Mehmet Helvacı, Basın Tribünü'ne konuk oldu | TRT 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Mehmet Helvacı, Basın Tribünü'ne konuk oldu | TRT 3

1- Diyor ki erken seçim için olay stattaki protesto olayından sonra başlamış. Galatasaray Başkanı öyle davranmaz diyor. Ben de diyorum bunu ama olayları bir de Galatasaray açısından düşünelim. Riva var, stad var vergi borcu var. Riva'nın üzerindeli ipoteğin kaldırılması var. Bunların hepsi bürokratik işlemler ve neler döndüğünü hepimiz biliyoruz özellikle şu dönemde. Aynı durumda kendisi kalsa ne yapacaktı acaba? Rest mi çekecekti?

Ya da bu olaylar olurken neden çıkıp birşey söylemedi de sportif olarak dibe vurmamızı bekledi?

2- Birin devamı olarak sportif olarak başarılı olsaydık protesto olayını, duruşu falan tartışmayacak, gıkını çıkarmadan mevkiisinde oturacaktı Helvacı. Bence tabii. Ben burada fırsattan riyakarlık dörüyorum.

3- Galatasaray zaten dibe vurmuş. Ağırlımız yok denecek kadar az ve sen çıkıp yönetimin içinden biri olarak hem de, herşeyi iyice kaosa sürüklüyorsun. Dün de yazdım Bjk maçında net 5 tane golümüz sayılmasa çıkıp tek kelime edecek durumda değil kimse Başkan dahil. Kimse takmaz çünkü.

4- Üstünel mevzuu. Bir tek o çalışmıyordu ki? Diğer yöneticiler ıkıp böyle birşeyi neden dile getirmediler?

Hangi şişirilmiş adamlar bu arada? Sadece Elano patladı, Keita-Neill iyi zaten. Kiralıklara da para gitmedi. Adnan Sezgin'i de Haldun Üstünel'i de suçlamam zaten bu konularda.

Sonuçta öyle ya da böyle adam seviliyordu ve Helvacı bunu çekemedi. Ben açıklamasını canlı izledim ve bunu gördüm.

Daha da sayabilirim ama çok uykum geldi. Daha erken gelseydin kapışırdık:(

1. Taraftari terorist olarak niteleyip kameralardan tespit edip stada almayacagiz diyebilir mi peki?

2-3. Adam zaten ortaligi karistirmadi ki, baskana gidip bu olaydan sonra ibra edilmeyiz, kongreye gidelim dedi direk. Cikip medyada tepki gostermekten daha asil bir davranis (Galatasaray 2. baskani olarak) Cunku zaten baskanin cikip aciz duruma dusurmus kendini, onun orada yonetimi kulube zarar veriyor diyerek genel secime goturmek cok jbli ve durust bir hareket. Tvye cikip hepsine saydirmasini isterdim ama o ortaligi karistirmadan yonetimin icinden hareket etti ve baskanin yaptiginin Galatasarayliliga yakismadigini soyledi. En dogru hareket budur.

4. 2. baskan oldugundan kendisinin soylemesi dogaldir. Zaten o da ben ve haldun calisiyoruz demedi. Halduna olan ask gosterisinden rahatsiz olmasi dogal, sonucta o da isinden, bos zamanindan feragat edip Galatasaraya hizmet ediyor. Para almadan hem de.

Daha dogrusu Florya'da anahtar tek bir kisinin olmalıdır ve o kisiye karısılmamalıdır dedi ve ekledi: Hoca onu bunu sunu istiyorum diyerek transfer yapamaz. Yönetimle beraber oyuncuları belirler ve bu dogrultuda transfer yapılır dedi. Mondragon transferinde mesela Luceye gidip, bu adam gectigimiz sezon Fransa liginin en iyi kalecisi secildi bunu alalım dedi ve gitti aldı. Iyi ki de almıs. Sonuc ve anlam olarak Helvacının bugun dediklerine benzer seyler dile getirdi, fakat Helvacı "her mac öncesi hocanın taktik anlayısını sorgularım" diyerek ileri kactı. Aziz Yıldırım'da ilk donemlerinde aynen böyleydi ve adam olamsı icin 10 sene bekledi Fenerliler. Galatasarayın daha fazla bekleyecek toleransı yok. Talihsiz bir yorum oldu bence ve taraftara oynadıgı icin bocaladı. Direk yapacaklarıyla ilgili konussaydı hatalı tek bir lafa deginmezdi. O kadar kurt ve zeki biri zira.

Ben Helvacıyı samimi bulmuyorum. Secimide dedigim gibi acık ara kaybedicek. O secime Ali Durustun ceketi girse olay biter.

Adam taktige karismiyor ki. Teknik direktorun sahada uygulatmak istedigi seyi bilmek istiyor ki sonuclari ve sahada oynanan oyunu ona gore degerlendirsin. Azizin takimi secmesi taktige karismasiyla ayni sey degil bu

1. Taraftari terorist olarak niteleyip kameralardan tespit edip stada almayacagiz diyebilir mi peki?

2-3. Adam zaten ortaligi karistirmadi ki, baskana gidip bu olaydan sonra ibra edilmeyiz, kongreye gidelim dedi direk. Cikip medyada tepki gostermekten daha asil bir davranis (Galatasaray 2. baskani olarak) Cunku zaten baskanin cikip aciz duruma dusurmus kendini, onun orada yonetimi kulube zarar veriyor diyerek genel secime goturmek cok jbli ve durust bir hareket. Tvye cikip hepsine saydirmasini isterdim ama o ortaligi karistirmadan yonetimin icinden hareket etti ve baskanin yaptiginin Galatasarayliliga yakismadigini soyledi. En dogru hareket budur.

4. 2. baskan oldugundan kendisinin soylemesi dogaldir. Zaten o da ben ve haldun calisiyoruz demedi. Halduna olan ask gosterisinden rahatsiz olmasi dogal, sonucta o da isinden, bos zamanindan feragat edip Galatasaraya hizmet ediyor. Para almadan hem de.

1-2-3 Adnan Polat saçmaladı zaten de benim kastettiğim Helvacı bu noktada olaydan kopmadı şimdi öyle söylüyor. Sportif olarak dibe vurmamızı bekledi falan diye bundan diyorum.

4- Haldun Üstünel de parasız çalışıyor. Normal gelmedi, bana dokunmaz mesela öyle bir hareket. O mevkiiye gelmiş adamın bu tip kaprisleri aşmış olması gerekir. Fizik projesi yapmıyorlar ki ilkokuldaki gibi hocadan daha çok övgüyü beklesin? Sen işini yap. Para da almıyorsun, karşılık da beklemiyormuşsun işte? Kim bilir ne adamlar vardır adını bilmiyoruz ama çok büyük katkılar yapmış... Haldun Üstünel de gazeteye ilan vermedi beni sevin diye, insanlar öyle hissetti.

Bu adamı bu kadar tartışmak yersiz çünkü kazanamayacak baya net bence. Tepki aldığı yer belli, Adnan Polat'ın adamlarından zaten oy alamaz, Ünal Aysal'ın da kendi grubu var. Kim oy verecek ki Helvacı'ya?

Adam taktige karismiyor ki. Teknik direktorun sahada uygulatmak istedigi seyi bilmek istiyor ki sonuclari ve sahada oynanan oyunu ona gore degerlendirsin. Azizin takimi secmesi taktige karismasiyla ayni sey degil bu

Ne yani 2 mac hocanın taktik anlayısını begenmesen ve takım o iki macı kaybetse getirdigin hocayı hemen sepetliyecekmisin? Bunun mantıklı bir acıklaması yok. Guvendigin birini getirir sabredersin. Ne demek her mac bilmemneyini sorgulayacam demek. Hele Van Gaali agzına alan birinin bu lafları sarfetmesi ciddi celiskili.

Ne yani 2 mac hocanın taktik anlayısını begenmesen ve takım o iki macı kaybetse getirdigin hocayı hemen sepetliyecekmisin? Bunun mantıklı bir acıklaması yok. Guvendigin birini getirir sabredersin. Ne demek her mac bilmemneyini sorgulayacam demek. Hele Van Gaali agzına alan birinin bu lafları sarfetmesi ciddi celiskili.

Van Gaal Helvacinin bunu söyledigini duysa, göürsmek icin bile "vaktim yok" der.

Haklisin bu konuda.

Oyle birsey dememis bir daha okuyun.

Kafamda sportif direktor olarak Terim, teknik direktor olarak Geretsin aynı anda aynı arma ve amac altında olması vardı ama bu imkansız gibi birsey.

Boyle bir donemde Ali Dürüst ve Luce'den daha iyisi olmaz. Bu ikili, 2001-02'de Hagi, Popescu, Taffarel, Okan, Emre gibi oyuncuların ayrılmasıyla Galatasaray bitti denildigi zaman yoktan kiralık oyuncularla toplama bir kadro varedip Avrupa'ya bas kaldırdı.

Aysal gercekten cok zeki biri.

Ah Luce gelse.Şuanki kadroyla bile iş yapar.

yapar vallahide.

biraz zorlanir ilk basta, orda muthis yetenekli topcularla calisiyor sonucta kac yildir

ama yapardi.

Luceye borcumuz var dedi Aysal, hemde uzerine basa basa. Bence hazır olun :)

Müthiş olur yahu.Ama Shaktar nası bırakır orası muamma.

Luce aglayarak ayrıldı bizden. Hem ben gitmek istiyorum diyen birini tutamazsın futbolda. Hele ki bu takımının hocasıysa. Shaktara borcunu coktan ödedi zaten. Aysal hedef sasırtmaca oyunlarına girmediyse Luce yarım kalan isini bitirmeye geliyor, kendinizi hazır tutun.

Luce:

PHP:
Galatasaray		     2000	2002	80	50	16	14	62.50

Beşiktaş		        2002	2004	91	53	19	19	58.24

Shakhtar Donetsk		2004		    290   198     46     46	68.28

t. mac - galibiyet - beraberlik - maglubiyet - galibiyet yuzdesi

''transferler sadece Hagi ve Sezginin isi olmasi yanlis diyor, yönetimdeki herkes oturup, karar vermeli diyor Ali Durust''.

Tartisma burdan cikmis sonra inanilmaz yerlere gelmis.

Ben sisteminin adi olmasi gerekli falan demisim tartisma uzamis UEFA'ya kadar gitmis. Ben boyle vizyonlu birisini istemem.

Hayri 2001-2002'nin ilk 11 veya tam kadrosu var mı? Aksam aksam aklıma gelmedi tum oyuncular. Mevcut kadrodan kimleri nasıl kullanır teori yaratalım :)

helvaci mukemmel bir aciklama yapti

orada anlatmak istedigi su

teknik direktoru sadece sonuca bakarak elestiremezsin

takima yap dedigi seydemi sorun var yoksa takimin onu uygulamasindami?

bunu gormek icin td un takimdan ne istedigini ogreniyor

boylece adami denetliyor

bence mukemmel bir bakis acisi

bakacak takim td un istedigini yapmaya calisiyormu? neden yapamaiyor, isik varmi bunlari gorecek

sonucla alakasi yok buyuk plan ne is o isliyormu islemiyormu ona bakiyor

mesela td diyecekki ilk 10 dkk oyunu kontrol edecegiz sonra 20 dkk basacagiz

yada tam dersi hizli girecegiz

veya yerden kisa verkaclar yapacagiz vesaire

bu is iki gunde olmaz

bu konuda gelisme varmi yokmu ona gore izleyecek adam maclari

td e puanini verecek gerekirse hesap soracak

bence cok guzel sitil

Yani Mete kurdugun mantikta Ali Durust sportif direktor olsa dahi ki orda baskan adayligi seklinde gecmis tartisma Lucescu td olsa bile yonetim mudahale edebilir transferlere falan.

beyler unal aysalin kadrosunda baska catlaklarda olacak gibi hissediyorummm

adnan ozturk hic gorunmuyor ortalarda

o adamada cok guveniyorum ben mesela

cok akilli bir arkadas kendisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt