Mertens, Belçika Basınına Özel Açıklamalarda Bulundu

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1717597241264.png

Dries Mertens, Belçika basınına verdiği röportajda Galatasaray ile 1 yıllık yeni sözleşme konusunda anlaştığını açıkladı.

- Şampiyonluğunuz hayırlı olsun.

Mertens: "Teşekkürler."

-Galatasaray ile devam edecek misin?

Mertens: "Başkan Dursun Özbek bir kaç hafta evvel yanıma geldi ve futbolu bırakıp bırakmayacağımı sordu. Sonra oturup düşündüm ve Kat ile bunu konuştum ve bir karar aldım. Burada gerçekten çok güzel yaşıyoruz. Galatasaray gerçekten çok güzel bir kulüp. Ciro burada çok mutlu; ona zaten bir okul bulduk. Taşınmak büyük bir etken olurdu o sebeple 1 yıl daha buradayız."

"Bazen insanlar bana bir Belçika kulübüne gelmek isteyip istemediğimi soruyor. Ligi takip ediyorum. Jan Vertonghen ve Simon Mignolet'nin yaptığı şey: 'cezalandırma'. Toby Alderweireld'ın geri dönmesi ve Altın Ayakkabı'yı kazanması: 'çok güzel'. Ama Belçika'ya dönme arzum yok."

"Ben bir maceracıyım. Türkiye'yi tanıdık. Antalya, Bodrum, İzmir, Kapadokya. İtalya benim için dünyanın en güzel ülkesi olmaya devam ediyor. Ama Türkiye de kalbimi kazandı."

- Futbol oynamayı ne zaman bırakırsın?

"Dürüst olmak gerekirse, iki yıl önce futbolu bırakacağımı düşünüyordum. Birçok teklifi geri çevirdim. Napoli ile karşılaştırıldığında başka bir İtalyan kulübüyle sözleşme imzalayamadım. Suudi Arabistan ve Amerika'dan da ilgi vardı ama Kat bundan yine hoşlanmadı"

"Galatasaray doğru zamanda geldi. Geçen sezona sanki son sezonummuş gibi girdim. Bu nedenle futbola pozitif bir iz bırakarak veda etmek istedim. Teknik direktör ve kulüp olarak da niyetimin benim daha az oynamak olduğunu hissettim. Ziyech, Zaha ve Ndombélé'yi getirdiler. Bunlar büyük isimler. Bir noktada takıma geri dönmeyi başardım ve takımda kalmayı başardım. Evet, bu sezon gerçekten kendimi şaşırttım."

-Gelecek sezon bir yaş daha büyüyeceksiniz, daha az oynayacağını düşünmüyor musun?

Mertens: "Bu yaşta bir noktadan sonra yedek kulübesinde daha sık oturmanız ve daha çok rotasyon oyuncusu olarak hareket etmeniz de normaldir. Yine de kulübüme yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım. Eğer hocamız bana daha az süre verirse bundan dolayı da bir sorun çıkarmam."

-İstanbul hakkında düşüncelerin?

Mertens: “Savaşların bu şehir yüzünden yapıldığını tamamen anlıyorum. Çünkü bu şehir gerçekten şahane”

-Futbol oynamayı bıraktıktan sonra ne yapacaksın?

Mertens: "Sanırım ev kocası olacağım ve oğlumla daha çok vakit geçireceğim. Gazete okumak. Birlikte kahvaltı yapmak."

Kat: "Buna siz inanmayın. Ama senin (Mertens'e bakarak) buna inandığına inanıyorum"

Mertens'ten Kat'a: "Neden böyle diyorsun?"

Kat: "Çünkü meşgul olmayı seviyorsun sanırım. Dries, uzun süredir futbolun içinde olduğu için 'normal' hayatı romantikleştiriyor. Halbuki tüm gün evde kalsa 'canım sıkılıyor' der büyük ihtimalle"

-Ciro Mertens çok seviliyor sanırım , Galatasaray taraftarı ona özel ilgi gösteriyor?

Mertens: "Hepimiz bundan hoşlanıyoruz. Fakat Ciro'ya gösterilen ilgi gerçekten abartılıyor."

Kat: "Sonra onu yakalayıp hemen fotoğrafını çekiyorlar. Bu durumda insanlara Ingilizce diyorum ki: “It’s weird, he’s only two years old”. Eğer sonsuza kadar burada yaşayacak olsaydık bu tür fotoğraflara izin vereceğimizi sanmıyorum. O yüzden bir gün başka bir ülkeye taşınacağımız için şu anda bunu pek fazla dert etmiyorum.”

- Buradaki eviniz de çok güzel. Satın mı aldın yoksa kiraladın mı?

Mertens: "Açıkçası İstanbul'da oturduğumuz daireyi almak istedik ama çok pahalıydı, biz de kiraladık"

[HLN]

Çeviri : Alper Altun

Taraftarın aşırı ilgisini kastediyor.

Bazen sokakta yürürken millet Ciro ile resim çektirmek istermiş bu tarz şeyleri abartılı buluyorlar.
Haklilar. Ozel hayata saygi olmali, hele ki bu cocuk daha 2 yasinda minicik bir evlat. Cok gereksiz. Mertens de kutlamalara da getirmesin bence. Gerek yok.

In het stadion klampen supporters Kat aan. Niet met de vraag waar Dries zit. Wel: “Where is Ciro?” Ze is hier niet ‘de vrouw van’, maar ‘de mama van’. “Aan Ciro heb ik tenminste zelf verdienste. Dáár kan ik mee leven”, lacht ze, terwijl ze haar zoon op de schouder neemt voor zijn dutje. “Al is de manier waarop hij vereerd wordt soms een beetje raar. Dat ventje is twee jaar. Maar wat we meemaken, is ook uniek. Daar willen we van genieten. Het is niet altijd evident om daar een balans in te vinden, maar we doen ons best.”

Stadyumda taraftarlar Kat'a ulaşıyor. Dries'in nerede olduğu sorusuyla değil. Peki: “Ciro nerede?” 'Mertens'in karısı' olarak değil, 'Ciro'nun annesi' olarak biliniyor. "En azından benim Ciro'ya itibarım var. Bununla yaşayabilirim,” diyerek oğlunu kestirmek için omzunda taşırken gülüyor. “Her ne kadar onurlandırılma şekli bazen biraz tuhaf olsa da. O küçük çocuk iki yaşında. Ancak yaşadıklarımız da benzersizdir. Bunun tadını çıkarmak istiyoruz. Dengeyi bulmak her zaman kolay olmuyor ama elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.”

Katrin gerçekten hoş bir kadın bayada anaç bence 2 çocuk daha yapmalılar. Bu kadının üremesi şartt

Geri
Üst Alt