Marianne (2019)

Melih Peker

Analiz Süren
Şef Gümüş Kıvrım
Sadece bir sezon gorunuyor fransiz netflix yapimi ozellikle bazi oyunculari cok basarili buldugum korku dizisi.
henuz 5. bolumdeyim ama derinligini korumayi basaran ve izleyiciyi de umutsuzluga surukleyen bir havasi var.
Oyle insani altina yaptiran bir korku temasi yok ama dozunda jumpscareler ve gore icerigiyle bence iyi bir ton yakalamislar.
Rottan tomatoes notu baya iyi bir sans verilebilir.

igrence benziyor

Diziyi bitirdim
Açıkçası sonu pek de klişe gelmedi bana .
Yani süreci ve sahneleri tahmin eder gibi oluyorsunuz ama alışa geldik sahnelerin epeydir dışına çıkan bir çözümleme oldu diyebilirim

Marienne yani ana kötü karakter gerçekten gücüyle izleyiciyi bile kendini kabul ettiriyor. Dizdeki karakterliğin sürüklendi umutsuzluğu sizde öyle çaresizce izliyorsunuz.

Dizinin en sonunda yine bir pilot twist koymuşlar. Aslında buradan Konstantine çizgi romanında olduğu gibi apayrı bir evren kurabilirler diye düşünüyorum ama dizinin devamı gelecek mi emin değilim

Dizide altınıza sıçtıran aşırı bir sahne yok ya da ben korku filmlerine aşina olduğum için aşırı etkilenmedim diyebilirim, ama makyaj konusunda bence çok iyi iş çıkarmışlar yani jumpscare sahnelerini durdurup inceleyesiniz geliyor bu konuda biraz bana it filmini anımsattı.

Bir de yer 80’lere atıfta bulunan müzikler ve flaş bekler de renk katmış.

Puanım 7.5/10

Geri
Üst Alt