iyiler. Gol yememek için herseyi yapmalıyız. Herkes iki kişilik oynarsa anca biseyler yaparız yoksa adamlar teknik taktik ve fizik anlamında başka seviyedeler. Bir yolunu bulamazsak iki Bayern maçına 0 yazalım. Fark yemeyelim yeter derim. Galatasarayliyiz tabikide umudumuz herzaman var. Bir yolu vardır bunlarinda zayif karnı vardır ama Okan Hoca ve ekibi bulabilcekmi bilmiyorum. Zor... Ben 3 lu savunma ile defans yapmak, hizli adamlarimizi kontrada kullanabilmek dışında bir çare bulamadım. İlginç olarak kontraya yatkın bir futbol oynuyoruz es kaza bisey olur mu icerdeki bayern maçında bilmiyorum ama zor hemde cookkk zor....

Son düzenleme:
...........................MUSLERA...........................
...........SANCHES NELSON A.KERIM............
BOEY.........................................ANGELINHO
.................TOREIRA....NDOMBELE...............
ZIYECH................................................ZAHA
..............................ICARDI.............................

Manu ve Bayern Deplasmanlarina böyle çıkmalıyız. Ndombele driblinglerini atmaya başlarsa orta sahadan iyi top tasir. İleriyi besleyecek paslarida atabilir. O ozelligide var. Sıkıştığımiz yerde ziyech zaten sağ açık olmasına rağmen zaman zaman 10 no gibi oynayıp topta dağıtıyor ki Boeyde atak yaparsak bindirme yapacağı için aslında gizli bir 10 numaramiz sahada olmuş olur. Bu denklemde savunma güvenliğini elden bırakmayız. Hücumda da hatrı sayılır tehlike yaratabilcek gücümüz olur. Ama bu sisteme geçmek için bir an önce çalışmaya baslamazsa takım tek maçlık yapabilirmiyiz bilmiyorum. Fatih hoca doneminde Psg ye karsi tek mac denemistik az kalsin sonucta verecekti. Hatta bana kalsa ligde de bazı deplasmanlarda bu sistemi kullanabiliriz. Bunun haricinde 4 lu savunma ile Manu ve Bayern maçlarında Angelinho ile çıktığımız her maçta yeniliriz. Hele Bayernde Angelinho karşında Sane hayvanı var...Onu iki kişi ile durdurmamiz lazım. Ortada da Musiela oda dribling atar ve teknik. Toreira Nelson anca durdurur. Sonrası Allaha kalmış artık:)

Son düzenleme:
Yeni WMD'miz Sanchez eski takim arkadasi Kane'i sahadan silecek, Zaha da eski nemesisi ManU'nun icinden gececektir.

Musterih olalim.

Hoca 4-2-3-1’den başka birşey denemediği için ilk farklı formasyon denemesini ŞL’de ManU’ya karşı yapacak. Bu işler tekrarla, birbirine alışmayla oluyor. Pat diye 2 ortasahadan üçlüye geç yada 3’lü stopere geç ManU’dan puan al diye bir gerçeklik yok. Yeniliriz..

Hoca 4-2-3-1’den başka birşey denemediği için ilk farklı formasyon denemesini ŞL’de ManU’ya karşı yapacak. Bu işler tekrarla, birbirine alışmayla oluyor. Pat diye 2 ortasahadan üçlüye geç yada 3’lü stopere geç ManU’dan puan al diye bir gerçeklik yok. Yeniliriz..
Valla yapicaksa bir an önce çalışmaya başlaması lazım. Yoksa normal oyunumuzu oynamaya kalkarsak farklı yeniliriz özellikle Bayern e Rakip senden güçlüyse elinde zaten iki tane silahın kalıyor. Rakipten daha fazla koşup mücadele edeceksin. Kalite eksikliğini taktik olarak daha iyi planlar yaparak örteceksin. Diğer türlü hiç şansın kalmıyor yani. Bu durumda teknik direktör farki giriyo devreye işte. Td iyise sonuç alma ihtimalin var. Değilse geçmiş olsun. Bakalım Okan Burugun en büyük sınavları. Buralarda büyük hoca olduğunu gosterebilirse ben şahsen elestirmem bir daha asla. Biz gerçekten bilmeden yorum yapıyormuşuz der özür dilerim.

----------- muslera
----nelsson-davinson-bardakçı
boey-ndombele-toreira-angelino
------------ ziyech
---------- icardi-zaha

Şahsi fikrim Bayern iç saha ve dep manu dep 3 lu oynamamız bir zorunluluk diye düşünüyorum. Başka şansımız varmi hiçbir fikrim yok. Hatta değişik fikri olan varsa çok merak ediyorum:) başka ne olabilir kimsenin göremediği birsey olabilir mi diye :)

Geri
Üst Alt