GSC Anket Messi Gibisini Bir Daha Görür müyüz?

Messi Gibisini Bir Daha Görür müyüz?

• Kullanılan toplam oy
    54
Hayır, göremeyeceğiz.

"gibi"si evet, Yamal mesela

Ama mesele o seviyeyi görmek veya daha iyisi ise yapabilecek olan varsa buyursun yapsın.

İmkansız bence. Messi bir insanın futbol topuyla yapabileceği ve "kazanabileceği" şeylerin son noktası diye düşünüyorum.

Bir gün belki bir oyuncu çıkar, direkt tek başına bir sistemin kalbi, her şeyi olur, büyük bir kulüpte ve ligde örneğin Liverpool ile PL'ye 10 sene damga vurur, 15 senede 9-10 kere şampiyonluk yaşarken her yıl 40-50 gol atar bi yandan 20-30 asist sıkar,

bi yandan ülkesiyle -ki ülkesinin kadrosu kendisini çıkartınca asla ama asla favori takım olamamalı- katıldığı 5-6 dünya kupası turnuvasında 3 kere dünya kupası kazanır

bi yandan en az bi 3-4 kere ŞL kazanır

9-10 adet Ballon'dor kazanır

17-18 yaşlarından 40 yaşına kadar da istikrarlı şekilde bunu yapmayı sürdürür

ise

işte o zaman Messi'yi geçti diyebiliriz.

çok daha iyisini izlemiştim zamanında ben.Corintihans'ta emekli olmuştu 2011de falan sırf onun için brezilya ligi izliyodum

kimler geldi kimler geçti. messi'yi de geçen biri çıkar.

Adam hasta. Daha doğrusu farklı. Anomali. Yine benzer bir gen ya da farklı bir gen dünyaya gelebilir neden olmasın.

Messi , Ronaldo benzeri oyuncular ilerleyen yıllarda mutlaka olacaktır,
İbrahimoviç gibi 1.95 olupta bu kadar teknik ve kadife ayaklı klas biri asla gelmez , türünün ilk son ve tek örneğidir

çok özel birisi cidden.

öyle profesyonel oyuncuların arasında çocuk çalımlar gibi adam geçip 90'a takmak ve o futbol aklı ile neredeyse hatasız tercihler yapmak sahanın her yerine hakim olmak.

bir oyuncu neredeyse 10 numar atanımının tamamını dolduruyorsa o Messi'dir. Üstelik bunları takımların inanılmaz defans yaptığı ve fiziksel üstünlüğün hat safhada olduğu bir dönemde gerçekleştirdi.

düşününce çok ama çok zor.

Kesinlikle gelir goat diyoruz ama messinin ciddi defoları yok değil.

Hava hakimiyeti kötü ve penaltı kullanamaz. Kısa ve fizik gücü düşük onu da süratiyle ört pas edebiliyor

İmkanı yok, tek sezonluk performanslar olabilir ama uzun vadeli performans veren böyle adam gelmez

Rakiplerden bağımsız, bir oyuncu 40. yaşına yaklaştığı bir dönemde 2 maçta 5 gol atıp takımını skor anlamında tek başına sırtlıyorsa bu adamın kendi dönemine ait futbol literatüründe karşılığı yoktur.

Olağanüstü bir futbolcu, olağanüstü bir lider, olağanüstü bir yetenek..

Messi gibisini bir daha görür müyüz ? Futbol çok mekanikleşti. Oynanış tarzı çok değişti. Messi gibi bir yetenek bir daha gelir mi ? Cevabı 'çok zor' olur, Yamal'mış, şuymuş, buymuş hepsi traş.. En yetenekli ve çok yetenekli ayırımını iyi yapmak lazım.

Ancak şunu da unutmamak lazım. Maradona Arjantin'de futbolun Tanrı'sı, Odin'i muamelesi görür.. Dün akşam ki maçta bile saha kenarında afişleri falan vardı. Messi olsa olsa Odin'in oğlu Thor falan olur.

Yamal mı yazıyor orda ;)Messi'nin ayağındaki serçe parmağı bile olamaz

prime cassio lincoln'u tercih ederim ama oda rare charizard pokemon karti bulmak gibi bir durumdur

Geri
Üst Alt