Mancini Hakkında Birkaç Şey

Kardeşim Galatasaray'ın 2000 kadrosunu al.Hagi yerine Yıldıray, Alpay yerine Popescu, Tafarel yerine Rüştü'yü koy alsana 2002 Milli takımı.

Neresi saçma.

ee kim götürdü ? Senol Günes götürdü. Imparator olsa baskasin in oyunculari diye cagirmazdi, bile bile lades oynardi yine. Ayni Canaydin Dönemi gib

Kardeşim Galatasaray'ın 2000 kadrosunu al.Hagi yerine Yıldıray, Alpay yerine Popescu, Tafarel yerine Rüştü'yü koy alsana 2002 Milli takımı.

Neresi saçma.

2002 mıllı takımının GS oldugunu tek bu arkadas bılmıyor.o zaman gazetelere bakılırsa milli saray bıle dendıgını okuyup görebılır.

bu yazdıklarına kendın bıle ınanmıyorsun ama bunları yazmaktan baska caren yok.lig sonuncusu kayserıye kendı sahasında yenılen ligde 3. olan berbat futbol oynayan takımın ne taktıgı ne kadrosu bellı olan GS ı hedefsız amaçsız bırakmış bır teknık direktöru savunmak da zor zanaat sana basarılar işin çok zor nereden tutsan elınde kalır.mıllı takımı avrupa şampiyonasına tek göturen Fatıh hoca akdenız olımpıyatı şampiyonu yapan tek Fatıh hoca uefa kupası alan tek fatıh hoca lıgde 6 şampiynluk la en çok şampiyonluk gören td fatıh hoca ve fatıh hoca kötu bize bu rezıl futbolu oynatan ve bızı hedefsız bırakan mancını ıyi ne içtiiysen bende ıstıyorum.ıyımış.

ayip ediyorsun fatih terim ile de cok rezil futbol oynuyorduk, yani tek mancini ye odaklanmis bi olay degil, ve onla da rezil olduk, tabi onla da iflas oluyorduk, amrabatla filan ayni transfer facia larina devam ediyordu. Ama sen de daha san bu dünyada tek fatih terim filan var diye, belki 35 sene sonra ölürse bakalim napcaz

Mancini gelince, 4-2-3-1 için çok umutlanmıştım, Juve deplasmanında böyle oynamıştık.Ama daha sonra o da Burağı kesme cesaretini gösteremedi.Takımı batırdı çift forvet sevdası yüzünden, bu da yetmedi Sneijder'i sola koyarak verimini düşürdü, Dünya'da herkes Sneijder'in forvet arkasında, sağına soluna 2 hızlı kanat oyuncusu koyduğunda çok etkili oynadığını bilir.

ayip ediyorsun fatih terim ile de cok rezil futbol oynuyorduk, yani tek mancini ye odaklanmis bi olay degil, ve onla da rezil olduk, tabi onla da iflas oluyorduk, amrabatla filan ayni transfer facia larina devam ediyordu. Ama sen de daha san bu dünyada tek fatih terim filan var diye, belki 35 sene sonra ölürse bakalim napcaz

gecen sene 10 puan farkla şampiyon olmuşuz en zor deplasmanlara gıtmışız bjk yı yenmışız aradakı puan farkı 3.gecen sene ordu kasımpasa gıbı maçları dönduren GS yı hatırla ft nasıl kenarda takımı ateşlıyordu maçlar nasıl dönuyordu.mancınıde ne goruyorsun bılmıyorum ama ben sadece ayakkabısının tabanını gördum şu ana kadar.amrabata facia dıyorsun malagada duuzenlı oynutyor 5 mılyon euro ederı var mancının yerıne getırdıklerını görsen gercek facıayı görursun.devre arası bedava aldıgı necatı ıle sampiyonluk gelırken o transfer de mı faciaydı.

gecen sene 10 puan farkla şampiyon olmuşuz en zor deplasmanlara gıtmışız bjk yı yenmışız aradakı puan farkı 3.gecen sene ordu kasımpasa gıbı maçları dönduren GS yı hatırla ft nasıl kenarda takımı ateşlıyordu maçlar nasıl dönuyordu.mancınıde ne goruyorsun bılmıyorum ama ben sadece ayakkabısının tabanını gördum şu ana kadar.amrabata facia dıyorsun malagada duuzenlı oynutyor 5 mılyon euro ederı var mancının yerıne getırdıklerını görsen gercek facıayı görursun.devre arası bedava aldıgı necatı ıle sampiyonluk gelırken o transfer de mı faciaydı.

e gecen sene ye göre arti bir puan fazlamiz var, rakipler gecen sene gibi hafif degiller, yoksa ayni tas ayni hamam

Mancini gelince, 4-2-3-1 için çok umutlanmıştım, Juve deplasmanında böyle oynamıştık.Ama daha sonra o da Burağı kesme cesaretini gösteremedi.Takımı batırdı çift forvet sevdası yüzünden, bu da yetmedi Sneijder'i sola koyarak verimini düşürdü, Dünya'da herkes Sneijder'in forvet arkasında, sağına soluna 2 hızlı kanat oyuncusu koyduğunda çok etkili oynadığını bilir.

mancının ilginç ceyhun ısrarı oyuncu degışıklıklerı her maç farklı 11 le çıkması ara transferdekı basarısızlık takımdakı motıvasyon eksıklıgı maç ıçınde bır suru acaip sistem denemesı.haketmeyen futbolcuya forma vermesı o kadar çok hatası sayılabılır ki.savunulabılecek yanı yok.

e gecen sene ye göre arti bir puan fazlamiz var, rakipler gecen sene gibi hafif degiller, yoksa ayni tas ayni hamam

o zaman biz hep öncekı senelerle kıyaslıyalım önumuzdekı sene td kım olucak bılmıyorum bu senedekı durumdan 1 puan fazla alsın basarılı dıyelım fb yıne şampiyon olsun.böyle gecer yıllar.unutalım ft mı.sade mancınıyı dusuneelım mancınıden çok daha az hata yapmış td bıle su ana kadar kovulurdu bu net.

Milli takımla kupa almak mı:/ Millet iyice uçmuş 2008'de nasıl olur da kupayı alamayız o kadroyla falan diye eleştirilecek artık Ft.

Geçen seneyle puan hesabını çok seviyorsunuz. Şu takım 71 puan ve üstüyle tamamlasın ligi sonra konuşun madem. Ki hedefsiz falan da değil işin ucunda c.l. var. Artık puan hesabını öyle yapmanın saçmalığından bahsetmekten yoruldum çünkü o dönemin şartlarına göre değerlendirme yok. Sizin sistemle devam edelim bakalım sezonu kaç puanla bitireceğiz.

mancının ilginç ceyhun ısrarı oyuncu degışıklıklerı her maç farklı 11 le çıkması ara transferdekı basarısızlık takımdakı motıvasyon eksıklıgı maç ıçınde bır suru acaip sistem denemesı.haketmeyen futbolcuya forma vermesı o kadar çok hatası sayılabılır ki.savunulabılecek yanı yok.

Kesinlikle, bir çok hatası ve yanlışı var, önce futbolcular sonra teknik ekip bu duruma gelmemizin sebebidir.

Milli takımla kupa almak mı:/ Millet iyice uçmuş 2008'de nasıl olur da kupayı alamayız o kadroyla falan diye eleştirilecek artık Ft.

Geçen seneyle puan hesabını çok seviyorsunuz. Şu takım 71 puan ve üstüyle tamamlasın ligi sonra konuşun madem. Ki hedefsiz falan da değil işin ucunda c.l. var. Artık puan hesabını öyle yapmanın saçmalığından bahsetmekten yoruldum çünkü o dönemin şartlarına göre değerlendirme yok. Sizin sistemle devam edelim bakalım sezonu kaç puanla bitireceğiz.

Hocam 10 sene önceyle kıyaslıyor olsam haklısın derim de geçen sene ile yapıyorum bu kıyaslamayı. Aslında ben kıyaslama yapmayı da sevmem ama insanlar bunu çok sevip okuduğu için yazıyı bu şekilde yazdım.

10 sene önce futbolda bildiğimiz 10 numaralar hala çok önemli kavram iken, bugün B2B ortasaha ve kanat forvetlerin olduğu kalabalık ortasahalı sistemler daha revaçta.Ki şartlarımız geçen sene ile çok farklı değil. Belki CL'de çeyrek final oynamayacağız ama Süper Kupa'da bizi bekleyen 2 tane yarı final müsabakası var. Finale de kalırsak geçen seneden daha fazla maç yapacağız toplamda. (Lig+Kupa+CL)

Benim zaten iddaa ettiğim Mancini süper bir hoca değil. Ama ben istatistiklere bakıp diyorum ki, Mancini geçtiğimiz seneye göre Fatih Terim'den kötü değil.

Fatih Terim'in gönderilmesi doğal bir karardı.Fatih Terim son 7-8 ayda yaptıkları ile benimde gözümden düştü ama Fatih Terim'in geçmişine ve başarılarına b*k atmak yersiz ve aptalca. :crushed:

Hocam 10 sene önceyle kıyaslıyor olsam haklısın derim de geçen sene ile yapıyorum bu kıyaslamayı. Aslında ben kıyaslama yapmayı da sevmem ama insanlar bunu çok sevip okuduğu için yazıyı bu şekilde yazdım.

10 sene önce futbolda bildiğimiz 10 numaralar hala çok önemli kavram iken, bugün B2B ortasaha ve kanat forvetlerin olduğu kalabalık ortasahalı sistemler daha revaçta.Ki şartlarımız geçen sene ile çok farklı değil. Belki CL'de çeyrek final oynamayacağız ama Süper Kupa'da bizi bekleyen 2 tane yarı final müsabakası var. Finale de kalırsak geçen seneden daha fazla maç yapacağız toplamda. (Lig+Kupa+CL)

Benim zaten iddaa ettiğim Mancini süper bir hoca değil. Ama ben istatistiklere bakıp diyorum ki, Mancini geçtiğimiz seneye göre Fatih Terim'den kötü değil.

Kansu zaten önceki sayfadaki yazımda Mancini'yle ilgili yazdıklarına katıldığımı belirtmiştim. Benim bu konudaki kıyas kriterim puanlamadan çok sıralamadır. Şimdi sen ligin şu anki durumuna göre bir yazı yazdın. Üç-dört hafta sonra birisi gelip Ft şu puanı almıştı mancini altında kaldı deyince ne diyeceksin? Ki biliyorsun geçen seneki galibiyet serimiz şu haftalardan itibaren başlıyor.Yani sağlıklı bir yol olmadığı aşikar diye düşünüyorum. Bir de oynanan futbol konusunda kıyaslayabiliriz ki ikisi de farklı sistemler ve teknik olarak doğrular ancak ikisi için de uygulamada başarısız diyebilirim. Göze hoş gelmedikleri kesin istisna bir kaç maç hariç.

Genel bir şeyler yazayım:

Mancini konusuna dönersek İkinci bitirirsek de başarısızlık olarak görmem. Kulüp-başkan için başarısızlıktır tabii sadece t.d. özelinde konuşuyorum. Daha önce sorulsa farklı düşünebilirdim ama bütün şartları ele aldığımızda şampiyon olması sürpriz olurdu. Tabii yarıştan bu kadar erken kopmamız eleştirilebilir, eleştirilmelidir. Üçüncü olursak zaten tartışmasız bir başarısızlık vardır ortada. Beşiktaş'ı iki maçta da yenmemize rağmen hem de.

Mancini'nin kalması gerektiğini düşünüyorum istemediklerini göndersin ve kendi adamlarını alsın. Zaten büyük bir yatırım var devre arasında yapılan. Mancini gönderilirse onları da çöpe atıyoruz demektir. Bunu yapmayı gerektirecek bir durum yok. Takım içinde sürekli disiplin sorunları olur, büyük bir başarısızlık vardır, yönetimle, taraftarla ya da futbolcularla ipler kopmuştur. Bu gibi bir durum olmadığını düşünüyorum. Ş.l. de ikinci tur-türkiye kupası ve ligde ikincilik bu sezonu ve yaşananları ele aldığımızda fena bir sonuç değil. Tartışmaya açık olsa da başarısızlık kısmını eliyorum. Diğer başlıklar hakkında olumsuz yorum yapmak için de elimizde bir veri yok(disiplinsizlik, yönetimle-taraftarla sorun vs). Bunların dışında "şu adamı niye burada oynattı niye şunu oyundan çıkardı, bunu niye aldırdı mancini kazığı" diye t.d. göndermek benim mantığıma sığmıyor.

Mancini'ye her ne kadar guvenim olsada, vasat kadromuz ve halen yonetimden Burak'i Selcuk'u koruyacak aciklamalar beni tedirgin ediyor.

Türkiye yerli teknik direktörler için ultra handikaplı bir yer.

Otorite ile iyi taktik bilgiyi aynı potada eritemeyen antrenörlerin burada başarılı olması imkansıza yakın ekstrem sezonlar oynanmadıkça.

Takım kimyası bozulunca toparlamak da kolay değil.

Bu takımında kimyası bozulmuştur. Kimse kabul etmek istemese de bozan da Semih yılda 500.000 Euro o parayı ve daha fazlasını ayda kazanan Sneijder, Drogba gibi isimlerin transfer edilmesidir.

Siz isterseniz bu işe Türk oyuncuların fesatlığı çalışıp onlar da kazansın o zaman diyin guruplaşma dediğin şey dünyanın her yerinde var. Türkiye de yabancı oyunculara bir açlık var bu kesin. Taraftar yıldız isim hasreti çekiyor,sürekli istiyor. Her olumlu hareketini daha fazla takdir etmek istiyor. Diğerleri de bu durumu kıskanıyor, benden fazla kazanıyor, benden az koşuyor, benden fazla ilgi görüyor nasıl oluyor diyor.

Bana göre bu düşünce doğru değil çünkü ben kendi adıma mümkün olabildiğince paylaşımcı, kıskançlık olaylarından uzak durmayı benimsemiş biriyim. Ama 1 TANE ÇÜRÜK ELMA BİLE FİTNE'Yİ AKLA SOKMAK İÇİN YETERLİ BAZEN.

O yüzden İŞİNİ ŞANSA BIRAKMAYIP bu tarz ülkelerde mümkün olduğunca eşit profilli dengeli takımlar kurmak zorundasın.

Bunu becerebilirsek eğer tekrar yükselişe geçeriz, yapamazsak sonrası dipsiz kuyu.

Son 2 senedir kimse görmek istemese de bu ülke de en doğru yönetilmeye çalışılan kulüp Beşiktaş'tır. Kadroları kısıtlı, yetenek olarak iyi değiller ama iyi niyetli hepsi.

Bizim 2012 seviyesi kadar yetenek seviyesine ulaştıkları gün daha da tehlikeli olacaklar.

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir diyor, iyi geceler diliyorum herkese.

Türkiye yerli teknik direktörler için ultra handikaplı bir yer.

Otorite ile iyi taktik bilgiyi aynı potada eritemeyen antrenörlerin burada başarılı olması imkansıza yakın ekstrem sezonlar oynanmadıkça.

Takım kimyası bozulunca toparlamak da kolay değil.

Bu takımında kimyası bozulmuştur. Kimse kabul etmek istemese de bozan da Semih yılda 500.000 Euro o parayı ve daha fazlasını ayda kazanan Sneijder, Drogba gibi isimlerin transfer edilmesidir.

Siz isterseniz bu işe Türk oyuncuların fesatlığı çalışıp onlar da kazansın o zaman diyin guruplaşma dediğin şey dünyanın her yerinde var. Türkiye de yabancı oyunculara bir açlık var bu kesin. Taraftar yıldız isim hasreti çekiyor,sürekli istiyor. Her olumlu hareketini daha fazla takdir etmek istiyor. Diğerleri de bu durumu kıskanıyor, benden fazla kazanıyor, benden az koşuyor, benden fazla ilgi görüyor nasıl oluyor diyor.

Bana göre bu düşünce doğru değil çünkü ben kendi adıma mümkün olabildiğince paylaşımcı, kıskançlık olaylarından uzak durmayı benimsemiş biriyim. Ama 1 TANE ÇÜRÜK ELMA BİLE FİTNE'Yİ AKLA SOKMAK İÇİN YETERLİ BAZEN.

O yüzden İŞİNİ ŞANSA BIRAKMAYIP bu tarz ülkelerde mümkün olduğunca eşit profilli dengeli takımlar kurmak zorundasın.

Bunu becerebilirsek eğer tekrar yükselişe geçeriz, yapamazsak sonrası dipsiz kuyu.

Son 2 senedir kimse görmek istemese de bu ülke de en doğru yönetilmeye çalışılan kulüp Beşiktaş'tır. Kadroları kısıtlı, yetenek olarak iyi değiller ama iyi niyetli hepsi.

Bizim 2012 seviyesi kadar yetenek seviyesine ulaştıkları gün daha da tehlikeli olacaklar.

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir diyor, iyi geceler diliyorum herkese.

Burak ile Selcuk da 2,5 kazaniyorlar, mac basini da saymiyorum, hak ediyor lar mi ? Hadi Drogba nin ismi var, bu iki kisini nin nesi var ? Dandik ligte bir iki sezon iyi gecirmisler... tek basina mac kazandirdiklarina da hic görmedim malesef.

Burak ile Selcuk da 2,5 kazaniyorlar, mac basini da saymiyorum, hak ediyor lar mi ? Hadi Drogba nin ismi var, bu iki kisini nin nesi var ? Dandik ligte bir iki sezon iyi gecirmisler... tek basina mac kazandirdiklarina da hic görmedim malesef.

Selçuk 2 Milyon Euro kazanıyor da sorun o değil.

Drogba ile prim pazarlığı

Sneijder'in hazırlık kampında iyi oynayıp Terim gidene kadar kötü oynaması

Fatih Terim'in gönderilmesinin yerli oyuncular üzerinde uzun vadeli etkisi

Ve bana göre en önemlisi ASKER-KUMANDAN dengesinin bozulması.

2012 takımında yıldız diyebileceğimiz isimler Ujfalusi,Selçuk,Eboue'ydi kağıt üzerinde. Elmander, Melo,Engin,Emre Çolak gibi isimler de topsuz oyunda rakibe nefes aldırmayacak kadar önde basarak işi bitiriyorduk (Bu senenin Fenerbahçe'si gibi)

2013'de defans lideri Ujfa gitti sürati ile iş gören daha az güvenilir Dany geldi. Elmander gibi koşan adamdan Burak gibi koşuyoluna top bekleyen forvete geçildi.Emre Çolak'ın gelişim süreci durdu, oynayamadı, geriye de gitti, Hamit bekleneni veremedi off the ball oyunu dışında. Oyun biraz kabızlaştı.Sneijder ve Drogba ile kabızlık bir nebze giderildi ama bu sefer de SADECE DAR ALAN DA OYNANDIĞINDA VERİM VEREBİLECEK YAŞA GELEN DROGBA, ve 1 senedir düzenli oynayamamış Sneijder ile topsuz oyun riske edildi. 11'den çıkanlar gerekli etkiyi yapamamış Amrabat, ve Umut Bulut'tu. (ki en formda ilk yarısını geçirmişti)

Eboue ve Melo'da düşüşler oldu 2.yarı toparladılar. Selçuk son 10 hafta performansını arttırdı fark geldi.

Bu sene ise fiziksel olarak daha da gerileyen Drogba'ya rağmen oyunu sürekli geniş alanda oynatmaya, hızlı geri koş, çabuk çoğal, iyi alan daralt düsturu ile oyun oynamaya çalışan Mancini ile önce

Drogba ile Mancini sorun yaşadı. (Terim'in baskı futbolu ile önde kalan toplu sistemi tam ona göreydi. Az koşarak 1 pas ile işi bitirebiliyordu)

Takım Sneijder için dizayn edilmeye çalışılıyor sanırken Telles-Sneijder'in 1 maçlık oyununa kanarak Sneijder sola hapsedildi.

Selçuk Inan'ın 2 sene öncesinden kalan SON ÖZEL ADAM GÖREVLERİ FRİKİK VE PENALTILAR DAHİ ELİNDEN ALINDI.

Anlamsızca defansı iyi yaparsak nasıl olsa atarız anlayışı ile Melo stopere bile çekildi.

Hava toplarında son 2 senedir sıkıntı yaşamamıza rağmen (defansif açıdan sadece tabi) anlamsız şekilde takımın boyunu uzatırsam daha etkili oluruz denip CEYHUN gibi yetenekleri sınırlı isimlere hala katlanılıyor.

Chelsea maçı için 2 aydır taktik hazırlıyor dediğimiz Mancini'nin hazırlığının ÖZEL olmadığı, 2 aydır bu maçı bekliyor dediğimiz Drogba'nın 90 dakika saha da beklediği görüldü.

Mancini'yi savunmayın hiç, çünkü Ft'in yaptı diye kızdığımız yanlışların hepsini ve daha fazlasını yapıyor ısrarla.

Geri
Üst Alt