Mancini Sözlerini Tutuyor

Bende de zaten endişelerim yok değil . Arenada perfomansı ne kadar etkiliyse deplasmanlarda şimdiye kadar, bir kac mac hariç, kporukutucuydu. Ben ama daha çok oynatmak systeme görede yorumumu yaptım. Çok etkileyici oyun systemi kunlanıyor ve takıma monte ede bilmiş az çok. Mükemel seviyede uygulanmıyor ama systemin zorluk derecesini göz önüne alırsak ve daha yeni geldiğinide düşünürsek takdir edilmezi gerekir tabiki abartmadan dediğin gibi. Bunu daha istikrar noktası var, deplasman konusu var ve uzun vadeli oyuncu grubunu yöhetme ve eğite bilme taraflarıda var ki oyuncu grubu yönete bilme konusunda man.City de karnesinde tevez ve balloteli gercekleride yok sayamayız negatif anlamda. Kunlanmak istediği systemi ve takıma monte etmek istediği bariz çekilde görülen oyun mentalitesini ama çok tutum vallahi. Bir kere takım komple topun arkasına geciyor skor ne olursa olsun. Bu zamanla daha da iyi olacak büyük ihtimale.

İşte benim asıl korktuğum nokta senin söylediğin o muhteşem oyunumuz çünkü bizim oyuncu grubu öyle tuhafki hiç beklemediğin maçta barcelona gibi oynarlar haftaya X takıma 5 atacağız dersin

ama bir bakarsın çok kötü oynarız.Bunun için manciniyi kısa vadede değil uzun vadede değerlendirmeliyiz.Şimdiden efsane hoca falan diyenler var artık neye dayanarak söylüyorlarsa bunu bilmiyorum.

İşte benim asıl korktuğum nokta senin söylediğin o muhteşem oyunumuz çünkü bizim oyuncu grubu öyle tuhafki hiç beklemediğin maçta barcelona gibi oynarlar haftaya X takıma 5 atacağız dersin

ama bir bakarsın çok kötü oynarız.Bunun için manciniyi kısa vadede değil uzun vadede değerlendirmeliyiz.Şimdiden efsane hoca falan diyenler var artık neye dayanarak söylüyorlarsa bunu bilmiyorum.

Tahminim motivasyon ve bununla birlikde konsantrasyon vermede sorunu ola bilir mancinin. Bu eksikliğini arenada mesela taraftar üstleniyor ama deplasmanlarda taraftar yok bu çekilde. Bu motivasyon konusu çok önemli bir ayrıntı hele hele bu işin icinde türk oyuncular varsa dahada önemli. Hiç bir şey bilmesen hoca olarak bile ama motivasyon güçün yüksekse türkiyede antrenör ola bilirsin. Bunun yanında bide biraz işi biliyorsan teknik taktik ve saire efsane olursun. Umarım bu tahminimde yanılırım yoksa mancinin işi hiçde kolay olmaz uzun vadeli ve bu yabancı kontenjanlı ligimizde. Antalya macı iyi bir sınaf olacakdır belkide bu konuda ama son basın toplantısında bu deplasman konusu sorulduğunda farkındaydı jancini. Bunu koz olarak kunlanacaktır takım icinde, misali bakın deplasmanda 5 para etmiyoruz diyenler var. Çıkın ve tersini ispat edin. Bu antalyada kunlana bilir ama ya sonrası yine soru işareti. Burda ama birazda takımdaki lider oyunculara sorumluluk düşüyor. Hocada bir yere kadar işler

Aslına bakarsak Mancini'nin görevi bundan sonra başlıyor. Chelsea maçıyla. Çünkü Fenerbahçe Eskişehir'de mağlup olduktan sonra futbolcuların Arena'da Bursa'yı yenememesinin mazereti yoktu. Futbolcular kendi kendilerine motivasyon sağladılar denebilir. Rezalet Gaziantepspor maçından sonra ne değişti? Birden takıma sihirli değnek mi değdi? Hayır. Fenerbahçe'nin mağlubiyeti iştahlandırdı takımı. 6-0'lık galibiyet geçen senenin en popüler olayını bize geçirdi "psikolojik üstünlük". Fenerbahçe takımı 'ne oluyor' dedi. Nitekim ardından Sivasspor mağlubiyeti. Ağır stres ve baskı altındalar. Unutmayın şampiyonluğu göğüsleyecek takım bu stres ve baskı ortamından en az etkilenen takım olacaktır, geçmişte de hep böyle olmuştur. Sivasspor maçından sonra maskaralık nasıl yapılırmış koca bir Fenerbahçe camiası tüm Türkiye'ye gösterdi. Aslında bu çığırtkanlık bilinçaltındaki "eyvah, Galatasaray geliyor" tezahurunun dışa yansıması. Bakmayın siz bunların bağırıp çağırdığına. Geçmişte Anelka'nın elleri ile şampiyon oldular, kapalı kapılar ardında "gizli gündemler" üreterek BJK'den şampiyonluk çaldılar. Cem Papila'nın skandal kararları sonrası BJK'den alenen şampiyonluk çalmıştı Fenerbahçe. Alışık değiller böyle şeylere.

Sandılar ki tüm -Ersun Yanal tabiriyle- "dış organizasyonlar" kendi çemberlerinde. Şikenin sahaya yansımaması, Demirören'in de dediği gibi "Fenerbahçemizin bu şike olaylarında hep ön plana çıkartılması..." alenen korunduğu ve kollandığı gerçeği onlar için çok eğlenceliydi. Gökten zembille inen Play OFF zımbırtası, 9 puan şampiyon olduğumuz sezondan sonra puanlarımızı yarıya bölüştürüp 2 maç yaptırdıktan sonra tüm "dış organizasyonlar" kendi dünyaları etrafında döndüklerini bildikleri için böylesi kararlar onlarda hazımsızlık yarattı. Alışmış kudurmuştan beterdir misali Dün 17.45'den bu yuna dönen komik senaryo Fenerbahçe'nin ne kadar "aşağılık" bir camia olduğunu açıkça ortaya koydu. Nediyorlar "adalet istiyoruz" Fenerbahçe ve Adalet? Adalet ve Kalkınma partisi gibi birşey bu.

Hülasa; Herkes kasketini eğip üstüne yanlışlarının bir değil çok kere düşünsün. "Galatasaray'ı arena'da yeneceğiz" diyorsun Aziz; ellerini vicdanını temizle, kendin dışında herkesi suçlamayı bırak, mevcut hükümet gibi "mağdur edebiyatı" yapmayı, her şeye kılıf arama uğraşını bırak da, gel yen helali hoş olsun.

Baştaki sona dönecek olursak Mancini, çok klas ve kaliteli bir hoca gerçekten. Takım içindeki varyasyonları ve her oyuncudan azami derecede katkı alması onun ne kadar kaliteli bir hoca olduğunu gösterir. Ceyhun'a güvenmesi ve ona sürekli formayı vermesi boşuna değilmiş demek. Ceyhun Mancini hocamla birlikte evrildi. Özgüven geldi adama. Topla alıyor çıkıyor, pas tercihleri çok doğru, top çalıyor kendinden çok emin oynuyor. Ceyhun'u Türkiye kupası maçları dahil oynadığı 3-4 maçını stil ve fizik olarak aynı Yaya Toure'ye benzettim. Mancini hocamın yüzünü kara çıkarmamasından dolayı çok tebrik ediyorum. Çalışmasından dolayı da. Kabul etmek gerek ki Mancini hoca Fatih Terim hocadan futbolu daha iyi biliyor. Uzun vadede bizi başarıdan başarıya koşturacaktır, güvenim sonsuz. Yürüyedurun arkadaşlar!

Gercekten defansif anlayisimizda ciddi bir gelisme var. Belli bir düzen icinde defans yapiyoruz, bu da pek alisik oldugumuz seyler degil.

Tabiki bu pozitif ivmenin devam etmesi icin deplasman maclarinda da pozitif ivme yakalamaliyiz.

Ligin en kötü deplasman takimlarindan biriyiz, bu bir gercek. 3 mac kazanmisiz, 2´si Kayseri ve Erciyes. Yenmeyeni dövüyorlar zaten.

Dolayisiyla artik deplasmanda üstümüze düseni yapmaliyiz. Seri 2-3 deplasman kazanmadikca bu pozitif ivmenin bir anlami yok benim icin.

Aynen son maclarimizdan birinde adami gecmek icin oyle bi hizlandi ki saha bitti. Zaten hizlandigin zaman sahayi gorusun falan duser, top hakimiyet duser vesaire. İste adam eksiltmek de zekayla oluyo. Ne zaman gaza basacagini bileceksin ama cok hizlanmaya ihtiyac duymadan.

arda nın yaptığı gibi.zeka ile oynuyor

MANCİNİ deplasman sorununuda çözerse efsane olacak belki teknik direktör bile satarız inter'in yaptığı gibi 8m'e satmıştı mourinhoyu :D :D :D

ya bakıyorumda sabriyi ciddi ciddi artık kadroda düşünn taraftarlar var. sabri bu yaa sabri. topla birlikte auta çıkan ortaları evlerimizin üzerinden teğet geçen şutları yüzünden her maç kuş katliamına yol açan sarbi. 70 metreden kaleciye geri pas atan sarbi. kafanızmı güzel?

okumadım ama 10 numara yazmışsın :D

akşam çay demleyip keyifle okuyacam tamamını:ka19:

Mancini daha bişey yapmadı kendinizi kandırıp durmayın hala daha terimin kadrosunun kaymağını yiyiyor..Manciniyi en güzel sezon sonu değerlendirebiliriz.Hepiniz İki galibiyete mayıştınız.

Aldığımız tonla oyuncuyu kadroya monte etmedi onlardan nasıl faydalanacak,ne edecek bakalım hele bir.Deplasmanlara çare bulabilecek mi? Onuda bir görelim.

Bu arada Mancini düşmanı falan değilim.Sadece temkinliyim ve biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

terimin aldırdığı futbolcuların yarısını gönderdi hangi kaymak ne anlatıyon

terimin aldırdığı futbolcuların yarısını gönderdi hangi kaymak ne anlatıyon

Yarısımı yahu 4 tane oyuncu gitti sakatlanan brumayı saymazsan dany,riera,amrabat ve engin onlarda zaten ilk 11 de pek oynamayan oyunculardı.Bursa ve eskişehir maçlarını hangi kadrolarla oynadığımızda ortada

Eskişehir maçında oynayan telles ve hajrovic dışında 2 maçtada oynayanlar eski oyuncularımızdı.Sen hangi yarıdan bahsediyorsun?

Yarısımı yahu 4 tane oyuncu gitti sakatlanan brumayı saymazsan dany,riera,amrabat ve engin onlarda zaten ilk 11 de pek oynamayan oyunculardı.Bursa ve eskişehir maçlarını hangi kadrolarla oynadığımızda ortada

Eskişehir maçında oynayan telles ve hajrovic dışında 2 maçtada oynayanlar eski oyuncularımızdı.Sen hangi yarıdan bahsediyorsun?

Böyle argüman da görmemiştim.O zaman dünyadaki tüm teknik direktörler ancak ve ancak kendi takımlarının tüm oyuncularını kendi alırsa başarılı olabilir.

O zaman aynı mantıkla Mourinho İnter'de Mancini'nin kurduğu takımın kaymağını yedi.Pellegrini de bu sene City'de Mancini'nin kaymağını yemekle meşgul.Ne diyorsun bu ikisi hakkında ?

manciniye terimin kaymağını yiyor diyen adam ağır futbol cahilidir terimin enkazını diriltti adam sen bana hesap yapıyon balta sabri ceyhun futbolcu olduğunu hatırladı az çok. dany riera amrabat engin gökoğlan gibi zırvalıklar temizlendi çok şükür. sneijder gibi bir topcuyu bile perte çıkarıyordu terim sen ne anlatıyon

Böyle argüman da görmemiştim.O zaman dünyadaki tüm teknik direktörler ancak ve ancak kendi takımlarının tüm oyuncularını kendi alırsa başarılı olabilir.

O zaman aynı mantıkla Mourinho İnter'de Mancini'nin kurduğu takımın kaymağını yedi.Pellegrini de bu sene City'de Mancini'nin kaymağını yemekle meşgul.Ne diyorsun bu ikisi hakkında ?

konuşuyor saçma sapan ne diyecek

Yukarıda bir kaç mesaj yazmıştım bununla ilgili onları bir oku istersen mancininin esas işi bundan sonra başlıyor.Tabiki bir fark yarattı ona lafım yok lakin erken yorumlar görüyorum abartılı şekilde hemde

Biraz daha zaman gerektiğini düşünüyorum hakkında kesin bişeyler söyleyebilmek için.

Eleştiri nasil bazi mercilerce tepki ile karsilaniyorsa bu övgülerde çok yersiz geldi bana.

Yukarıda bir kaç mesaj yazmıştım bununla ilgili onları bir oku istersen mancininin esas işi bundan sonra başlıyor.Tabiki bir fark yarattı ona lafım yok lakin erken yorumlar görüyorum abartılı şekilde hemde

Biraz daha zaman gerektiğini düşünüyorum hakkında kesin bişeyler söyleyebilmek için.

Ben de erken olduğu kanaatindeyim zaten.Performansımız çok arttı ama öncelikli hedefimiz bu performansı devam ettirip deplasmanlarda galip gelmek olmalı.

Ben kaymak yeme yorumunu eleştirdim.

manciniye terimin kaymağını yiyor diyen adam ağır futbol cahilidir terimin enkazını diriltti adam sen bana hesap yapıyon balta sabri ceyhun futbolcu olduğunu hatırladı az çok. dany riera amrabat engin gökoğlan gibi zırvalıklar temizlendi çok şükür. sneijder gibi bir topcuyu bile perte çıkarıyordu terim sen ne anlatıyon

Seni hangi enkazdan bahsediyorun sene başı 2 kupa alarak başladık geçen 2 yıldada şampiyon olmuşuz nasıl bir enkaz bu.Ayrıca böyle futbol cahili gibi kelimeler yazmazsan sevinirim.3 yaşta büyüksün benden

Biraz ağır ol.

mancini deplasman galibiyetide alırsa gözüme giricek...

Geri
Üst Alt