messi'nin celta vigo maçındaki penaltısı

Barcelona dönemsel açıdan Madrid'den üstündür ama yapmayın beyler.

R.Madrid tarihin en başarılı takımıdır.

1. R.Madrid
2. AC Milan
3. Bayern Münih
4. Barcelona

diye gider liste.

avrupanın en cok kupa kazanan takımı barcelona (88 kupa) nasıl 4.cü oluyor Sayın Alpay ? bu işte terslik yok mu ?

Etik tabiiki bu bilinen bir olay ama denemek riskli.

avrupanın en cok kupa kazanan takımı barcelona (88 kupa) nasıl 4.cü oluyor Sayın Alpay ? bu işte terslik yok mu ?
Yahu yerel kupalari olayin icine niye katiyon burada konu 'Avrupa kupalarin en buyugu' :)

Objektif olalim Umit kardes. Hatta lig sampiyonluklarini katsak bile Real > Barca.

Genel olarak hic bir zaman Barca -> Real olamaz. Sadece son 10 yila baktikmi haklisin.

Son düzenleme:
ŞL kupası dediğin 1959 ve 1980 arası kazandığı ŞL kupaları.. real gercekten büyük kulüp olsaydı 2000'de kazandığı ŞL Kupasından sonra ''15'' yıl beklemezdi bu kupayı almak için :)

Real madrıd kralın takımıdır.. kazandığı sampıyonluklarda Baskı ve zorbalıklarla kazanılmıştır.. biraz araştırırsan öğrenirsin.. zor değil

Geçmiş olmasa idi bugün olmazdı. Takımların geçmişteki başarıları onların bugüne yansıyan büyüklüklerini ifade eder. Biz bu ligde 14 sene şampiyon olamadık bu bizim büyüklüğümüzden bize hiç bir şey kaybettirmedi. Liverpool yılları arşınladı lakin büyük kulüp olduğu gerçeği değişmiyor. Evet ''Real Madrid'' Franco yönetimi ile birlikte propaganda aracı olarak kullanılmıştır. Lakin bu Avrupa sahnesindeki başarılarını gölgelemez. İspanya içerisinde her şekilde kollanmalarına rağmen pek çok büyük takımın yer aldığı arenadaki başarılarını buna bağlayamayız. Artı bu takım 1903 yılında kuruldu. Franco rejimi 35 sene kadar sürdü. Bu dönem haricinde Real Madrid'i nereye koyacaksınız ? Ayrıca ''Kralın Takımı'' ünvanı sadece Real'e ait bir ünvan değildir. Başında Real adı bulunan her takıma verilmiş bir ünvandır bunun da altını çizmek lazım.

Katalanlara gelirsek işin mikro milliyetçi yönünü hep reklam aracı olarak kullanıp kurucularının İsviçreli olduğunu atlayarak güzel güzel algı yönetimi yapıyorlar. Benim Ne Real'e ne de Barcelona'ya sempatim yoktur bu arada. İspanya'da Bilbao'yu desteklerim :D Neyse genel anlamda baktığımızda Real dünya futbol tarihinin en başarılı takımıdır. Ardından da Milan ve Bayern Münih gelir. Barcelona ise Liverpool ile başarı anlamında aynı statüdedir. Yaşadığınız dönem anlamında Barcelona'yı dominant görebilirsiniz. Ama Dünya futbol tarihinin bize söylediği şey budur.

Son düzenleme:
Katalanlar tam ... hiç sevmem.

Son düzenleme:
Dünyanın en iyi takımı barça olmayabilir katılıyorum bir milan unutulmamalıdır lakin hayatımın hiç bir dönemin de messi gibi bir futbolcuyu izlemedim maradona da dahil buna...

Yahu yerel kupalari olayin icine niye katiyon burada konu 'Avrupa kupalarin en buyugu' :)

Objektif olalim Umit kardes. Hatta lig sampiyonluklarini katsak bile Real > Barca.

Genel olarak hic bir zaman Barca -> Real olamaz. Sadece son 10 yila baktikmi haklisin.

Galatasaray her zaman kupa takımı oldugu için fenerden daha büyüktür... benım için büyüklük kupadır... eğer siz böyle düşünüyorsanız Galatasarayın büyüklüğüne ters düşmüş oluyorsunuz... tezatlık yani

Galatasaray her zaman kupa takımı oldugu için fenerden daha büyüktür... benım için büyüklük kupadır... eğer siz böyle düşünüyorsanız Galatasarayın büyüklüğüne ters düşmüş oluyorsunuz... tezatlık yani
Kendin ile celiskilisin bu aciklaman ile. Bizde 14 sene kupa almadik, en cok lig kupasi bizde, en cok avrupa kupasi da. Real icin de bu gecerli Barca ya karsi. Burada Barca sempatizani oldugunu biliyoruz ama sacmaliyorsun. Sende itiraf et artik. Barca hic bir zaman Real den daha buyuk olmamistir. Oyle diyen futbol tarihini bilmiyordur.

Ama son 10 yila bakildiginda Barca hegamonyasi vardir bunu da kabul ediyorum(z)..

Son düzenleme:

Sıkıntı yok avrupa kupası diyor zaten :) yereli baz almasak bile kuşlar yine yanımıza yaklaşamaz ..

Kendin ile celiskilisin bu aciklaman ile. Bizde 14 sene kupa almadik, en cok lig kupasi bizde, en cok avrupa kupasi da. Real icin de bu gecerli Barca ya karsi. Burada Barca sempatizani oldugunu biliyoruz ama sacmaliyorsun. Sende itiraf et artik. Barca hic bir zaman Real den daha buyuk olmamistir. Oyle diyen futbol tarihini bilmiyordur.

Ama son 10 yila bakildiginda Barca hegamonyasi vardir bunu da kabul ediyorum(z)..

Ben Toplam alınan kupaya bakarım.. barca sempatızanı oldugum için söylemıyorum bunları... barcanın aldıgı kupalara yerel dıyorsun.. o zaman realın geçmiştekı kazandıklarıda yerel :) real isterse 20 tane ŞL kupası alsın en cok kupa alan takım hep büyüktür.. unutma futbol kupa kazanmak için oynanan bir oyundur ;) en cok kazanan büyüktür.. bu fikrimde değişmeyecek

Son düzenleme:
Ben Toplam alınan kupaya bakarım.. barca sempatızanı oldugum için söylemıyorum bunları... barcanın aldıgı kupalara yerel dıyorsun.. o zaman realın geçmiştekı kazandıklarıda yerel :) real isterse 20 tane ŞL kupası alsın en cok kupa alan takım her büyüktür.. unutma futbol kupa kazanmak için oynanan bir oyundur ;) en cok kazanan büyüktür.. bu fikrimde değişmeyecek
SEnin mantigin ile 100 tane istanbul bolgesel lig kupasi > 20 tane CL sampiyonlugu.

:D Tamam Umit en buyuk Barca baska buyuk yok :asd22:

Dünyanın en iyi takımı barça olmayabilir katılıyorum bir milan unutulmamalıdır lakin hayatımın hiç bir dönemin de messi gibi bir futbolcuyu izlemedim maradona da dahil buna...

Bakın oda tartışılır. İçinde bulunulan dönemin şartları çok önemlidir. Maradona'nın yaptıkları ve oynadığı futbolu o dönem özelinde değerlendirirseniz, Messi yanında sırıtabilir. Zira siz günün şartlarına göre Messi'yi yorumluyorsunuz. Oysa Maradona İtalya liginin İtalya ligi olduğu dönemlerde o dönem için sıradan bir takımı neredeyse tek başına şampiyonluğa taşımıştır. Dünya Kupası maceralarına hiç girmeyelim. Messi bu konu da kendisinin kramponunun tozu olamaz. Maradona'nın oynadığı dönemde yıldız futbolcuyu koruma kuralı falan yoktu. Maradona'nın özellikle Napoli yılları maçlarını oturup bir izleyin derim. Aldığı darbeleri Messi bugün almış olsa büyük ihtimal ayağı elinde geziyor olurdu. Messi büyük yetenek evet lakin içine doğduğu bir takım ve çevresindeki özel oyuncularla iyice tavan yaptı. Maradona ise Yel Değirmenlerine karşı neredeyse tek başına savaştı. Bu farkı asla göz ardı etmeyin derim.

Bakın oda tartışılır. İçinde bulunulan dönemin şartları çok önemlidir. Maradona'nın yaptıkları ve oynadığı futbolu o dönem özelinde değerlendirirseniz, Messi yanında sırıtabilir. Zira siz günün şartlarına göre Messi'yi yorumluyorsunuz. Oysa Maradona İtalya liginin İtalya ligi olduğu dönemlerde o dönem için sıradan bir takımı neredeyse tek başına şampiyonluğa taşımıştır. Dünya Kupası maceralarına hiç girmeyelim. Messi bu konu da kendisinin kramponunun tozu olamaz. Maradona'nın oynadığı dönemde yıldız futbolcuyu koruma kuralı falan yoktu. Maradona'nın özellikle Napoli yılları maçlarını oturup bir izleyin derim. Aldığı darbeleri Messi bugün almış olsa büyük ihtimal ayağı elinde geziyor olurdu. Messi büyük yetenek evet lakin içine doğduğu bir takım ve çevresindeki özel oyuncularla iyice tavan yaptı. Maradona ise Yel Değirmenlerine karşı neredeyse tek başına savaştı. Bu farkı asla göz ardı etmeyin derim.

Maradona'nın oynadığı dönemde böyle fit bir futbol yoktu... Sırık gibi 2 tane stoper oluyordu.. ayakları yavaş... orta saha diye bişey yoktu... topu alan yardırıyordu... maradona şuankı dönemde oynasın eminim Totti gibi bir oyuncu olur... ciddiyim... Günümüzde oynana futbol artık çok gelişti... Messi topu aldıgı zaman 4 oyuncu basıyor... defanslar falan eski futbola göre daha dinamik... daha hızlı.. futbol daha hızlı oynanıyor.. bu yüzden bana göre Messi maradonadan daha iyi

ümitin saçmalayarak içine ettiği konudur

Ben maradonayı videodan izleyip yorum yapmadım .. O günün şartları ona göre zor olabilir.. Şimdi de bir adama 5 kişi pres yapıp adeta kalenin içine duvar örüyorlar ikisinin de zorlukları var dönemler için.. Messi tabela yaparken takımı içinde müthiş bir oyuncu sadece çalım gol şut hız yok attığı paslar inanılmaz adamın takımı da oynatıyor yani en önemli farkı da bu zaten

Geri
Üst Alt