Mancini ve Aysal Görüştü, Zirveden Stoper Kararı Çıktı

Ulan hala stoper diyorlar

al düzgün bir orta saha ile bir forvet

takım ileride top tutup orta sahada da basmaya başlasın

bak bakalım pozisyon veriyor musun ?

Biz gol atamadığımız için bu rezil hallere düştük, çok gol yediğimiz için değil. 11 milyon Euro falan harcanacaksa stopere Ömer Toprak alınsın, yabancı stopere bu kadar para vermenin bir manası yok. Ayrıca, stopere 11 milyon Euro harcayan bir takımın forvet ve kanatlara alınacak her oyuncu için 15-20 milyon Euro falan harcaması gerekir normalde... Ayranı yok içmeye, tahtırevanla gider s.çmaya durumu olur stopere bu kadar para harcayıp uyduruk kanat ve forvetlerle yola devam edersek.

Bence bizim takıma stoperden ziyade kanat ve saglam forvet oyuncusu lazım. Stoper de olabilir ancak 7-8stoper harcarsak forvet ve kanat oyuncusu için elimizde para kalmaz. Haliyle vasıfsız bir adamı tutar getiriler.

Benim mantığına göre az olsun ama öz olsun . Kanat ve forvet alalım en iyilerinden. İkisine 20-25 civarı verelim ki elimizde patlama ihtimali olmasın.

Chedjou satılacaksa, tabii ki ihtiyaç var. Bana kalsa Semih-Koray ikilisini başlatırım ama, burada tabii CL olayı var. Oraya bir tecrübe şart.

Bir tane Vurgu yapmak istiyorum Arkdaslar !!!

Mancini bana göre saha icindeki oyunu okumakta zorluk cekiyor. Bu sezonun son önemli maci motivasyon anlaminda Fenerbahce maciydi, ve o galibiyetten sonra dikkatli bir sekilde geriye baksaydi Mancini bu takimin sorununun Defans olmadigini anlardi.

Muhtemelen bir Italyan Teknik Direktörün gözüne hos gelecek bir savunma anlayisi sergiliyemiyoruz, ama yinede hele hele Türkiye ligi bazinda savunma hattimiz cok güclü... Bu takim zaten iki senedir en az gol yiyen takimdi Lig´te...

Sivasspor macindan önce böyle bir tablo cikiyordu karsimiza ikinci yaridan itibaren... 11 mac 20:5 Gol... Aslinda cok güzel gözüken bir istatistik ancak sorun olan bu tablodaki 20 Golün 12´sini sadece iki macta kaydetmis olmamiz. Geri kalan 9 macta sadece 8 gol kaydedebildik.

Savunma hattimiz ise gayet basarili olmustur !!!

Eksiklerimiz/Problemlerimiz neydi bu sürecte?

1. Motivasyon/Devamlilik; sahin icinde sahip oldugumuz potansiyeli uzun vadeye yayayamak

2. Pozisyon/Üretim; buna bagli Yeterince hücum ve atak gelistirememek

3. Verimlilik; Buldugumuz az pozisyonlari yeterli derecede degerlendirememek

Süper Lig´te oynuyoruz ve bizim defansif anlayisimiz zaten son 3 senede herzaman Ligin üzerinde olmustur. Bu zaten bir sorun degildi teknik anlamda... Fatih Terim döneminde en büyük sorunumuz verimlilikti. Cok pozisyona girdigimiz halde cok gol kaciriyorduk. 2 senelik sürecte bu Problem ile devamli karsilastik.

Mancini geldikten sonra bu Problemin üzerine birde Motivasyon/Devamlilik ve Pozisyon/Üretim eklendi. Bol pozisyon kaciriyorduk, ama bol pozisyon ürettigimiz icin yinede marathonda maclar kazanabiliyorduk.

Simdi Allah var, defansif anlamda daha bile iyi oynuyoruz, gercekten kolay bir sekilde sampiyonluk getirecek bir seviyede oynuyoruz hatta ikinci yaridan beri.

Yani, sorunumuzun olmadigi bir Noktada güclendik zaten, oysaki bunun üzerine fazlasiyla problemler eklendi. Pozisyon üretiminde güc kaybettik, takimda bir devamlilik yok ve buldugumuz pozisyonlari bile verimli bir sekilde degerlendirmekten uzagiz.

Yani bu problemler özverili bir calisma ile cözülebilir, ama Mancini bunlari görmeyip, halen yabanci stoperlerin pesinde kosuyorsa ozaman Teknik Adam´ligini tartisirim. Futbol bilgisini tartismam, ama Teknik Adam´ligini tartisirim.

Stoper haberlerinden sonra şimdi de Veli Kavlak haberleri çıktı. Bitiyor mu bu adamın sözleşmesi ki,

stoper bence sart bu gokhan zan ched ve danyy gıder kı gıtmelıler seneye semıh kaya koray gunter hakan balta uçlusunun yanına sağlam kalıtelı sert fızıklı stoper sart .dede dorıa rhodolfo alex lescoot ılk aklıma gelenler ....

bizim sorun gol yemek mi yoksa gol atamamak mi?

bir tane fazladan yersen sorun olmaz eger hücüm hattin güclüyse telafi edersin, ama bir gol yersen ve hücüm hattin yedigin den fazla atamiyorsa salam defans neye yarar?

Stoper,Sağ bek,Sağ açık,Forvet transferleri şart bence.

Hep geçmişin sıkıntısını çekiyoruz.

Mancinide kalacaksa göz göre göre gelecek yıllara riske atıyoruz.

Devre arasındaki transferleri yapan adamlar hala klübün başında.

Manciniyi göndermeyen yönetim Galatasaraya ihanet ediyordur. Zaten böyle bir yönetimin ihanet etmesi son derece normal.

bir stoper, bir orta saha, birde golcü. Eğer bu konuşmalar doğruysa ki mancininin oynattığı sistem ve tercihlerine bakarsak doğru olma ihtimali yüksek. Konuşulmadıysa bile mancininin bu şekilde düşünmesi süpriz olmaz.Bunun adınada Galatasarayda bitmek tükenmek bilmeyen fiyaskolardan biri denir.

Ulan biraz doğru yönetin şu klübe be..

Bu arada stoper bencede şart.Şu an kadroda bulunan stoperlerin hiçbirisi bu takımda ilk 11 oynayamaz.

Ama bu yönetimin yapaması gereken işl icraat yabancı sorununu halletmesi. Eğer bunu yapamıyorlarsa koltuklarda hiç oturmasınlar.

Geri
Üst Alt