Manolis Angelopoulos - Suyun Karşı Tarafının Müslüm'ü

Kaan Toprak

Onursal Üye
Onursal Üye
Yunan müziğini seven var mı bilmiyorum ama ben kendisini -malesef geç oldu- iki yıl önce keşfettim. Aslında babamız, suyun karşı tarafının efsaneleri arasında. Tip olarak da özellikle aşağıdaki fotoğrafında bana Müslüm Gürses'i hatırlattı.

aggelopoulos.jpg

Manolis Angelopoulos, Roman asıllı Yunanistan vatandaşı. 1957'de ilk şarkısını çıkarmış ve 1960 itibariyle ülkede patlama yapmış. "Ta mavra matia sou / Senin kara gözlerin" bizdeki adıyla "Ta uzak yollardan"ı efsane söyler. Molyvia ve Agapes mou Perastikes şarkıları efsanedir. Sevemedim kara gözlümü de çok iyi söyler.

ΣΒΗΣΕ ΜΕ ΚΥΡΑ ΜΟΥ-ΑΓΓΕΛΟÎ*ΟΥΛΟΣ Μ. - YouTube

Hosuma gider yasadigimyer itibariye de duyarim surekli.
Bunzerlik dogru, bide bunlarda ibrahim tatlises'e benzeyen vardi, tarz olarakta benziyordu yanilmiysam eger :)

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Müslüm Baba´yi dinlerken ölümün kokusu gelir insanin burnuna. Bu arkadasi dinlerken, öyle bir koku gelmedi maalesef burnuma. Yani demek istedigim, sadece tip olarak benzemek ile bir Müslüm Baba olunmuyor. Mustafa Sarp´da Antonio Banderas´a benzerdi, ama bir Antonio Banderas degildi...

Müzik güzel, kulaga hos geliyor. Ama Müslüm Baba yakistirmasi olmamis.

Konuda bir kıyaslama yapılmıyor, müslüm baba daha iyi demek anlamsız olmuş bana göre.

Geri
Üst Alt