Maymun Çiçeği Hastalığı Afrika'da Hızla Yayılıyor

şimdi 3 5 doktorda çıkar haberlerde görüneyim - sosyal medyada adım yayılsın biraz diye 3 5 risk hakkında konuşma yapar

g.tünüzü kollayin beyler vaziyet ciddi

Ligler iptal sokağa çıkma yasağı + aşı

gibi durmakta maalesef.

Dikkat edelim. Maske takalım.

bizde 1 vaka olmasına bakar

millet umursamıyor böyle şeyleri

Corona başlarında da otobüsler cafeler kıç kıça tıklım tıklım millet işine gücüne gitmke zorunda olduğu için umursamadan davranıyordu.

fena yayılır - umarım olmaz ben coronada çünkü bildiğim market haricinde evden çıkmadım sayılır.

Corona başlarında da otobüsler cafeler kıç kıça tıklım tıklım millet işine gücüne gitmke zorunda olduğu için umursamadan davranıyordu.

fena yayılır - umarım olmaz ben coronada çünkü bildiğim market haricinde evden çıkmadım sayılır.
ölüm Allah'ın emri korkmayın
ne zaman öleceğin nasıl öleceğin yazıyor

Yav bu Afrikalılar Araplar ve Kaçak olan yüz binler sağlık sisteminden bedava yararlanıyorlar değil mi. En azından bizden daha iyi yararlanıyorlar.
Bari bu zıkkım en azından ülkeye kontrollü girecek olan kişilere zorunlu hpv ve maymun çiçeği aşısını ve karantinayı zorunlu kılıp en azından bir şeye yarasa da ülkedeki kontrol edilebilir virüs salgını önlense.
Bunu da biz mi düşünelim dayı.
Bu parayı harcıyoruz biz zaten

Bu zamana kadar rapor edilen 13 vaka varmış. 2023 yılında yayınlanmış araştırma makalesi bile var. Aslına bakarsan bütün dünyada var bu hastalık.
Yayılımı covid gibi değil, ha uydurulan bir mutasyona bakar mı bakar bu puştlar bunu da yapıp yayarlar.

Kış için 5-10 tane deri eldiven alıp kenara koymak lazım.
Temas konusunu minimuma indirmek gerek. Bir de toplu taşımada en azından maske kullanmak şart.

özellikle gay popülasyonunun fazla olduğu yerlerde daha yaygın olduğu söyleniyor. mesela abd de en fazla görüldüğü yer san francisco.

Geri
Üst Alt