Mehmet Helvacı'nın cevabı gecikmedi

Cevap: Mehmet Helvacı'nın cevabı gecikmedi

Mehmet Helvacı: Başkan biz güven yitirdik. Taraftara ve genel kurul üyelerine sahip çıkamadık. Topluma doğru mesaj veremedik. Çok başarılı işler yapmamıza rağmen camia bölünmeye gidiyor. Bir hareket yapmamız gerek. Size 3 alternatif öneriyorum. 1- Seçime gitmek. 2- Genel kurul tarihi açıklamak. 3- Eğer bu ikisinden birini yapmazsak yönetim kurulu içinde kalarak, olağanüstü kongre için imza toplayacağım.

Bunun neresi kuyu kazmak, neresi sinsilik, neresi bilmemnelik? Daha bir haftadır herkes bunları konuşmuyor muydu? Adam haklı beyler.

Helvacı akraban sanırım.Bunları bildiğine göre...

Daha dün helal olsun Helvacıya diyenler şimdi kellesini istiyor. Dün Polat istifa diyenler bugun Polat kahraman diyor. Gerçekten bu taraftarın ne istediğini anlamak zor.

Bunları söyleyen de Ergun Gürsoy. :) İnandırıcı değil.

Kimse başkanın emir kulu değildir. Galatasaray böyle bir gelenek görmedi. Başkan ali kıran baş kesen maşallah. Kelle istemeye başladı. Böyle yönetim Galatasaray tarihinde görülmemiştir. Haldun Üstünel giderken kulüp bu kadar çalkalanmıyordu. Yangın çıkmamıştı. O, gittiği şekilde gitmeyi tercih etti, çünkü kulübü daha fazla karıştırmak istemedi. Ama Helvacı'da durum farklı. Adam bunun olacağının sinyallerini verdi, sözünü dinletemedi. Ne diyor, benim görevim başkanı uyarmak, uyardım, dinlemedi. Artık herşey tepetaklak olmuş, yönetime güven kalmamış, sürekli protesto ediliyor, güvenoyu almak için kongre istiyor. Bence gayet haklı. Haldun Üstünel istifa ederken dinamikler farklıydı, şimdiki dinamikler çok farklı. Elmayla armut.

Sözünü dinletemedi mi? Sözü ne ki başkanın ve diğer yönetim kurulu üyelerinin yanında?Sözü 1 oy kadar. Allah mı bu adam hayırdır? Sözünü dinletemeyen, başkanı istifaya mı davet ediyor geleneklerimizde, yoksa edebiyle gidiyor mu yönetimden.

Japonların harakiri yapmasındaki dinamiklerde farklı kimisi armut için kimisi elma için harakiri yapıyor. Ama sonucunda hepsi yapıyor Alkan. Anlatmak istediğim budur.

İnsanda azıcık gurur olur.Galatasaray'ı düşünüyorsan tek yapman gereken istifa etmek.Aksi taktirde takıma zarar vermeye başlayacaksın.

istifa etmeliler bence bi Galatasaraylı yakışan budur

Sözünü dinletemedi mi? Sözü ne ki başkanın ve diğer yönetim kurulu üyelerinin yanında?Sözü 1 oy kadar. Allah mı bu adam hayırdır? Sözünü dinletemeyen, başkanı istifaya mı davet ediyor geleneklerimizde, yoksa edebiyle gidiyor mu yönetimden.

Japonların harakiri yapmasındaki dinamiklerde farklı kimisi armut için kimisi elma için harakiri yapıyor. Ama sonucunda hepsi yapıyor Alkan. Anlatmak istediğim budur.

2. başkanın görevi nedir? Tüzüğe bakalım:

GÖREV BÖLÜMÜ

MADDE 86: Yönetim Kurulu ilk toplantısında Kulübe ilişkin bütün işlerin düzenli bir şekilde yürütülebilmesi amacı ile üyeleri arasında iş bölümü yapar ve

86.1) Bir 2. Başkan (Kulüp Başkanının olmadığı durumlarda Başkanın görevlerini yüklenir, yetkilerini kullanır. 2. Başkan en az 10 yıllık kıdeme sahip olmalıdır),

87.4) Kulübün spor yarışmalarında bireysel ve takım halinde şampiyonluk hedefine ulaşılması için gerekli önlemleri almak, atılımları yapmak,

TEMSİL VE İLZAM

MADDE 90: Tüzük'teki ve bütçedeki yetkilere dayanarak Yönetim Kurulu kararı ile Kulübü;

90.1) Yönetsel işlerde, Başkan ve 2. Başkan münferiden, Yönetim Kurulunun görev ve yetki verdiği Başkan yardımcılarından biri ile Genel Sekreter müştereken,

90.2) Mali işlerde, Başkan, 2. Başkan, Yönetim Kurulunun görev ve yetki verdiği Başkan yardımcılarından biri ile muhasip üyenin müşterek, imzaları ile temsil ve ilzam eder.

Adnan Polat Baskanimiza her zaman destek verdim. Ama su acilista bazi yanlislari vardi. Belki makamindan dolayi istedigini yapamadi söyleyemedi. Köprüyü gecene kadar .... misali belki.

Transfer konusundada bazi hatalari vardi. Dogrudur, isleri cok yogundu ve büyük isler basardi, birlesme, gayrimenkuller, yeni stadyum vs.

Hepsinin altina bir cizgi cizip toplarsak yinede artilari cok fazla gibime geliyor.

Bir yerden bir şeyin olduğu her cümlenden belliydi zaten.

Bak canım kardeşim, bir yerden birşeyim olmasına gerek yok, o kadar ilkesiz, omurgasız biri değilim. Adamı tanımasam da aynı şekilde davranırdım. Asıl iki gün önce başkana sövenler şimdi bir aynaya baksınlar derim.

helvaciya bak ya,üc alternatif sunmus baskana ve 3 alternatif de icerik olarak ayni yola cikiyor.

Baskan istifa et,baskan istifa edelim,baskan istifa etmeliyiz.Admadaki laf ebeligine bakarmisin.Bu arada Adnan Polat in o yönetimdekilerin hepsinden daha Galatasarayli oldugunu mac izlerken görebilir,anlayabilirsiniz.Baskanin bu sevgisi ,cogu zaman yanlis kararlar almasina neden oluyor,bu baskana gercekten tilki bir danisman lazim,nerde ne söyleyecegini anlatabilecek,taraftarin nabzini iyi bilen.

2. başkanın görevi nedir? Tüzüğe bakalım:

GÖREV BÖLÜMÜ

MADDE 86: Yönetim Kurulu ilk toplantısında Kulübe ilişkin bütün işlerin düzenli bir şekilde yürütülebilmesi amacı ile üyeleri arasında iş bölümü yapar ve

86.1) Bir 2. Başkan (Kulüp Başkanının olmadığı durumlarda Başkanın görevlerini yüklenir, yetkilerini kullanır. 2. Başkan en az 10 yıllık kıdeme sahip olmalıdır),

87.4) Kulübün spor yarışmalarında bireysel ve takım halinde şampiyonluk hedefine ulaşılması için gerekli önlemleri almak, atılımları yapmak,

TEMSİL VE İLZAM

MADDE 90: Tüzük'teki ve bütçedeki yetkilere dayanarak Yönetim Kurulu kararı ile Kulübü;

90.1) Yönetsel işlerde, Başkan ve 2. Başkan münferiden, Yönetim Kurulunun görev ve yetki verdiği Başkan yardımcılarından biri ile Genel Sekreter müştereken,

90.2) Mali işlerde, Başkan, 2. Başkan, Yönetim Kurulunun görev ve yetki verdiği Başkan yardımcılarından biri ile muhasip üyenin müşterek, imzaları ile temsil ve ilzam eder.

Hiç okumadım kusura bakma lütfen. Orada yazılı olan şöyle bir kural gördün mü ondan haber ver bana.

Basının önünde kendi başkanını istifaya davet edebilecek yetkisi varmıymış 2.başkanın?

Galatasaray'da yazılı olmayan kurallardan "Kol kırılır yen içinde kalıırı 10 yıllık görev süresi içinde öğrenememiş mi?"

Bu ikisini yaptıysa ve üstüne senin yazdığın kurallardaki görevleri yaptıysa özür dilerim kendisinden.Mutlaka haklıdır şu durumda.

Bak canım kardeşim, bir yerden birşeyim olmasına gerek yok, o kadar ilkesiz, omurgasız biri değilim. Adamı tanımasam da aynı şekilde davranırdım. Asıl iki gün önce başkana sövenler şimdi bir aynaya baksınlar derim.

Onlara diyeceksin onu.Adnan Polat'a saydıranlar baksınlar aynaya.

Bugüne kadar saydırmadım. Neyse mesele o değil zaten de olaya tarafsız bakamadığını düşünüyorum.

Mehmet Helvacı çok pasif bir yönetici. Açıklamaları falan olsun. Bilmiyorum ama ben yönetimde görmek istemiyorum (bir çok kişi gibi).

And the protest goes toooooooo....................

Halvaciiiii :D

Hiç okumadım kusura bakma lütfen. Orada yazılı olan şöyle bir kural gördün mü ondan haber ver bana.

Basının önünde kendi başkanını istifaya davet edebilecek yetkisi varmıymış 2.başkanın?

Galatasaray'da yazılı olmayan kurallardan "Kol kırılı yen içinde kalıırı 10 yıllık görev süresi içinde öğrenememiş mi?

Bu ikisini yaptıysa ve üstüne senin yazdığın kurallardaki görevleri yaptıysa özür dilerim kendisinden.Mutlaka haklıdır şu durumda.

Kendi başkanını istifaya davet etmiyor. Yönetim kurulu olarak istifa etmeliyiz, diyor. Bu bir.

Galatasaray'da kol kırılır, yen içinde kalır diye yazılı olmayan bir kural yok, bu heryerde aynıdır. İç işlerini dışarıya yansıtmazsın. Ama burada herşey ortada zaten. Herşey meydanda. İstifa ettirilen yönetim kurulu üyeleri ortada. Görüş ayrılıkları ortada. Son olan olaylar ortada. Adam, görevimizi yapamadık, taraftarın ve genel kurulun hakkını koruyamadık, topluma doğru mesaj veremedik, istifa edelim demiş. Bu çok mu kötü birşey? Yönetim istifa diye bağıran onca taraftarın sesine kulak vermiş işte. Sürekli eleştirenlere kulak vermiş. Burada yönetimi, başkanı her fırsatta yerden yere vuranlara kulak vermiş. Hata yaptığını iddia edemezsiniz, herkesin istediği buydu sonuçta.

Helvacı akraban sanırım.Bunları bildiğine göre...

avukatlık yapıyormuşum gibi düşünülmesinde bir yanlış anlaşılma var onu düzelteyim.

O açıklama dün ntvspor'da çıktı forumumuzun moderatörüde dün gece sabaha karşı bu bölümde paylaştı zaten.

https://www.gscimbom.com/forum/turg...rumu/57594-iste-toplantinin-perde-arkasi.html

Bana görede dışarı sızan gerçek konuşmalar çünkü dün akşam helvacının açıklamaları ve bugün polatın açıkalamaları bu açıkalamada geçen içerikle bağlantılı gelişiyor.

Onlara diyeceksin onu.Adnan Polat'a saydıranlar baksınlar aynaya.

Bugüne kadar saydırmadım. Neyse mesele o değil zaten de olaya tarafsız bakamadığını düşünüyorum.

Mehmet Helvacı çok pasif bir yönetici. Açıklamaları falan olsun. Bilmiyorum ama ben yönetimde görmek istemiyorum (bir çok kişi gibi).

Onlara diyorum zaten. Niye alındın ki?

Aile icinde cözülmesi gereken konular niye herkesin önünde tartisilir anlamis degilim. Ikinci Baskan olarak Baskani istifaya davet etmek hic yakisik degil. Herseyi ile yanlis bir tutum.

Adnan Polat Baskan güzel konusmus. Bazen cok fazla iyi niyetli ve yumusak duruyor. Baskanin biraz daha sert cikislarini bekliyorum acikcasi.

Ortam karışmış bu ne böyle :) İyidir, iyi. Arada böyle cıngar olmadı mı işler zevksiz oluyordu. Akla b.ku birbirinden ayırt ederiz böylece, dökün kirli çamaşırlarınızıda kim daha temiz anlayalım!

Geri
Üst Alt