Berke Büyükağaçcı
10 Numara!
- 27 Mayıs 2012
- 19.566
- 6.057
- 1.373
Bu cesetlerle bizden bir yol olmaz
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sana cevap olarak yazmamıştım o yazıyı. Tesadüf olarak alt alta gelmiş.
Şuan kısa ve uzun vadede ekonominin düzeleceği yok. Kısa vadede düzelmesi için mecbur oyuncu satacağız. Başka türlü gelir de elde edemeyiz. Bjk gibi bonservissiz kalburüstü oyuncuları toplayıp kolej takımı ruhunda oynamaktan başka şansımız yok.
2012-2013 sezonundan sonra arayı daha da açıp, daha da büyümek varken; Aysal profesyonel yapı kuracağım diye son derece gereksiz işlere kalkışmasaydı şimdi bu konuyu konuşmuyor olurduk. Profesyonel yapıya karşı değilim ama bu yapıda yer alanlar da işini bilen, torpilli olmayan kişilerden oluşmalıydı.
Alakası yok. Bu sadece bir adım.Koskoca sportif aş borcunu Muslera ve Sneijder'i satarak erittin renktaş bravo.![]()
Kısa vadede kurtuluş için.Neyin adımı abi![]()
Kısa vadede kurtuluş için.
Muslera, Sneijder'e gerçekten iyi teklifler varsa da satılmasın bu yönetim varken. Ama pazarlamayı bilen bir yönetimle satılabilirler.
Bu yönetimle Çin gibi önüne gelen yabancıya min. 10 m € veren bir pazara Burak'ı 7 m'ye sattık. Bu şartlar altında satılacaksa tabii ki satılmasın.
11-12 sezonunda Poldi, Sneijder mi vardı ? Elmander diye bir adam geldi ligin ... koydu.
Takımda ruh olmadıktan sonra istediğin kadar Sneijder olsun. Boş.
İyi bir projeyle, iyi bir proje adamıyla (Favre gibi), iyi bir yönetimle seneye şampiyon oluruz. Zor değil. Bizimkiler zorlaştırıyor sadece.
Bu kadro mühendisliğiyle başarıya ulaşmamız zor çünkü. Borç var diye bu takım böyle mi kalacak ? Hayır. Ee ben de onu diyorum.Güzel kardeşim kulübün borcunu sürekli futbol takımı kurup bozmaktan bahsederek düzeltmeye çalışıyorsun farkındamısın. Bu dediklerinde o iş olacak gibi değil sadece maaş bütçeni düzeltirsin. Geri kalan ne olacak faiz üstelik çoğu döviz olan borç. Kur farkında bahsedilmiyor bile. Yani senin elinde olan bir şey yok böyle Favre getirdim Muslera sattımla olacak iş değil.
Sadece olayin bonservislerindesiniz... Galatasaray´in oyuncularina yillik net 3 Milyon avro, yada üstü ödeyecek bir durumu yok. Senin faizleri, primleri, komisyonlari, vergileri ile birlikte oyuncularina yillik giderin yaklasik 80-90 Milyon avro.
IBB´nin oyuncularina yillik gideri tas catlasa, toplam 20 Milyon avrodur. Bir tane bile yildiz oyuncu yok kadroda, ama bizden iki puan öndeler. Bu tezati bir görmek lazim.
Sen bukadar maliyetli bir kadro olusturup ne kazanacaksin ? Sampiyonluk primleri, CL gelirleri geldigi gibi gidiyor bu sekilde... 2013/2014 sezonununda Allah´tan fenerbahcenin cezasi vardi ki, o sene CL gelirlerinden mahkum kalmadik. Ama bu sene, onlari da alamayacagiz.
Kadro öyle bir kurulmus ki, ne yaparsan et zarar. Her sezon sampiyon olacak bir tablomuz da yok... Ki böyle birsey yasanmamis bile daha Türkiye´de... Köpek gibi iki tane kulüp var pesine, her sene...
Kısa vadede kurtuluş için.
Muslera, Sneijder'e gerçekten iyi teklifler varsa da satılmasın bu yönetim varken. Ama pazarlamayı bilen bir yönetimle satılabilirler.
Bu yönetimle Çin gibi önüne gelen yabancıya min. 10 m € veren bir pazara Burak'ı 7 m'ye sattık. Bu şartlar altında satılacaksa tabii ki satılmasın.
11-12 sezonunda Poldi, Sneijder mi vardı ? Elmander diye bir adam geldi ligin ... koydu.
Takımda ruh olmadıktan sonra istediğin kadar Sneijder olsun. Boş.
İyi bir projeyle, iyi bir proje adamıyla (Favre gibi), iyi bir yönetimle seneye şampiyon oluruz. Zor değil. Bizimkiler zorlaştırıyor sadece.
Bu kadro mühendisliğiyle başarıya ulaşmamız zor çünkü. Borç var diye bu takım böyle mi kalacak ? Hayır. Ee ben de onu diyorum.
Senin önerin nedir bu hususta ?
Aynen öyle Adem.Bu takımın çarkı döndürebilmesi için her sene şampiyon olması lazım,acı ama gerçek..
Ben Muslera satılsın dertler biter demiyorum ki. Bu sadece bir adım. Basketbol, Voleybol gibi branşların sportif aş'den ayrılıp kendi aş'leri olması, sözleşmesi biten oyunculara yeni sözleşme verilmemesi, para etmeyecek vasat üstü oyunculara Bjk gibi ücretinde indirim yapmaları gibi.Takım mühendisliği ayrı kulübün konsolide ettiği borcun düzeltilmesi birbirinden farklı dinamikleri gerektiren bir süreç. Senin söylediklerin bir taraftar gözüyle takım düzelsin farklılaşsın sistem gelsin vs. Ancak kulüp oldukça vahim bir durumda kimse dile getirmiyor bu dediklerin ancak devede kulak bir çözüm. Yeni kadronun bile sana maliyeti olacak çünkü yeni sözleşmeler dahi üstünde yük olacak. Çok daha ciddi ekonomik önlemler alınması gerekiyor dediklerinle yol almak mümkün değil. Sadece bir tarafa yoğunlaşmış durumdasın.