- 16 Haziran 2010
- 200.685
- 152.846
- 6.678
Leo Messi'nin Arjantin Milli Takımı'ndan ayrılışı gündemdeydi. Ne zaman olacağı belli değildi, ancak yakında bir açıklama yapılacağına dair bir his vardı. 2026 Dünya Kupası elemelerinde Venezuela'ya karşı oynanan maçta da durum aynıydı.
Buenos Aires'teki Estadio Monumental'da "La Pulga", çocuklarıyla el ele sahaya çıktı ve maçın sonucunu iki golle belirledi . Daha sonra milli takımda en çok gol atan Maradona'yı geride bırakan Lautaro Martinez de ona katılarak maçı 3-0'lık skorla tamamladı. Son düdükten sonra, kendisini hiç yalnız bırakmayan taraftarlarının önünde açıklamasını yaptı .
Messi: "Burada böyle bitirebilmek her zaman hayalini kurduğum şeydi . Halkımla birlikte olabilmek... Uzun yıllar Barcelona'da sevgi hissettim, hala hissediyorum... Hayalim onu burada, ülkemde, halkımla birlikte görmekti. Buradaki son resmi maçım olduğunu bilerek çok duygulandım"
Messi şöyle devam etti: " Bu sahada hem iyi hem de kötü birçok duygu yaşadım, ama taraftarlarımızın önünde oynamak her zaman bir zevk. Özellikle de galibiyetten sonra. Hâlâ her maçta eğleniyoruz. Yıllar boyunca birçok şey söylendi, ama benim için, kazanmaya çalışıp başarısız olan takım için bile, tüm güzel şeyler aynı."
"Heyecanlıyım, sabırsızım, her günü ayrı ayrı yaşıyorum. Kendimi iyi hissetmeye ve kendine karşı dürüst olmaya çalışıyorum. İyi hissettiğimde eğleniyorum. Dünya Kupası hakkında henüz bir karar vermedim. Sezonu yıl sonunda bitireceğiz, sezon öncesi hazırlıklarını yapacağız ve... O altı ayda nasıl hissettiğime bakacağım. MLS şampiyonasını iyi bir şekilde tamamlayıp sonra hazırlanmak istiyorum. Milli takım formasını bırakmaya hazır değilim ama zaman geçiyor... "
2009'da Riquelme'nin emekliliğinin ardından, Arjantin'in "10" numarasına layık görülen kişi bizzat Messi oldu . Bu formayı giydiği ilk maçta Venezuela'yı iki gol ve bir asistle alt etti. Nerede? Monumental'da. Şimdi, 16 yıl sonra, iki Copa America ve bir Dünya Kupası'nı kazanan Messi için artık Millî takım serüveni sona yaklaştı. Dünya Kupası'nın ardından Pulga , Selección'dan ayrılacak .
Sonuç olarak, Venezuela'ya karşı oynanan maç, gelecek yaz son bir hayalini gerçekleştirmeyi umduğu Biancocelesti taraftarları önünde oynadığı son iç saha maçıydı . Daha ikonik bir şekilde bitemezdi bu hikaye: Stadyumdaki 60.000'den fazla taraftarın önünde iki gol, sihir ve gözyaşları.
(DiMarzio.com)