March Madness

Arif Doğan Karakaya

Fenerden korkan fenerli olsun
10 Numara!
Niye konu basligi yok bilmiyorum. Varsa da bulamadim. Her neyse dunyadaki en heyecan verici spor turnuvalarindan biri.

Bu seneki turnuva bugun basladi. Erkek ve kiz kolej takimlarinin playoff usulu turnuva ya her cinste 64 takim katiliyor. Bu turnuvalarda gelecegin NBA yildizlariyla tanismak mumkun.

Ayrica suprizlere gebe bir turnuva olmasiyla da meshur. Bu seneki organizasyona asagidaki okul takimlari katiliyor.

1000006887.jpg

Her sene duzenlenen ve The Big Dance adiyla da bilinen Amerikan Kolej Basketbol turnuvasi bugun basliyor. Yarin final ve Finale kalan takimlarin oynayacagi Final Four olarak ta bilinen son haftaya kalabilmek icin 64 tqkimin mucadele edecegi turnuvada Duke, Houston, Florida ve Auburn seri baslari olarak aciklandi.

Bugun ve yarin toplam 32 musabakayla baslayacak ilk turda Sali ve Carsamba gunu oynanan First Four maclarinda rakibini son saniye basketiyle yenen Alabama State'in yani sira Michael Jordan'in okulu North Carolina, Mt. St. Mary's ile Xavier de mucadele edecek.

Gelecegin yildizlarini gormek ve heyecanli karsilasmalar seyretmek isteyenler TV basina. Ilk mac TSI aksam 7:15'te Creighton ve Lousiville arasinda oynanacak. Iyi seyirler.

Her sene duzenlenen ve The Big Dance adiyla da bilinen Amerikan Kolej Basketbol turnuvasi bugun basliyor. Yarin final ve Finale kalan takimlarin oynayacagi Final Four olarak ta bilinen son haftaya kalabilmek icin 64 tqkimin mucadele edecegi turnuvada Duke, Houston, Florida ve Auburn seri baslari olarak aciklandi.

Bugun ve yarin toplam 32 musabakayla baslayacak ilk turda Sali ve Carsamba gunu oynanan First Four maclarinda rakibini son saniye basketiyle yenen Alabama State'in yani sira Michael Jordan'in okulu North Carolina, Mt. St. Mary's ile Xavier de mucadele edecek.

Gelecegin yildizlarini gormek ve heyecanli karsilasmalar seyretmek isteyenler TV basina. Ilk mac TSI aksam 7:15'te Creighton ve Lousiville arasinda oynanacak. Iyi seyirler.
İlk defa duydum. Denk gelmemişim de bu First Four nedir merak ettim.

Onlar neden turnuvadan ayrı bağımsız maç yaptılar?

1742467885409.webp

İlk defa duydum. Denk gelmemişim de bu First Four nedir merak ettim.

Onlar neden turnuvadan ayrı bağımsız maç yaptılar?

Ekli dosyayı görüntüle 282381
Turnuvaya katilacak takimlar secici kurul tarafindan sezon icindeki performanslarina bakarak belirleniyor. Eskiden dort takim 64. Siradan turnuvaya katilabilmek icin tek mac eleme usulu karsilasiyorlardi. Heyecani artirmak ve daha cok takima turnuvaya katilabilme hakki tanimak icin bu yolu sectiler bir kac sene once. Tabi TV'de daha cok mac gosterilmesi iyi bir sey onlar icin. Turnuva yaklasik 4 hafta suruyor.

Yeni Mesajlar

Geri
Üst Alt