Mehmet Demirkol: "Galatasaray'ın futbol aklı sorunun Selçuk'da olduğunu düşünüyor"

Adam gayet doğru konuşmuş. 3 yıldır her gelen teknik direktör Sneijder'e bir konfor alanı yaratmaya çalıştı ama asla bir denge oturtulamadı. Bu, 4-3-1-2'ye dönen Terim zamanında da, Arsenal maçında Sneijder'i merkeze çeken Prandelli'de de, Sneijder'i sola kaydıran Mancini ile de böyleydi ve böyle devam etti. Sneijder, Galatasaray için büyük problem ve böyle bir oyuncuyu Galatasaray taşıyacak durumda değil.
Klavyesi olan yaziyor.

Selçuk'u izlerken ben şahsen kasıt arıyorum. Adam oynayamıyor değil. "Oynamıyor." Alenen oynamıyor yani. Benim bildiğim Selçuk risk alır. Uzun paslar, ara paslar atar. Forveti pozisyona sokar. Selçuk budur. Ama adam aldığı topu yanındakine veriyor. Göreniniz oldu mu Allah aşkına bu adamın onlarca maçtır bir ara pas denediğini ?

Selçuk'u izlerken ben şahsen kasıt arıyorum. Adam oynayamıyor değil. "Oynamıyor." Alenen oynamıyor yani. Benim bildiğim Selçuk risk alır. Uzun paslar, ara paslar atar. Forveti pozisyona sokar. Selçuk budur. Ama adam aldığı topu yanındakine veriyor. Göreniniz oldu mu Allah aşkına bu adamın onlarca maçtır bir ara pas denediğini ?

Garanti oynuyor. Bütün okların kendisine çevrilmesi öz güvenini de iyice düşürdü bence.

Kes lan yoksa carpacam agzina tokadi

fatih_terimin_euro_2016_sifresi_sabirli_hucum_1444371337_1662.jpg

Adam gayet doğru konuşmuş. 3 yıldır her gelen teknik direktör Sneijder'e bir konfor alanı yaratmaya çalıştı ama asla bir denge oturtulamadı. Bu, 4-3-1-2'ye dönen Terim zamanında da, Arsenal maçında Sneijder'i merkeze çeken Prandelli'de de, Sneijder'i sola kaydıran Mancini ile de böyleydi ve böyle devam etti. Sneijder, Galatasaray için büyük problem ve böyle bir oyuncuyu Galatasaray taşıyacak durumda değil.

Maalesef çok fazla derecede talihsiz bi yorum. Mancini Sneijder'den çok iyi verim alabildi ama sola kaydırarak konfor alanı yaratmak? 10 numara formasyonlu bir oyuncuyu sola kaydırarak beki kovalatmak sence konfor alanı mı oluyor? Keza Prandelli zamanına gelelim. Çok feci derecede kötü bi teknik adamlık sergilesede defansın önünden top çıkarma konusunda ciddi sıkıntımız olduğunu gördü. O yüzden Sneijder'i Pirlo, Alonso tarzı oynatmak istedi. Çünkü Sneijder gibi hızlı düşünen bi adamı defans önüne çekmek geriden topu daha iyi çıkarmamızı sağlayabilirdi. Selçuk kardeşimiz 18 senedir bu işi yapamadığı için adam Selçuk'u keseceğine Sneijder'i oraya çekti Selçuk'u öne attı. 10 numara oynayan bi oyuncuyu defans önüne çekip rakip kovalatmak konfor alanı oluyorsa buna da tamam:D 4-3-1-2 olayına da katılamayacağım, o formasyonla başarılı olduk iyi futbol oynamadık ama Burak- Drogba formdayken Sneijder'de katılınca bi şekilde sonuç alıyorduk. Terim 3'ünü oynatmaya çalıştı evet ve sonucu da iyi oynamasak da bi şekilde aldık.

Demirkol'a gelirsek olay Demirkol değil medya zaten. İşi Selçuk'un kötü oynamasına değil kişisel husumete çekmeye çalışıyorlar. Klasik yerli medyası geçen sene doğru dürüst kurtarış yapmayan Volkan hakkında Volkan, Neuer'i geçti diye 50 tane haber yaptılar az gol yedi olarak çok normal. Her zamanki algı yaratma çabaları ama Selçuk efendinin kaçısı yok artık.

Son düzenleme:
Galatasaray'ın futbol aklı yanlış tespitlerde bulunmamış. Sorunun Selçuk'ta olduğu da gayet açık, onu da ima etmesi gayet olumlu. Ama artık bu herif gibi Selçuk seviciler bile Selçuk'u savunarak insanları kandıramayacaklarını anladılar ki, olayı Selçuk'un berbat futbolundan çekmek için "Sneijder kulübü yönetiyor"a döndü mesele. Fark ettiyseniz medyada "Selçuk şöyle kötüydü" veya "iyiydi aslında" gibi haberler veya açıklamalar yok. Hep "Selçuk küstü, Selçuk kaptan, Selçuk X kupa kazandı, Selçuk'a vefa" ve "Sneijder kötü, Sneijder kulübü yönetiyor, kesilecekse Sneijder da kesilsin" tarzı içerikler. Ya kardeşim, Selçuk berbat oynuyor ondan bahsetsene. Bunlardan yine bahsedersin.

"Riekerink, Sneijder olmasa İstanbul'a gelmezdi"ymiş. Ulan dy bunla gurur duysana. Bikaç sene öncesine kadar altyapıdan Vedat İnceefe mi ne sorumluydu, Sneijder sayesinde adam gibi bi altyapı hocası geldi. Adamın şu an teknik direktör olmasıyla ise Sneijder'ın alakası yok, yönetim adam olup hoca getirseydi takımın başına.

Daha 3 hafta geçmiş görende sanacak sezon bitti...aynı bu yorumlar 2013-14 sezonundada geçiyordu ve o sezon sonradan nasıl açıldı Sneijder herkes biliyor ve o yüzden korkuyorlar....

Gesendet von meinem SM-G920F mit Tapatalk

Galatasaray'ın futbol aklı yanlış tespitlerde bulunmamış. Sorunun Selçuk'ta olduğu da gayet açık, onu da ima etmesi gayet olumlu. Ama artık bu herif gibi Selçuk seviciler bile Selçuk'u savunarak insanları kandıramayacaklarını anladılar ki, olayı Selçuk'un berbat futbolundan çekmek için "Sneijder kulübü yönetiyor"a döndü mesele. Fark ettiyseniz medyada "Selçuk şöyle kötüydü" veya "iyiydi aslında" gibi haberler veya açıklamalar yok. Hep "Selçuk küstü, Selçuk kaptan, Selçuk X kupa kazandı, Selçuk'a vefa" ve "Sneijder kötü, Sneijder kulübü yönetiyor, kesilecekse Sneijder da kesilsin" tarzı içerikler. Ya kardeşim, Selçuk berbat oynuyor ondan bahsetsene. Bunlardan yine bahsedersin.

"Riekerink, Sneijder olmasa İstanbul'a gelmezdi"ymiş. Ulan dy bunla gurur duysana. Bikaç sene öncesine kadar altyapıdan Vedat İnceefe mi ne sorumluydu, Sneijder sayesinde adam gibi bi altyapı hocası geldi. Adamın şu an teknik direktör olmasıyla ise Sneijder'ın alakası yok, yönetim adam olup hoca getirseydi takımın başına.

Yani yönetimin JOR tercihi hatalı mı sana göre?

Yani yönetimin JOR tercihi hatalı mı sana göre?
Şahsen ben JOR'u pek istememiştim, futbolu bilse de bir teknik direktörde olması gereken ekstra özelliklerinin olmadığını düşündüğümden. Oyuncu yönetimi, maçı okuyabilme, oyuncuları maça hazırlayabilme gibi...

Ama alıntıladığın yazımda bahsettiğim nokta bu değil. Normal olan şudur: Teknik direktörünü kovdun, geçici bi hoca geldi (JOR olabilir, gayet doğal), transfer döneminde yeni bir hoca ile anlaştın, altyapıya (muhtemelen de Sneijder'ın tavsiyesiyle) aldığın adam hala altyapıda. Yönetimin doğru olanı yapıp, geçmişiyle daha güvenilir bir hoca getirmek yerine Sneijder sayesinde kulübümüze adım atmış bi altyapı hocasını takımın başına getirmesinde en az suçlu Sneijder'dır. Bundan bahsediyorum.

Şahsen ben JOR'u pek istememiştim, futbolu bilse de bir teknik direktörde olması gereken ekstra özelliklerinin olmadığını düşündüğümden. Oyuncu yönetimi, maçı okuyabilme, oyuncuları maça hazırlayabilme gibi...

Ama alıntıladığın yazımda bahsettiğim nokta bu değil. Normal olan şudur: Teknik direktörünü kovdun, geçici bi hoca geldi (JOR olabilir, gayet doğal), transfer döneminde yeni bir hoca ile anlaştın, altyapıya (muhtemelen de Sneijder'ın tavsiyesiyle) aldığın adam hala altyapıda. Yönetimin doğru olanı yapıp, geçmişiyle daha güvenilir bir hoca getirmek yerine Sneijder sayesinde kulübümüze adım atmış bi altyapı hocasını takımın başına getirmesinde en az suçlu Sneijder'dır. Bundan bahsediyorum.

Bahsetmek istediğinin o olmadığını biliyorum,ondan bağımsız bir soru sormuştum sadece.

Dediğine katılıyorum ama zamanla bunları kazanacaktır umarım.

Selçuk ve Sneijder'i gönderip...4-3-3e dönüp De Jong-Tolga-Badou Ndiaye gibi bir 3lü yapılmalı

kayserispor maçı ciddi anlamda bir alarmdı,Sneijder çok çok kötüydü ve onun yerine Josue girmeliydi..Selçuk zaten kötü yanlış anlaşılmasın onu desteklemiyorum...sevmememe rağmen Yasin çıkınca hücuma hızlı çıkışlarda sorun yaşadık.Akhisar maçında Yasinin attığı golü hatırlayın Bruma ile hızlı hücum...sahada sadece Bruma ile kontra yapamayız Eren,Sneijder top bizdeyken rakip yarı sahada iken işi bitirecek isimler..Hocanın maç genelinde en büyük hatası bence Yasin-Josue değişikliğiydi...

Selcuk artik miladini doldurdu. Oynadigi pozisyonda bu fizikle isi yok. Maalesef artik teknik ve oyun zekasi kar etmiyor. Sneijder 10 numara oldugu icin arkasinda 2 tane basan box to box ile 2 yil daha katki verir. Sneijderin fizik kalitesi hala iyi. Sezon basi oldugu icin acilamadi daha. 2 ay sonra form tutunca akmaya baslar.

Geri
Üst Alt