Merak Ettiğim Birkaç Soru

Ekber Ekşi

Cezalı
Selamlar beyler,

Şimdi bir kaç tane sorum var. Birbirlerinden farklı sorular. Tekrar tekrar konu açmak istemedim. Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim. Ciddi cevaplar lütfen.

1-) Öldükten sonra tabutla gömülmenin, İslamiyet açısından kabul olması ne derecedir?

2-) Burun açısı nasıl ölçülür? Merak edip deneyen var mı?

3-) Mide atrofisi. Yani kronik gastrit hakkında bilgisi olan var mı? Daha evvel yaşayan, geçiren veya yakınında bulunan var mı acaba? Tedavisi yok deniliyor ne derece doğru? Veya yaşayıp olupda tedavi edilen var mı?

4-) Bir Ramazan ayı içerisinde oruç bozduk ve 61 gün yüklendik. Ertesi gün veya daha ileri bir günde tekrar bozunca 62 diye devam mı eder. Yoksa bir 61 daha mı eklenir.

5-) Bir insana birden fazla hata yaptınız. Büyük hatalar. Düzeltmek istiyorsunuz ve çok zor bir yol. Önemli konularda yanında olmadınız. Edilmeyecek bir laf ettiniz. Nasıl düzeltirdiniz?

3- Düzenli beslenme ve uygun diyetle, sağlıklı yaşamla aşılabilecek bir sorun

5- Karşına çıkacak fırsatları iyi değerlendirmen gerekiyo, daha fazla kendini küçültmeden, saçma vaatlerle değil yapacağın şeylerle düzeltebilirsin bir ihtimal.

kardeş bu soruları cevaplandırabilecek tek gscli alemdar ibaret idi. Lakin o da aramızda degil

5.sorunun cevabı karma. My name is Earl'i izle hayatın degişir

3- Düzenli beslenme ve uygun diyetle, sağlıklı yaşamla aşılabilecek bir sorun

5- Karşına çıkacak fırsatları iyi değerlendirmen gerekiyo, daha fazla kendini küçültmeden, saçma vaatlerle değil yapacağın şeylerle düzeltebilirsin bir ihtimal.

Hocam hastalık yüzünden hiç yemek yenilmediğinden o imkansız.

Sanırım metabolik bir hastalık ve tedavisi yok. Kişinin diyetine dikkat etmesi gerekir, destekleyici tedavi olur ancak

4-) Bir Ramazan ayı içerisinde oruç bozduk ve 61 gün yüklendik. Ertesi gün veya daha ileri bir günde tekrar bozunca 62 diye devam mı eder. Yoksa bir 61 daha mı eklenir.

Din kültürü dersinden hatırladıgım kadarıyla her gün icin 61 gün. Hatta 60 gün oruc bozuldugu icin ceza, bir gün de bozulan orucun kazası diye hatırlıyorum ama tam emin degilim :)

3-) Mide atrofisi. Yani kronik gastrit hakkında bilgisi olan var mı? Daha evvel yaşayan, geçiren veya yakınında bulunan var mı acaba? Tedavisi yok deniliyor ne derece doğru? Veya yaşayıp olupda tedavi edilen var mı?

Bu soruda da @Özgür Aslan beyden yanıt alabilirsin, kendisi tıp doktoruydu diye biliyorum.

Selamlar beyler,

Şimdi bir kaç tane sorum var. Birbirlerinden farklı sorular. Tekrar tekrar konu açmak istemedim. Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim. Ciddi cevaplar lütfen.

1-) Öldükten sonra tabutla gömülmenin, İslamiyet açısından kabul olması ne derecedir?

2-) Burun açısı nasıl ölçülür? Merak edip deneyen var mı?

5-) Bir insana birden fazla hata yaptınız. Büyük hatalar. Düzeltmek istiyorsunuz ve çok zor bir yol. Önemli konularda yanında olmadınız. Edilmeyecek bir laf ettiniz. Nasıl düzeltirdiniz?

Bunları netten çok rahat bulursun. 5. soru içinse, düzeltmen gerekiyor mu illa? Çok mu yakın biri?

Fetva makamı konuştu. :)

a5ynaryb.jpg

Renktaş farklı bir nik seç ya adın hala bana EKBER VE ERŞED SİSTEMİni hatırlatıyor.

Geri
Üst Alt