Mertens’in Sözleşmesindeki Opsiyon Devreye Girdi

Yıllık 2.9 maaş, bu yaştaki futbolcu için çok...Karakterine, liderlik özelliğine hiç lafım yok ama bildiğimiz Mertens gibi de değil; gayet müsait pozisyonlarda böyle mi şut atardı bu adam?!..

Mertens olmadığı maçlarda takım orta sahası diye bir şey kalmıyor değeri yokluğunda fazlasıyla hissedildi her türlü kalmalıydı iyi ki kalacak.

performans olarak maaşı bi tık ağır basıyor fakat avrupada tecrübesine ve karakterine ihtiyacımız olacaktır.

Mertens olmadığı maçlarda takım orta sahası diye bir şey kalmıyor değeri yokluğunda fazlasıyla hissedildi her türlü kalmalıydı iyi ki kalacak.
Aksine, taktik formasyon gereği, Mertens' in yokluğunda hücumda eksik kalıyoruz, kendisi ikinci forvet gibi oynuyor zira. Birkaç maçın nadir sekanslarında orijin orta saha gibi birkaç aksiyonda bulunmasına aldanmışsın sanki?!..

Mesela ismi geçen Zakharyan gibi bir 8.5 no futbolcu kadroda olsa ve umulan katkıyı verse, onun yerine Mertens' in oynamasını pek kimse istemezdi muhtemelen...

Bu 4-2-3-1 formasyonunu sevmediğim için olsa gerek, Mertens konusunda ortalamanın biraz olumsuz tarafında kalıyorum sanki...Forvet arkası dişında bir pozisyonda oynayamayacağı, aklı yeten herkesin malumudur...

Aksine, taktik formasyon gereği, Mertens' in yokluğunda hücumda eksik kalıyoruz, kendisi ikinci forvet gibi oynuyor zira. Birkaç maçın nadir sekanslarında orijin orta saha gibi birkaç aksiyonda bulunmasına aldanmışsın sanki?!..

Mesela ismi geçen Zakharyan gibi bir 8.5 no futbolcu kadroda olsa ve umulan katkıyı verse, onun yerine Mertens' in oynamasını pek kimse istemezdi muhtemelen...

Bu 4-2-3-1 formasyonunu sevmediğim için olsa gerek, Mertens konusunda ortalamanın biraz olumsuz tarafında kalıyorum sanki...Forvet arkası dişında bir pozisyonda oynayamayacağı, aklı yeten herkesin malumudur...
Zaniolo mertensin hucumdaki boslugunu dolduramaz mi abi? Mou hucumda kullaniyordu gecen sezon.

Mertens her ne kadar 9.5 numara gibi oynasa bile verdiği defans katkısı tartışılmaz hücum konusundaysa dar alan beceresine sahip o olmadığında oyun sıkışıyor.

Zaniolo mertensin hucumdaki boslugunu dolduramaz mi abi? Mou hucumda kullaniyordu gecen sezon.
Açıkçası Zaniolo' dan da endişeliyim. Herifin üst üste iki 90 dakikayı tamamlama ihtimali pek yok şu an için; kondisyonu yetse, bu defa kızarıp oyundan atılır!..Eğer bazılarının iddia ettiği gibi ciddi karla satış garantisi söz konusu değilse, gereksiz risk alındığı kanaatindeyim...

Yönetim, daha doğrusu Erden Başkan, gereğinden fazla CV ye odaklanıyor gibi geliyor bana (Popülizm kokusu alıyorum maalesef)...Veteran yaşındaki Mertens seneye bir tık daha gerilese, kiralık İcardi' yi kadroda tutamasak, Torreira kaçtı kaçacak gibi zaten, Sergio fiziken iyi sinyaller vermiyor. Geriye ne kaldı?!..İyi teklif gelirse satış hayalleri kurulan Nelsson ve Boey' den bahsetmedim bile!..

Umarım bu sezonu şampiyon tamamlarız da gelecek sezon daha gerçekci ve istikrar vaad eden bir planlama yapılır...

Acaba bir tane daha imza parasi verilecek mi yoksa sadece yillik ucret mi?

Mertens her ne kadar 9.5 numara gibi oynasa bile verdiği defans katkısı tartışılmaz hücum konusundaysa dar alan beceresine sahip o olmadığında oyun sıkışıyor.
Kadro zannedildiği kadar kaliteli olmadiğı için öyle görünüyor. Özellikle orta saha hattımız yetersiz. Torreira-Sergio ikilisinden biriinin kötü oynadığı her maç, en zayıf takımlara karşi bile kabusa dönüşebiliyor...

9.5 numara oynayan adam da müsait pozisyonlarda topa kız gibi vurmaz ayrıca. Üşenmesem en az 10 tane örnek bulurum...

Adam sezon başından beri 8-10 karışımı oynatıyoruz tabiki yorulunca performansı düşüyor veya çektiği şutlar güç yetersizliğinden kötü gidiyor.Bu adamı tam forvet arkası oynatsak daha iyi skorer olabilir.

Geri
Üst Alt