Mehmet Demirkol: "Futbol oynuyor vergi vermiyor, ben futbol konuşuyorum %38 vergi veriyorum"

Futboldan alinan vergilerin ne kadari turk futboluna geri donuyor?

Muhitinize top oynayacak alan yapiliyor mu? Spor okullari aciliyor mu? Yoksa 80 milyonluk ulkeden adam akilli topcu cikaramiyoruz klisesini tartismaya devam mi ediyoruz?

En azinda o az alinan vergiyle alt yapiya yapilan yatirimlar sayesinde bu ulkede devletin umrunda olmayan faaliyetleri kulupler turkiyenin dort bir yaninda kisitli imkanlariyla gerceklestirmeye calisiyor. Bunu destekleyecegine sanki yeterince vergi verilmiyormus gibi daha fazlasinin alinmasini ve saray harcamalarinda kullanilmasini isteyen bir soytari goruyorum sadece.

asil konuya gelirsek o adamlar olmasa vergi ödeyeceğini bir mesleğin olması zor onu ne yapacağız.
senin vergi dediğin şeyi ay sonu gidip vergi dairesine yatirmiyorsun sonuçta futbolcu da ayni. Şenol güneşte tam bir mal iyi ki bir milli takıma gitti ya adamın içindeki kahvede oturup her olaya fikri olan dayı kodu açıldı.Kendisi yıllık 2.5 milyon euro alırken iyiydi

Öyle demeyin adam çapa orta saha tanımını bularak futbola büyük bir + değer kattı

bak bak adama bak.

Dunyanin belki en rahat isine yapiyor. Sabah mis gibi kahvaltisini yapip, takim elbiseyle 1 saat bile futbol konusarak, cok guzel para aliyor.

Hala agliyor, kopek herif.

Tek kendisini degil, diger 38% ödeyen vatandaslari örnek olarak gösterse daha mantikli olurmus. Futbolcular icin niye tek 15-20% miydi ne vergi gecerli ben hic anlamiyorum. Görende ülkeyi ve takimlarimizi cok iyi sunuyorlarda o vergi indirimini hakketiyorlar. Vergi basamakli olarak ciksin +30%. Belki böylece artik yüksek maaslar iner ve oyunculari yollamayi istedigimiz an, umarim bizi araplar ve cinler bu adamdan kurtarir mode a gecmeyiz.

bunun sebebi basit. kaliteli yabancı oyuncular buraya prestijli bir lige gidip futbol oynayayım diye gelmiyor. bana başka yerde 3 milyon maaş vermezler diye geliyor. o adamın buraya gelmesi için net 3 milyonu ona vereceksin. vergi ne kadar artarsa kulüplerin kasasından çıkacak olan para o kadar artacak. bu da zaten kötü durumda olan Türk futbolunu daha da kötü duruma sokacak

edit:esasen sorgulanması gereken benden 40 alınırken onlardan neden daha az alınıyor değil. ben neden 40 veriyorum. daha az vermeliyim olmalı

XT1650 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt