Mancini: "İstediğim transferleri yaptıramadım"

Necati Şanlı

"Şimdi ne desem ırkçılığa girer"
Tek Yumruk
Roberto Mancini, Galatasaray'dan ayrılığı sonrası İtalya basınına konuştu. Türkiye'deki yabancı sınırlaması yüzünden istediği transferleri yaptıramadığını vurgulayan İtalyan teknik adam, listesindeki futbolcuları da açıkladı.

Roberto Mancini, İtalya basınına Türkiye'deki tecrübelerini anlattı.

Tuttomercato'ya konuşan Mancini, Galatasaray'dan ayrılmasına yol açan transfer listesini açıkladı.

Galatasaray'da güzel bir deneyim yaşadığını ifade eden İtalyan teknik adam, "İstanbul çok sıcak bir şehir, insanlar bana oldukça yakın davrandı. Hiç yabancılık çekmedim diyebilirim. Hatta herkes fazla yakındı" dedi.

Türk futbolundaki en büyük sorunun yabancı sınırından kaynaklandığını vurgulayan Mancini, "Ülke futbolunda kurallar sürekli değişiyor. Yabancı sınırlaması var mesela, bu sınırlama olmasa Türk futbolu daha hızlı büyüme gösterebilir. Bunu her defasında söyledim" şeklinde konuştu.

"YABANCILARI TRİBÜNDE OTURTMAK GEREKSİZDİ"

Roberto Mancini, yabancı sınırlaması nedeniyle istedikleri transferleri yapamadıklarını ve bundan dolayı Galatasaray'dan ayrıldığnı söyledi. Tecrübeli teknik adam, "Aldığımız yabancıları tribünde oturtmak da gereksizdi. Hakan Çalhanoğlu'nu istedik. Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyordu ancak sonradan vazgeçti. Rhodolfo'ya talip olduk. Bizim ardımızdan Juventus da isteyince fiyatı artırdılar. Yönetim, Gomis ve Eto'o'yu almak istedi ancak ben takımı gençleştirmekten yanaydım. Gabbiadini'yi istedik alamadık. Sonrasında D'ambrosio ve Doria'yı almaya çalıştık. Athletic Bilbao'ya Laporte'yi sorduk ancak 39 milyon euro gibi bir cevap aldık. Çift pasaport taşıyan Gökhan İnler'e yöneldik. Schalke'den Max Meyer. Bütün bu büyük isimlerle irtibat kurduk ancak kulüp hiçbirini alamadı." dedi.

Süper Lig'de kaliteli teknik direktörlerin görev yaptığını belirten Roberto Mancini; Salih Uçan, Gökhan Töre ve Enes Ünal gibi çok yetenekli Türk futbolcuların bulunduğunu sözlerine ekledi.

"İstediğim transferleri yaptıramadım" - NTVSpor.net

İyi hoş diyorsun da Mancini, devre arası o kadar futbolcu aldıracağına ya da almalarına müsade edeceğine 2 tane 100% istediğin futbolcuyu aldırsaydın.

Haa geleceğin takımını kuruyormuş şuymuş buymuş beni ilgilendirmez. Salih Dursun, Veysel Sarı, Hajrovic, Burdisso ile geleceğin takımı kurulmaz. Daha da önemlisi devre arasında zaten geleceğin takımı kurulmaz, kurulamaz.

Yönetimin çilek merakı bitmedi Mancini istese Eto'o gelirdi yazık.

İstediği bütün oyuncuların çift haneli bonservisi olup, (hele bazılarının 39 milyon euro) sonra da bunları yönetim alamadı demek de iyiymiş. Alışmış kudurmuştan beterdir lafına iyi bir örnek Mancini.

Burasi City degil Mancini bey, öyle 50m euro birsey degilmis gibi harcayamazsin

Para verildiğinde de doğru kullanamadın ki.

Çakma Messi fln aldın başımıza bela oldu.

İstediği bütün oyuncuların çift haneli bonservisi olup, (hele bazılarının 39 milyon euro) sonra da bunları yönetim alamadı demek de iyiymiş. Alışmış kudurmuştan beterdir lafına iyi bir örnek Mancini.

Getirildiği zaman ne vaatler verildiğine bakmak lazım renktaş. Eğer istediğin oyuncuları alacağız denilmişse Mancininin açıklaması normaldir.

adam yüzde yüz haklı adamla anlaşılırken kim bilir neler vaadedildi

Bu adam gelirken bunun olacağını tahmin etmek zor değildi!!

Arkadaşlar lütfen yapmayınız!

H.Çalhanoğlu hepimiz istiyoruz,neresi yanlış?

Gökhan İnler hepimiz istedik,

Danilo,Doria forumda herkes istedi,

Meyer pek ismi forumda geçmedi ama kim istemez ki,tam aradığımız nitelikte bir oyuncu.

İstedikleri transferler şimdi yapılsa hangimiz beğenmez ki..

Bilbaolu oyuncuyu bilmiyorum,onun dışında forumda hepimizin beğendiği ve takımda görmek istediğimiz oyuncular bunlar..

Buraya gelirken yonetimle arasinda ne tur diyaloglar gectigini bilemedigimizden kim hakli kim haksiz bilemeyiz ama yonetim kendi isim belirleyip antrenorune ragmen caba sarf etmesi hos degil. Sneijder karakter gostermeyip cok ciddi calismasa Q7 gibi olabilirdi basimiza. Etoo tabiri caizse bitmis biri. Verebileceginin %60ini anca gorurduk.

HT'de Mancini'nin devrearasi transferlerinden memnun olmadigi, kulube rest cektigi de yazilmisti. Kim hakli kim suclu kesinen bilmek zor ama o transferleri yapmayip simdi Mancininin verdigi isimlerden bir kacini alabilseydik nokta transferler yapmis olurduk.

Tapatalk

Devre arası harcanan paraların yerine Gökhan ve Hakan alınabilirdi.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Evet adam zaten bayiliyordu Hayrovice filan, neden alindiklarini bilmiyormuyuz sanki ? Scout ekibi ilk demisti türk olabilir diye, ve o yüzden alindi, biraz da bi kac mac iyi oynamisti takiminda okadar.

Saydiklari adamlarina bakin, bide kisin alinanlara, arada ucurum kadar kalite farki var. Bana göre burda Yönetim yine Adnan Polatlik yapti, önce söz ver, getirt ondan sonra, aman cok pahali.

Sonrada adam suculu oluyor, öyle 30-40 Milyon bütce ayirmicaksan, getirmiyeceksin böyle Hocalari, Rijkaard acmadi azini, Mancini ise kariyerini bizim gibi bir takim icin risk etmedi.

Simdi de Lucescu da gelmesin, göriyim sizi =)

Bunları bilerek gelmedin mi sen? Sen gelirken yoksa yabancı sınırsız mıydı? Şimdi laf olsun diye konuşuyorsun.

★SⅢ Tapatalk★

Adam açık konuşmuş Hakan ile Gökhan'ı istedim Veysel ile Salih'i aldılar. Rhodolfo-Gabbiadini'yi istedim Burdisso ve Hayrovic'i aldılar. Bizde adama kızıyoruz bu adamları niye aldırdın diye.

Getirildiği zaman ne vaatler verildiğine bakmak lazım renktaş. Eğer istediğin oyuncuları alacağız denilmişse Mancininin açıklaması normaldir.

Renktaş vaatler her hocaya veriliyor ama hocalarda biraz gerçekçi yaklaşmalı olaya. Biraz daha zorlasa Messi'yi istedim ama alamadılar diyecekmiş neredeyse :)

Adam açık konuşmuş Hakan ile Gökhan'ı istedim Veysel ile Salih'i aldılar. Rhodolfo-Gabbiadini'yi istedim Burdisso ve Hayrovic'i aldılar. Bizde adama kızıyoruz bu adamları niye aldırdın diye.

Orası öyle de tam takım rayına oturmuşken devre arasına girmeden son Erciyes deplasmanında 4-2-3-1 ile Bruma kanatta iyi futbol oynatırken, devre arası transferlerinden sonra , ilk 3-5-2 oynatmayı çalıştı sonra da Bursa maçında 4-3-3 oynatmaya başladı , Chelsea maçına ise 4-2-4 ile çıktık.

Tüm sezonu böyle çelişen işler yaparak geçirdi. Salih'i Mancini izleyip beğenmiş ve aldırmış yoksa Veysel ve Tarık'ı almak yeterli olacaktı ki imkan vardı. Hajrovic'i istememiş ve bu konuda haklıymış tamam. Burdisso da onun transferi değil. Ancak Telles-Ontivero-Salih-Umut Gündoğan onun transferleri ve aralarından sadece Telles'i sürekli oynattı ve tutan transferi oldu. Dokuz oyuncu alıp sadece birini oynatıp geleceğin takımını kuruyorum demesini her zaman eleştirmiştim ve yönetimin bence Mancini'ye güvenmediği nokta bu. Transferde isteklerini tam olarak karşılayamayız ama elimizden geleni yaparız ancak bir başarısızlıkta suç bizde olur diye düşündüler.

Geri
Üst Alt