Mantıklı Bak Olaya - Gazetelere İnanma

Kardeslerim, gazetelerin sallamasinda biktigim icin bu konuyu acmaya karar verdim.

Bir dengeli kadro 24-27 futbolcudan olustugunu herkez kabul eder diye tahmin ediyorum.

Bizim kadroya göz atinca, nereye ne gerekiyor az cok belli oluyor. Bu halde günde 5 futbolcu getiren masa basi geri zekali gazetecilere niye inaniyoruz?

Buyrun kadro yu analiz edelim:

Kaleci (3)

1. Muslera : Muslera tartisilmayacak kadar kaliteli, sezon boyunca bize mac kazandiracaktir ve avrupada güven verecektir.

2. Eray : Madrid maci aklimdan hic cikmiyor... Ama kontrat yenilendi, milyoner oldu, gitmez bir yere. Bir ümit de yok degil yani, belki düzelme olur diye kenidimi kandiriyorum... Neyse 3 kalecimizden biri olacak.

3. Alperen Uysal : Türkiye milli takimlarin alt yapisi adil oldugunu düsünmesem de, bu 20 yasindaki arkadas U15-16-17-18-19-20 de oynamistir. A takimimizda bir sans hak ediyordur herhalde.

Sonuc: Mantiken Alperen süper lig veya 1.lig e kiralanmassa eger, kaleci transferi falan beklemeyin kardeslerim. Bu 3 kaleci ile yola cikilir büyük ihtimal.

Sag bek (2)

1. Veysel : Fizik düzgün, Teknik düzgün, Taktik düzgün ve Mental olarak düzgün görünüyor. Yani düz adam. ekstra bir sey beklemeyelim ondan, lakin görevini yerine getireceginden süpem yok.

2. Hamit : Cok yönlü bir futbolcu, 1. ve 2. bölgede nereye koyarsan koy oynar. Joker olarak yedek bekleyecegini düsünüyorum. Sakatlik, formsuzluk ve cezali durumlarda sag bek sol bek sag kanat sol kanat orta saha oynayacaktir elbet. Ve belki öyle form tutar ki ilk 11 de yer bile edinir belki.

Sonuc: Yok Darmian dir yok Tarik dir yok Sener dir... Saf olmayalim gazetelere fazla inanmayalim.

Sol bek (2)

1. Telles : Modern bek kalitelerin hepsi mevcut. Defensif anlamda daginik görünse de, taktik anlayisini gelistirince cok manyak bir sol bekimiz olcak. Ve eger Brezilya nin yeni teknik adaminin gözüne girerse, vitrin yapar ve elimizde tutmak mümkün olmaz diye düsünüyorum.

2. Balta : Tecrübeli, defans oyuncusu icin ayaklarina cok hakim. Yedek kalmayi sorun ettigini hic duymadik. Ondan ofansif sol bek gibi oynamasini kimse beklemesin, ama eger motivasyon ve konsantrasyonunu yüksek tutarsa eminim cok iyi bir alternatif olacaktir.

Sonuc: Burada da transfer beklemeyelim kardesler.

Stoper (4)

1. Semih : Gecen sene cok kötü idi bunu kimse inkar edemez, ama eminim ki kendine gelecektir. Gelmeli de zaten. Kendini begenmis, kafasi baska yerlerde olan biri olsaydi emin olun ümidimi coktan kesmis olurdum. Ama Semih karakterli bir gence benziyor, toparlacaktir elbet.

2. Koray : 19 yasinda olmasi onun icin bir avantaj olsada, bizim ülkede dezavantaj... Cünkü onu bebe olarak görüyor taraftarlarin büyük kitlesi. Evet bu mevki tecrübe gerektirir, ama tecrübe illa yas demek degil! 30 yasinda oyuncu 18 yasinda ki oyuncudan az tecrübeli olabilir. Ve oyunu okuyabilmek cok önemli bir skill, bunun da tecrübe ile alakasi yok, Allah vergisi bir nevi. Ilk 11 oynamasada, firsatlar geldiginde kendini millete kabul ettirecektir.

3. Chedjou : Herkezin ikinci bir sans a hakki vardir. Ama güzel paraya satilirsa kimse sikayet etmez gibime geliyor.

4. Yerli alternatif

Sonuc: Chedjou satilirsa eger yerine baska bir yabanci alinir, degilse bu bölgeye olabilecek tek transfer bir yerli stoper olur (onuda teknik ekip Balta ile idare ederiz demezse tabi). Yani Chedjou gitmeden, Paletta dir Astori dir inanmayin derim.

Orta saha (5)

1. Melo : bu takimda Meloyu cikardigin an, atesleyici gücünü kaybedersin! AMA kendisi prens zannetmeyecek, örnek Real Madrid macinda yanilmiyorsam 3. gol da önündeki Di Maria kaciyor Melo takip etmiyor, daha uzakta olan Selcuk kosuyor ve kil payi yetisemiyor. Melo defansif görevlerden kacmayacak, ona yakisan dünyanin en iyi ön liberolarindandir diyenleri utandirmayacak.

2. Selcuk : Kendisinin dedigi gibi gecen sene verilen görevleri yerine getirmeye calisti. Mancini ona daha defansif görevler verdi, oda bunu beceremedi. Ama taraftar onu niye elestirdi, görevini yerine getirmedigi icin degil, gol atmadigi icin... Aglarmisin Gülermisin... Tabi sahadan cikarken atar yapmasini hala affetmis degilim, ama Selcuk ta beni bekliyordu zaten, lütfen huso beni affet diye :)

3. Yerli alternatif : Selcuk ile Melo yerimiz garanti diye düsünüyorlardir %100, Yekta onlari korkutmuyor.

4. Yekta : Tam görev adami, ne verirsen yapiyor. Selcuk u da Melo yu da yedekler. Sadece takim ruhuna zarar veriyormus gibi izlenime kapildim bu son sene. Insallah yaniliyorumdur...

5. Umut Gündogan : 4231 nin 2 orta sahasi defansif görevler de üstlendiginden, Umut u bu mevki icin uygun görmiyorum. Ama zaten yedegin yedegi oldugu icin ve daha gelismeye acik oldugu icin hakkinda ümitliyim.

Sonuc: Yerli orta alamanci transfer haberleri mantikli geliyor. Pirlo yu uyduran gazeteci ise agir salak, bu mevcut durumda ve sinirlamada buraya bir yabanci daha alacak yönetici geri zekalidir net.

Ofansif orta saha (2)

1. Sneijder : Tartismasiz takimimizin en iyi oyuncusu. Solda heba olmasina gönlüm razi degil.

2. Furkan : Takip edebildigim kadari ile Karabükte güzel oynadi diye hatirliyorum.

Sonuc: Yalancilara inanmayin, Sneijder in bir yere gittigi falan yok.

Sag Kanat (2)

1. Olcan : Takimimiza direnc getirecektir diye umuyorum. Ve tabi mücadeleci tavrindan ziyade goller ve asistler umuyorum.

2. Amrabat : Solda bal yapmayan ari gibi, bir iki mac haric topu sag ayagina alip güzel sut cektigini hatirlamiyorum. Sag tarafta, orta kalitesi ile daha verimli olur diye düsünüyorum. Hizli ve güclü oyuncu, yedekte oturmasi fena olmaz.

Sonuc : Mevcut durumda sag kanat a transfer falan beklemeyelim, Daha Youtube Aydin var alternatif olarak.

Sol kanat (2)

1. Bruma : Bu adam tam fenomen. Bu yil gelisim kayd ederse bizi ucurur.

2. Emre : Ana mevkisi daha cok merkez olsa bile, orada boguluyor (fizik acidan hafif diyenlerin aksine bence mental acidan cok zayif). Kanatta olunca daha serbest alanda, düsünüp karar vermesi daha kolay oluyor. Bruma ya güzel alternatif, hem yerli hem degisik karakteristiklere sahip.

Sonuc: Bu mevki ile ilgili de transfer haberlerine itibar etmeyelim.

Forvet (3)

1. Burak : Begeneni var, begenmeyeni var. Tek gercek, türk forvetler kitliginda sivrilen tek adam. Milli takimda bile alternatifsiz adam. Polemik yapmadan yabanci siniri diyip nokta koyuyorum.

2. Yabanci alternatif : Burak Umut tan cekinmez, ona rekabet edecek saglam bir yabanci gölcü lazim. Ama ayni anda bu futbolcunun yedek kalmayi problem etmemesi gerekiyor. Cok zor transfer ama gerekli.

3. Umut : Yedegin yedegi

Sonuc: Gazeteler fantastik golcü transferleri yazmaya devam etsin, bence hayatta tutturamiyacaklar.

Uzun lafin kisasi, kardeslerim yapacagimiz transferler az cok belli

-Yerli stoper

(-Chedjou satilirsa yabanci stoper)

-Orta sahaya yerli alternatif

-Yabanci alternatif forvet

Haa biri satilir yerine bir oyuncu alinir ona lafim yok, ama sattigimiz yokkki zaten...

Ve bu durumda bile, sadece bir yeni forvet alarak 8 yabanci kontenjan dolmus oluyor.

Son lafim, niye gazeteler sözde alacagimiz oyunculari degil de satacagimiz oyunculari yazmiyor? Cünkü tek dertleri, gazete satmak, haber sitelerine insan cekmek. (Dany, Gökhan, Eboue, Baytar, Endogan, Yigit, Sercan bunlar nereye gidiyor bunu da yazsalar ya!)

Mantikli olalim, Akilli olalim bu düzeni bozalim lütfen! Kaliteli haber bizim de hakkimiz!

Kaleci mutlaka alınacak Musleranin yedeği yok saydigin isimlerin ikiside yetersiz

Prandelli Eray'ı pek tutmuyor gibi. As kadro diye oynattığı kadroda Muslera yokken Alperen'i oynatmış. Hoca maaş fln dinlemez ve ister bir kaleci.

Hamit joker olur. Salih Eboue Sabri gitmişken sağ bek almamak intihar olur.

Yüksek ihtimalle Balta stoper alternatifi olur ve stoper yerine bir yerli sol bek alınır. Ben stoperden yanayım..

Bir ofansif oyuncu şart. Olcan-Sneijder-Bruma üçlüsüne tek bir yerli alternatif yok. Töre alınmalı mutlaka.

Kaleci, sağ bek, stoper, forvet transferleri yapacağımızı ve bunlardan forvet veya stoperin yabancı olacağını düşünüyorum.

Prandelli Eray'ı pek tutmuyor gibi. As kadro diye oynattığı kadroda Muslera yokken Alperen'i oynatmış. Hoca maaş fln dinlemez ve ister bir kaleci.

Hamit joker olur. Salih Eboue Sabri gitmişken sağ bek almamak intihar olur.

Yüksek ihtimalle Balta stoper alternatifi olur ve stoper yerine bir yerli sol bek alınır. Ben stoperden yanayım..

Bir ofansif oyuncu şart. Olcan-Sneijder-Bruma üçlüsüne tek bir yerli alternatif yok. Töre alınmalı mutlaka.

O zaman Eray 3. kaleci olur ve Alperen kiraya yollanir.

Veysel sag bek görevini götüremez mi? Hamit de joker görevini arada Veysel i arada yedekleyerek yapar.

Bencede yerli stoper alinmali, ve iste aklin yolu bir ;)

Amrabat yada Emre satilirsa o zaman kanata transfer yapilir diye düsünüyom. Bu durumda Töre ye 7 milyon verip, Emre yada Amrabat i kenara atamayiz mali durumda dolayi.

Kaleci, sağ bek, stoper, forvet transferleri yapacağımızı ve bunlardan forvet veya stoperin yabancı olacağını düşünüyorum.

Sag bek haric ayni firkirdeyiz. O da benim Veysel ve Hamit e belki asiri güvenmemden dolayi...

Kaleyi koruyacak seviyede olduğuna inaniyor musun?

Daha bir kere bile izleme firsatim olmadi. Milli takimda ki tecrübesine güvenmek istiyorum. Görmeden cöp diyemem. Belki ikinci kaleci olacak kadar yetenekli. Ama eger kötü ise, kiralanir yerine biri gelir.

Yıl olmuş 2014 gazete haberlerine inananlar mı var.

Transfer nöbetine ugra istersen ;) Gazeteler yazdigi anda, o adam bizim virtuel ilk 11 yer buluyor...

Sag bek haric ayni firkirdeyiz. O da benim Veysel ve Hamit e belki asiri güvenmemden dolayi...

Daha bir kere bile izleme firsatim olmadi. Milli takimda ki tecrübesine güvenmek istiyorum. Görmeden cöp diyemem. Belki ikinci kaleci olacak kadar yetenekli. Ama eger kötü ise, kiralanir yerine biri gelir.

Çöp derken ben de izlemedim yetersiz anlamında diyorum editledim.

Geçenlerde H.Arikan haberleri vardı bize uyum sağlar diye düşünüyorum yaşi ve tecrübesi elimizdekilerden çok iyi.

Gençlerbirliği'nden Ramazan da olabilir mutlaka kalede alternatif lazım diye düşünüyorum.

arkadasim niye bu kadar heyecanlandin?ayni mesaji iki kere cevaplamisin!^

Sevincten agabey :oops:

Çöp derken ben de izlemedim yetersiz anlamında diyorum editledim.

Geçenlerde H.Arikan haberleri vardı bize uyum sağlar diye düşünüyorum yaşi ve tecrübesi elimizdekilerden çok iyi.

Gençlerbirliği'nden Ramazan da olabilir mutlaka kalede alternatif lazım diye düşünüyorum.

Anliyorum, eger Alperen beklenilen seviyede degilse verdigin alternatifler gayet uygun. Ama bide Alperen Casillas junior cikiyormus :DD

O zaman Eray 3. kaleci olur ve Alperen kiraya yollanir.

Veysel sag bek görevini götüremez mi? Hamit de joker görevini arada Veysel i arada yedekleyerek yapar.

Bencede yerli stoper alinmali, ve iste aklin yolu bir ;)

Amrabat yada Emre satilirsa o zaman kanata transfer yapilir diye düsünüyom. Bu durumda Töre ye 7 milyon verip, Emre yada Amrabat i kenara atamayiz mali durumda dolayi.

Şu Eray'dan kötüyse direk ıslak odun sponsorluğunda uğurlayalım Alperen'i.

Hamit'in 1 seneyi sakat geçirmesi çok kötü oldu. Temposu bize geldiğinde bile yoktu, şimdi rezalettir..

Tabi yazmayı unutmuşum. Amrabat'ı 4.5 - 5 gibi bir rakama satabilirsek Töre harika olur. Rubin Kazan oyuncuları fiyatını bulunca satan bir kulüp. Bu sene Avrupa'da yoklar. Töre'nin Türkiye dışında gidecek yeri yok. Max 5,5 milyon euro'ya olur o iş.

Şu Aras Özbiliz sakatlanmasa Serdar Taşcı ile birlikte paket yapılabilirdi. Başks yerli kanat yok gibi zaten.

Şu Eray'dan kötüyse direk ıslak odun sponsorluğunda uğurlayalım Alperen'i.

Hamit'in 1 seneyi sakat geçirmesi çok kötü oldu. Temposu bize geldiğinde bile yoktu, şimdi rezalettir..

Tabi yazmayı unutmuşum. Amrabat'ı 4.5 - 5 gibi bir rakama satabilirsek Töre harika olur. Rubin Kazan oyuncuları fiyatını bulunca satan bir kulüp. Bu sene Avrupa'da yoklar. Töre'nin Türkiye dışında gidecek yeri yok. Max 5,5 milyon euro'ya olur o iş.

Şu Aras Özbiliz sakatlanmasa Serdar Taşcı ile birlikte paket yapılabilirdi. Başks yerli kanat yok gibi zaten.

:) Eray dan kötü degildir herhalde ya.

Hamit profesyonel dir umarim, cok calisir aldigi paranin hakkini verir insallah.

Amrabat 4 milyon a satilsin Töre veya Özbiliz e %100 varim.

Geri
Üst Alt