Mancini Sözlerini Tutuyor

Çalım değil de adam eksiltme olayı önemli. Bunu öyle paldır küldür koşmadan akıllıca yapacaksın tabi ki.

Mesela, Burak'ın bir çok pozisyonda kötü pas vermesinin veya şut atmasının nedeni o .

Çünkü, çok fazla koşuyor o anda, topa kontrolsüz geliyor ve sonuçta başarısızlık meydana geliyor.

Aynen son maclarimizdan birinde adami gecmek icin oyle bi hizlandi ki saha bitti. Zaten hizlandigin zaman sahayi gorusun falan duser, top hakimiyet duser vesaire. İste adam eksiltmek de zekayla oluyo. Ne zaman gaza basacagini bileceksin ama cok hizlanmaya ihtiyac duymadan.

Geriye düştüğümüz zaman yapacağı hamleleri merak ediyorum. Aklımda soru işareti olarak kalan tek bölüm burası.

Geriden mac kazanmak icin bence taktikten de onemli sey kendine guven. Eger takim inanmazsa cok aceleci davraniyorlar zaten olan taktigi de uygulamalari imkansiz hale geliyor, topu alan sahanin her yerinden ayagina kuvvet ceza alanina doldurmaya basliyor.

Onun disinda herhalde hangi takima karsi geriye dustugumuze bagli olur ne yapacagi.

Mancini daha bişey yapmadı kendinizi kandırıp durmayın hala daha terimin kadrosunun kaymağını yiyiyor..Manciniyi en güzel sezon sonu değerlendirebiliriz.Hepiniz İki galibiyete mayıştınız.

Aldığımız tonla oyuncuyu kadroya monte etmedi onlardan nasıl faydalanacak,ne edecek bakalım hele bir.Deplasmanlara çare bulabilecek mi? Onuda bir görelim.

Bu arada Mancini düşmanı falan değilim.Sadece temkinliyim ve biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Mancini daha bişey yapmadı kendinizi kandırıp durmayın hala daha terimin kadrosunun kaymağını yiyiyor..Manciniyi en güzel sezon sonu değerlendirebiliriz.Hepiniz İki galibiyete mayıştınız.

Aldığımız tonla oyuncuyu kadroya monte etmedi onlardan nasıl faydalanacak,ne edecek bakalım hele bir.Deplasmanlara çare bulabilecek mi? Onuda bir görelim.

Bu arada Mancini düşmanı falan değilim.Sadece temkinliyim ve biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Kesin ip var...

[media]https://www.youtube.com/watch?v=FM5qskzkuEg[/media]

Mükemmel bir yazı, paylaşım için teşekkürler.Roberto Mancini daha geldiği ilk günlerde takım istikrarsız giderken bu sözleri verdi, o zamanlar hocamıza en çok güvenenlerden biriydim ben de.Bazı renkdaşlarımız malesef puan kayıplarından sonra, Terim'de Terim diye gereksiz ve saçma bir tutum sergilediler sanki puan kayıplarının çoğunu Terim döneminde yaşamamışız gibi, Terim sayesinde alternatifsiz ve yetersiz kadroyla yola çıkmamışız gibi, Mancini'ye eleştirilerini sundular.

Neyse er yada geç herkes gerçeği gördü Mancini'nin ne kadar doğru bir tercih olduğu ortaya çıktı, Terim'cilerde sustu ve Mancini'ye güvenlerini dile getirmeye başladılar.Mancini verdiği sözleri tutuyor, bunun ilk meyvelerini kamp dönemiyle beraber almaya başlamıştık.9 tanede değerli ismi kadromuza kattık, takımda ki rekabet arttı, kadro genişledi.Takım yalnızca kondüsyon ve taktik olarak gelişmedi, Mancini ile takım arasında ki sevgi, saygı ve uyumları da gelişmişti.

2014 yılına çok iyi bir başlangıç yaptık.Mancini artık takıma istediklerini yaptırıyor.Kondüsyon, taktik, sistem, takım felsefesi yönünden takım şu an çok iyi durumda.Şu anda çok istikrarlı bir konuma gelmeye başladık.Böylede devam edeceğini düşünüyorum.Roberto Mancini hocamızı çok seviyorum ve Galatasaray'a çok yakıştırıyorum.Umarım uzun yıllar kalır...

Vay be...Ülkede futbolu ciddiden bilen insanlarda varmış . Mükemele yakın analiz yazısı. Sinan enginleri bilmem neleri yerin bu tür değerli insanları tv de umarım bir gün izleye biliriz. Bende o zaman maclardan sonra filim yerine bir spor programı izlemeye başlarım sevkle. Birdaha yazıya yazan muhabiri tebrik etmek gerekir.

Mancini her sorunu cozdugunde, takimi hem arenada ve deplasmanda fark atar hale getirdiginde mi bir sey yapmis olacak? Takimdaki gelismeler icin takdir edilmesi dogrudur. Terim'in kadrosunun kaymagini yedigine de katilmiyorum. As oyuncular ayni olsa da takimin genc oyunculara, daha derin bir kadroya forma rekabetine ihtiyaci vardi. Dany, Amrabat gibi oyunculari yollayip genc yerli ve yabanci oyuncular aldirdi. Takim da daha derli toplu oynuyor, bunun analizleri, resimli ornekleri paylasildi Roberto Mancini basligi altinda.

Daha zamana ihtiyaci var bence de. Sene sonunda da daha iyi degerlendiririz ama su ana kadar yaptigi dogru isler icin takdir edilmeli.

Fatih terim benim efsanemdir ve onun yeri her zaman hocalar arasında farklı yerde olacakdır ama hoca gitti veya göhderildi herneyse. Bitti oldu gecti ve bir kamp süreside geride kaldı. Izlediğimiz şimdiki takım 100 de 100 mancini imzalıdır hem positif hemde negativ anlamda varsa tabiki. System , taktik veya oyun mentalitesi çok farklı. Bir değişimi bekliyordum ama bukadar positiv beklemiyordum. Tek bir endişem var veya kaldı oda deplasman maclarımızdaki fobimiz. Bize türkiyede en azından her yer arena parolası ile cıkmaya öğrenmiliyiz. Antalya lig macını merakla bekliyorum bu konudan dolayı. Umarım her şey istediğimiz gibi oluşur.

Mancini her sorunu cozdugunde, takimi hem arenada ve deplasmanda fark atar hale getirdiginde mi bir sey yapmis olacak? Takimdaki gelismeler icin takdir edilmesi dogrudur. Terim'in kadrosunun kaymagini yedigine de katilmiyorum. As oyuncular ayni olsa da takimin genc oyunculara, daha derin bir kadroya forma rekabetine ihtiyaci vardi. Dany, Amrabat gibi oyunculari yollayip genc yerli ve yabanci oyuncular aldirdi. Takim da daha derli toplu oynuyor, bunun analizleri, resimli ornekleri paylasildi Roberto Mancini basligi altinda.

Daha zamana ihtiyaci var bence de. Sene sonunda da daha iyi degerlendiririz ama su ana kadar yaptigi dogru isler icin takdir edilmeli.

Tabiki takdir edilecek şeyler yapmıştır en basitinden yerli oyuncularımızın performansı arttı sabri ve ceyhun ilk aklıma gelenler ve daha önemlisi sneijderin bu denli arzulu,istekli oynaması mancini sayesindedir.

Ama bu kadar çabuk övgüye,abartıya karşıyım en azından chelsea maçlarından sonra sağlıklı yorum yapabiliriz diye düşünüyorum.

Tabiki takdir edilecek şeyler yapmıştır en basitinden yerli oyuncularımızın performansı arttı sabri ve ceyhun ilk aklıma gelenler ve daha önemlisi sneijderin bu denli arzulu,istekli oynaması mancini sayesindedir.

Ama bu kadar çabuk övgüye,abartıya karşıyım en azından chelsea maçlarından sonra sağlıklı yorum yapabiliriz diye düşünüyorum.

Mourinho'ya karsi bir teknik direktoru hem de ekonomik anlamda da dezavantajliyken degerlendirmek ne kadar dogru olur bilemiyorum. Sene sonuna kadar bekleyelim, yazin transfer doneminde yapacaklarini gorelim bir. En azindan bu kadar, sabri ve zamani hak etti Mancini simdiye kadar yaptiklariyla.

Fatih terim benim efsanemdir ve onun yeri her zaman hocalar arasında farklı yerde olacakdır ama hoca gitti veya göhderildi herneyse. Bitti oldu gecti ve bir kamp süreside geride kaldı. Izlediğimiz şimdiki takım 100 de 100 mancini imzalıdır hem positif hemde negativ anlamda varsa tabiki. System , taktik veya oyun mentalitesi çok farklı. Bir değişimi bekliyordum ama bukadar positiv beklemiyordum. Tek bir endişem var veya kaldı oda deplasman maclarımızdaki fobimiz. Bize türkiyede en azından her yer arena parolası ile cıkmaya öğrenmiliyiz. Antalya lig macını merakla bekliyorum bu konudan dolayı. Umarım her şey istediğimiz gibi oluşur.

Bizim çok kalitel oyuncularımız var mancini veya başka bir t.direktör olmadanda bursa ve eskişehir maçlarını yine rahat kazanabilirlerdi.Asıl önemli olan bu son iki maçtaki oyunu devam ettirebilmemiz.

Önümüzde çok kritik maçlar var chelsea maçları ve derbiler en azından bu maçları görüp daha sonra sağlıklı bir şekilde yorum yapabiliriz Mancini hakkında.

Mourinho'ya karsi bir teknik direktoru hem de ekonomik anlamda da dezavantajliyken degerlendirmek ne kadar dogru olur bilemiyorum. Sene sonuna kadar bekleyelim, yazin transfer doneminde yapacaklarini gorelim bir. En azindan bu kadar, sabri ve zamani hak etti Mancini simdiye kadar yaptiklariyla.

Kesinlike sabrı hakediyor ona lafım yok yalnız erken konuşmanın faydası olmayacağını anlatmak istiyorum.Ben chelsea maçlarına kadar derken o aradaki diğer kritik mücadeleride kastettim derbiler

ve şampiyonlar ligi öncesi ile sonrası oynayacağımız maçlar.Kimse manciniyi chelsea ye neden elendin (Allah korusun öyle bişey tabi istemeyiz) diye hesap sormaz ama azda olsa bir ölçüdür tabi o maçlar.

Bizim çok kalitel oyuncularımız var mancini veya başka bir t.direktör olmadanda bursa ve eskişehir maçlarını yine rahat kazanabilirlerdi.Asıl önemli olan bu son iki maçtaki oyunu devam ettirebilmemiz.

Önümüzde çok kritik maçlar var chelsea maçları ve derbiler en azından bu maçları görüp daha sonra sağlıklı bir şekilde yorum yapabiliriz Mancini hakkında.

Bende de zaten endişelerim yok değil . Arenada perfomansı ne kadar etkiliyse deplasmanlarda şimdiye kadar, bir kac mac hariç, kporukutucuydu. Ben ama daha çok oynatmak systeme görede yorumumu yaptım. Çok etkileyici oyun systemi kunlanıyor ve takıma monte ede bilmiş az çok. Mükemel seviyede uygulanmıyor ama systemin zorluk derecesini göz önüne alırsak ve daha yeni geldiğinide düşünürsek takdir edilmezi gerekir tabiki abartmadan dediğin gibi. Bunu daha istikrar noktası var, deplasman konusu var ve uzun vadeli oyuncu grubunu yöhetme ve eğite bilme taraflarıda var ki oyuncu grubu yönete bilme konusunda man.City de karnesinde tevez ve balloteli gercekleride yok sayamayız negatif anlamda. Kunlanmak istediği systemi ve takıma monte etmek istediği bariz çekilde görülen oyun mentalitesini ama çok tutum vallahi. Bir kere takım komple topun arkasına geciyor skor ne olursa olsun. Bu zamanla daha da iyi olacak büyük ihtimale.

Geri
Üst Alt