Maradona vs Messi

Arif Çelik

Hocaların Hocası
Cl7hm4cUsAA0kOg.jpg

Cl7hoJOUkAE-O3K.jpg

Milli takımı bırakmış sinirden mi söyledi acaba en az 1 dünya kupasını oynaması lazımdı.

Son düzenleme:
Dünya kupasında döner.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ah messi ahh naptın sen neden bırakıyosun

Futbolda kafamın basmadığı şeylerden biri farklı iki kültürdeki yahut takımdaki veya dönemdeki oyuncuları karşılaştırmaktır. Neye göre yapılır bu karşılaştırma, nasıl sağlıklı bir sonuç elde edilir bilemiyorum.

Resimlerdeki istatistiklere bakılırsa en azından sayısal olarak Messi'nin daha önde olduğu aşikar, ama yinede neye göre.

Zaman farkı var arada, neredeyse büyük ölçüde değişmiş kural farklılıkları, oyun farklılıkları, taktik farklılıkları var. Kümülatif bir değişime uğradı futbol.
Mübalağ ederek yazıyorum, Maradona döneminden bu yana değişmeyen tek şey santranın iki adamla yapılmasıydı, o bile değişti artık tek adam santra yapıyor.

Maradona - Pele - Ösebyo gibi adamların zamanında 'at Fink'e' anlayışı varmış, 1 tane süper yetenek ile dünyaları kazanabilme ihtimaliniz çok yükseliyormuş, şimdi öyle değil ki, Almanların milli takımlarına yaptıkları yakıştırma gibi, 'Die Mannschaft' olabilmek lazım bazı şeyleri kazanabilmek için, tek başına olmaz.

Ben sağlıklı bir karşılaştırma yapamıyorum kafamda, Maradona'nında işi çok zormuş, şuan Messi'nin içinde bulunduğu futbolunda zorlukları var. İkiside müthiş topçu, tek gerçek bu olmalı. :congratulatory:

gecmis dönemden bir futbolcu ile aktiv oyniyani bence kiyaslamak daima yanlis olur @Berat Ulucan kardesimiz de biraz örnek vermis . Messi mi yoksa Ronaldo mi diyebilirsin ama Maradonna Messi olmuyor nasil Pele mi Maradona kiyaslamasi gibi. Cok farkli dönemler cok farkli futbol anlayislari.

Eger Messi Maradona döneminde oynamis olsaydi veya Maradona simdiki dönemde nasil olurdu onu düsünmek gerekli :)

Alışmış Barçada arı gibi adamlarla oynamaya buraya gelince ben gidiyom. milli forma ulan o. bak bizimkilere milli forma için kuruş kuruşa prim hesabı bile yapıyorlar hey yavrum :D

messi maradona için ulaşılmaz istatistiklere sahip bir oyuncu mardonayı daha dişine göre bir rakiple kıyaslamak doğru olacaktır.

Net olarak Messi.

Alışmış Barçada arı gibi adamlarla oynamaya buraya gelince ben gidiyom. milli forma ulan o. bak bizimkilere milli forma için kuruş kuruşa prim hesabı bile yapıyorlar hey yavrum :D

Şöyle düşün, şimdi Selçuk çıkıp "ben Yıldırım Demirören'in Milli Takımı'nda oynamıyorum artık" dese hoşuna gitmez mi? Muhtemelen böyle bi durum var, Arjantin Futbol Federasyonu ile sorunlar var büyük bi ihtimalle.

Maradona tek basina dunyanin o zaman en iyi liginde son 3 sezon ligi 8.likle 12. Lik arasinda bitiren napoliyi tek basina sampiyon yapmis, arjantini dunya sampiyonu yapmis, 90 da da sampiyon yapacakken once 10 sonra 9 kisi birakilip uyduruk penalti ile beckenbaure teknik adam olarak bir dunya kupasi hediye etmek isteyen Fifa tarafindan engel olunmustur.

Sonra 3 yil kokain cezasi almistir.

94 dunya kupasinda milli takima geri donmustur.

O donemin guclu nijeryasini paralize etmis, asistleri ile yikmistir. Ceyrek finalde Hagi ve Maradona efsanesini 2. Kez karsilikli izleyecekken yine yasakli madde ile ceza almis ve milli takimda oynayamamis ve arjantin elenmistir.

Messi Diegodan sonra gelmis gecmis 2. En iyi oyuncu olup yine Arjantine nasip olmustur ama Barca altyapisinin bir urunu olarak cok iyi yetismis mukemmel bir takim oyuncusudur.

Ama yetenekleri Diego gibi 1 takimi zirveye tasiyacak kadar olaganustu degildir.

Bunu Arjantinle kanitlamistir.

Maradona tek basina dunyanin o zaman en iyi liginde son 3 sezon ligi 8.likle 12. Lik arasinda bitiren napoliyi tek basina sampiyon yapmis, arjantini dunya sampiyonu yapmis, 90 da da sampiyon yapacakken once 10 sonra 9 kisi birakilip uyduruk penalti ile beckenbaure teknik adam olarak bir dunya kupasi hediye etmek isteyen Fifa tarafindan engel olunmustur.

Sonra 3 yil kokain cezasi almistir.

94 dunya kupasinda milli takima geri donmustur.

O donemin guclu nijeryasini paralize etmis, asistleri ile yikmistir. Ceyrek finalde Hagi ve Maradona efsanesini 2. Kez karsilikli izleyecekken yine yasakli madde ile ceza almis ve milli takimda oynayamamis ve arjantin elenmistir.

Messi Diegodan sonra gelmis gecmis 2. En iyi oyuncu olup yine Arjantine nasip olmustur ama Barca altyapisinin bir urunu olarak cok iyi yetismis mukemmel bir takim oyuncusudur.

Ama yetenekleri Diego gibi 1 takimi zirveye tasiyacak kadar olaganustu degildir.

Bunu Arjantinle kanitlamistir.
https://www.gscimbom.com/forum/f74-...ssinin-lider-olabilecek-karakteri-yok-142347/

Şu konuda yeterince sıvamıştın zaten, bu konuyu da kirletmemeni rica edeceğim.

https://www.gscimbom.com/forum/f74-...ssinin-lider-olabilecek-karakteri-yok-142347/

Şu konuda yeterince sıvamıştın zaten, bu konuyu da kirletmemeni rica edeceğim.

Sıvamak derken gerçekleri mi söylemeyim, messi arjantini şampiyon yaptı da ben mi söylemedim ?? Messi benim yüzümden mi daha copa americayı arjantine getirmeyi başaramadı ? Dünya tarihinin en iyisi olması için hani WC geçtim bari copa americayı getirebilseydi arjantine !!

Son düzenleme:
O zaman Alex de Hagi den iyi mi ? Daha çok gol attı ya ???

sadece gol anlamında söylemiyoruz hocam tek gol istatistiği yok orada tek bir istatistiğe bakarak kıyaslama yapılmaz hatta birçok istatistiğe bakarak bile kıyaslama yapılmaz istatistikler çoğu zaman istenileni göstermez o yüzden istatistikler çok önemli değil benim için önemli olan bu istatistiklere ulaşırken o futbolcunun sahadaki görsel halidir futbol böyle bir oyundur zaten sahada kimin ne bok yediği çok açık ve net ortadadır çokda istatistiklere bakmamak lazım zaten.Sadece anlatmak istediğim bu istatistikler messinin sahadaki görsel halini destekliyor olduğudur.

Sıvamak derken gerçekleri mi söylemeyim, messi arjantini şampiyon yaptı da ben mi söylemedim ?? Messi benim yüzümden mi daha copa americayı arjantine getirmeyi başaramadı ? Dünya tarihinin en iyisi olması için hani WC geçtim bari copa americayı getirebilseydi arjantine !!
Böyle bi gereklilik yok.

Sıvamak derken linkini verdiğim konudaki salladığın bilgiler.

Cidden yaw. :asd2: Kariyerindeki en büyük başarısına hırsızlıkla ulaşmış adamı savunurken "Fifa Beckenbauer'e kupa vermek istiodu yha x(" argümanını kullanmak da güzelmiş. :asd2:

sadece gol anlamında söylemiyoruz hocam tek gol istatistiği yok orada tek bir istatistiğe bakarak kıyaslama yapılmaz hatta birçok istatistiğe bakarak bile kıyaslama yapılmaz istatistikler çoğu zaman istenileni göstermez o yüzden istatistikler çok önemli değil benim için önemli olan bu istatistiklere ulaşırken o futbolcunun sahadaki görsel halidir futbol böyle bir oyundur zaten sahada kimin ne bok yediği çok açık ve net ortadadır çokda istatistiklere bakmamak lazım zaten.Sadece anlatmak istediğim bu istatistikler messinin sahadaki görsel halini destekliyor olduğudur.

Ama sen Maradonanın sahada görsel halini hiç görmedin.

Ben 2 sinide gördüm.

Gemiş geçmiş en iyi oyuncu diyorsunuz ama daha Copa Americayı getiremiyor ??

Hee kriter Barcelona ise , messisiz Barcelona Reale 4 atabiliyor!!

Geri
Üst Alt