Melih Akan
Berlin Panteri
- 26 Ekim 2009
- 42.146
- 24.860
- 3.198
Kadroda düşünülmeyen yabancı oyuncularla yolları ayırma planlarının yanı sıra yabancı futbolcu transferleri için de çalışmalarını aralıksız sürdüren Galatasaray, hedefindeki isimler konusunda pazarlıklarda son aşamaya geldiği öğrenildi.
Kolombiyalı stoper Balanta ve ofansif açıdan takıma katkı sağlayacak bir transfer yapmayı planlayan sarı kırmızılılar, final aşamasına getirdikleri bu transferleri kısa bir süre içerisinde resmiyeti kavuşturmayı hedefliyor.
TRANSFER YAPACAĞIZ
Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Cibara, "Galatasaray'da maddi kaygılardan dolayı hiç bir zaman transfere nokta konmamıştır şimdiye kadar; bundan sonra da konacağını sanmıyorum. Temel problem yabancı oyuncu sınırlaması. Biz 4 tane oyuncuyu elden çıkarmadan bir tane oyuncu alamayacak durumdayız. Kimlerin satılacağı, kimlerin satılacağı konusunda tek yetkili sayın Başkan. Transfer yapmayacağız diye bir şey yok. Sayın başkanımız da daha önce söyledi. Transfer yapılacak" dedi.
BU SEZON LİG KIRAN KIRANA GEÇECEK
Süper Kupa finali için hak edenin kazanmasını temenni ettiğini belirten Cibara, "Bu sezon geçen sezonki kadar kolay olmayacak. Geçen sezonki gibi takımlar arasında puan farkları olmayacak. Bu sezon Beşiktaş ve Trabzonspor da daha kuvvetli. Kıran kırana bir lig olacak. Adil şartların sağlanması önemli. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 4. yıldızı kadar Beşiktaş ve Trabzonspor'un da çok iyi olduğu bir sezon olacak. Önemli olan Federasyon'un herkese eşit mesafede, hakem hatalarının asgari düzeyde olması, eşit bir yarışmanın olmasıdır" diye konuştu.
ARDA TURAN GALATASARAY'IN ÇOCUĞUDUR
İzmir'de, Galatasaray ile Atletico Madrid arasında Soma'ya yardım maçında Arda Turan'a aleyhte tezahürat yapanlar için ise Mehmet Cibara, "Biz onları duymadık bile. Kaale almadık. Arda, Galatasaray'ın çocuğudur. Galatasaray'ın değerlerini çok iyi bildiğini herkese gösteren ve değerleri yaşatan, bizim Avrupa'daki gerçek gururumuzdur" dedi.
BASKETBOLDA KÜÇÜLME DEĞİL, YÜZDE 10 ORANINDA BÜYÜME VAR
Mehmet Cibara, sarı kırmızılı yönetimin basketbol şubesinde küçülmeye gittiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Küçülme sözü, hatta şube kapatılıyor gibi sözler tam anlamıyla spekülasyon. Hiç bir Galatasaray Başkanı ve yönetim, kendi kendine göre takım, şube kapatamaz, bütçe aşamaz. Bunların hepsi genel kurulumuzun izni ve onayına tabidir. 13 Nisan 2014 tarihinde yapılan 2014 yılı bütçe tasarısının genel kurul tarafından onaylandığı bir kitap vardır. Bu kitapta erkek basketbol takımının gider ve gelirleri 355. sayfada belirtildi. Artık yönetim ve kişilere gereksiz eleştiri yapılmasın. O sayfada 2013 yılı onaylanan bütçemiz 25 milyon tl civarıdır. Net transfer gideri. 3 tane as oyuncumuzun sakatlanmasıyla bu bize yaklaşık 3 milyon dolarlık ek transfer bütçesi getirdi. Bu nedenli 31 milyon tl civarında bir bütçe oluştu. Bu nedenle 37 milyon tl net bütçe 44-45 milyona çıktı. Şimdi insanlar bu sezonki bütçeye bakarak sanki 44'tan aşağıya düşüyormuşuz gibi bir kanıya kapılıp, küçülüyor yorumu yapıyorlar. Halbuki hiç alakası yok. Geçen sezon 37 milyon tl olan transfer bütçesi bu sezon 41 milyona yükseltilmiştir. Net transfer bütçesi de 25 milyondan 28 milyona yükseltilmiştir. Yani küçülme yok. Aksine olağan, öngörülen bütçemizle devam ediyoruz. Biz yüzde 10 büyümeyle teknik ekibin verdiği transfer listesini tamamlıyoruz. Yine geçen sezon olduğu gibi Avrupa ve Türkiye'de zirveye oynayan bir takım kuruyoruz. Bir iki transfer daha yapacağız" dedi.
Radyospor