Medya'nın Bu Kadar Yanlı Olması

Umut Işık

Tek Yumruk
Bugün fenerbahçenin attığı golü normalleştirmeye çalışan medya görevlilerini tek tek not etmek gerekiyor. Sivasspor maçından sonra günlerce Nelsson ve Erdoğan kırmızı kartını konuşmayıp Sivasın golü sanki son dakika da olan bir pozisyonmuş gibi lanse edilmesini kabul etmiyorum o maç dakika 80'de de 1-1'e geldi ve biz o maçı 1-1'den sonra tekrar kazandık. Ama bugün konuşanlara bakıyorum üç maymunu oynuyorlar kural uydurmaya çalışıyorlar ve asıl tehlike bunu normalleştirmeye çalışıyorlar. Maç dakika 97'de son dakikalarda gol oluyor maçın skorunu direk etkiliyor sivas da pozisyon dakika 54'lerde olmuştu burada son dakika son saniyelerde gerçekleşiyor ama nedense VAR hakemlerine söyledikleri sözleri kendileri yutuyorlar şu mu ofsayt şöyle mi ofsayt haji adamı bozmuş ondan ofsaytmış diye saçma sapan şeyler uyduruyorlar. 2 gün önce neler diyorlardı şimdi laflarını yutuyorlar.

Medyada güçlü olmadığımız sürece bunlar bize karşı olan pozisyonlara anormal derece tepkiler verecekler rakiplerin pozisyonları da normalleştirmeye çalışacaklar son senelerde hep böyleydi kulüpler birliği açıklama yapar onları desteklerler. Daha geçen Alanyaspor maçında aleyhimize 4-5 tane bariz hata yapılmış hakemi bu hafta maç alıyor bunu konuşan yok. O maç Sivasspor maçından daha skandaldı ama dediğim gibi bizim aleyhimize olanları normalleştirip diğer kararları da anormal şekilde tepki veriyorlar.

Yayıncı kuruluşta 5 hafta önce Alanyaspor maçından sonra tugay kerimoğlu denen şahıs beni futbol ilgilendirir hakem ilgilendirmez sahaya bakıyorum derken Sivas maçından sonra kendisinin bulunduğu program açılırken 40 kişiydik anlamadık diyorlar peki soruyorum bugün niye böyle açmadılar neye ofsayt verildiğini anlamışlar mı yoksa birilerinden talimat mı gelmiş.

Size bir cümleyle ülke futbolunu özetliyorum; "Bugün Antalyaspor maçında verilen ofsayt Sivasta olan pozisyondan ne farkı var, Haji ofsayt adamı engelledi diyorlar eee o zaman sizlere soruyorum Yatabare de aktif alanda ofsaytta Nelsson'u itmiyor mu ?."(Bunların amacını bu cümlemden daha net anlayabilirsiniz ve nelerin döndüğünü çok daha iyi göreceksiniz.)

Ofsayt olan oyuncu rakibine müdahale ederse ofsayt sayılıyor. Yönetimin acil olarak bu pozisyonu gösterip Yatabere'nin ofsayt ve Nelsson'u arkadan itiyor hatta temas ediyor. Bugün ki maçta uydurdukları kural sayesinde bu pozisyonunda temiz olduğunu görüyoruz. Umarım yönetim çıkıp bu pozisyonu gösterir göstermezse ben tepki göstereceğim.
FljS932XoAEImBR

Medya, tff ve kulüp başkanlarına göre yaklaşık dört senedir şampiyon tayin ediliyor. Ona göre de şekillendiriliyorlar.
Hepsi şaklaban.

Ofsayt olan oyuncu rakibine müdahale ederse ofsayt sayılıyor. Yönetimin acil olarak bu pozisyonu gösterip Yatabere'nin ofsayt ve Nelsson'u arkadan itiyor hatta temas ediyor. Bugün ki maçta uydurdukları kural sayesinde bu pozisyonunda temiz olduğunu görüyoruz. Umarım yönetim çıkıp bu pozisyonu gösterir göstermezse ben tepki göstereceğim.
FljS932XoAEImBR
nelsonun pozisyonu 1-0dan sonramıydı?

FljS932XoAEImBR
Yatabarenin aktif olarak topa dogru müdahalede bulundugu ve bunu yaparken nelssonu bozdugu net zaten.
Burda sikeciler yatabarenin ofsayt pozisyonunda olmadigini savunuyor. Bu da bence milimetrelik bir olay. Eger yatabarenin ayagi gercekten musleranin önündeyse burda verilen karar 100% dogru zaten

Aklıma yıllar yıllar önce Muslera'nın degaj yaparken Semih'in engellemesi ve golü atması geldi. Hakem faulü verdi tabi.

Ben o günden sonra rakiplerle pozisyon tartışmayı bıraktım. Ona gol dediler ya ne diyeyim daha.

Yatabarenin aktif olarak topa dogru müdahalede bulundugu ve bunu yaparken nelssonu bozdugu net zaten.
Burda sikeciler yatabarenin ofsayt pozisyonunda olmadigini savunuyor. Bu da bence milimetrelik bir olay. Eger yatabarenin ayagi gercekten musleranin önündeyse burda verilen karar 100% dogru zaten
Medya istediğine istediği kuralı uygularken diğerine yangın yapıyor buna ofsayt diyorlarsa bizim ki de ofsayt oluyor umarım kulüpte bunu fark etmiştir ve görsellerle anlatılır çünkü bunlara anlatma dili söylemlerle yetmiyor görsellerle de desteklemek lazım. Bugün eğer medyada ofsayt değil diyenlerin sözlerini alıp bizim video ile montajlı şekilde gösterilmesi çok süper gol olur.

Bence bize güzel bir asist geldi kulübe gol atmak kalıyor fenerin pozisyona ofsayt diyen Yatabare pozisyonuna ofsayt değil diyorsa neyci olduğu bellidir umarım bunu değerlendirir medyada ofsayt diyenlerin isimleri not alınır hepsinin Yatabare pozisyonu içinde aynısını demeleri için kulüp bu isimleri hedef göstertir ve ciddi anlamda laflarını yedirtmiş oluruz.

Bana gına geldi bunlara laf anlatmaktan. Haklı çıkmaktan yoruldum ama bizim maçtaki hakemin cezalandırılmasında maçtan sonraki gün erden timurun da hatayı kabullenmesinin payı büyük. Malesef türkiyede olmayacak bir iş yaptı erden bey ; sonucu da hakemin kariyeri oldu. Bu insanlar erdemden yoksun, bunlara iyi niyetli yaklaşırsan kaybedersin kaybede kaybede bizim yöneticilerimiz anlayamadı.

Beyaz tv, aspor, beinspor, trtspor, son yıllarda kendilerini yeni akım futbol otoritesi gören vole, playspor,socrates,nutspor, sözde futbol yorumcuları, alayını izlemeyi çoktan bıraktım. Size de tavsiye ederim.
Büyük fırsat geçti bence kulübün artık çıkıp bu kanallarda ofsayt diyen kişileri hedef gösterip Haji ofsayt Osayi engellediği için ofsaytsa Yatabare aktif alanda Nelsson'u itiyor sorunu yöneltmesini istiyorum. Verecekleri cevap Sivas maçındaki tüm soru işaretlerini kaldırır ya da Antalyaspor maçında nasıl bir operasyon yapıldığı ortaya çıkar.

Medyadaki tüm isimleri not alıp kulübe iletmek lazım bu gol nizamiyse neye ofsayt çalınmış kural mı uydurmuşlar o zaman Sivas maçından daha da büyük skandaldır.

Orta Doğu ülkelerinde paran varsa haklısındır. Futbolda yaşadıklarımız genel sorunlarımızın spora yansıması sadece.

Kulüp bu şahıslara acil olarak yarın Yatabare-Nelsson pozisyonunu yorumlatsın hatta bunların adını vererek yapsın.

Antalyaspor'un iptal edilen golü
Deniz Çoban: "Doğru.
Lale Orta: "Yanlış karar"
Bülent Yıldırım: "Doğru karar."
Erman Toroğlu: "Yanlış."
Bünyamin Gezer: "Doğru."
Fırat Aydınus: "Doğru."

Geri
Üst Alt